Jump to content

upgrade soft E60

vartocp

Recommended Posts

Am tot citit despre upgradul de soft la e60 si cum e60-ul meu e din 2004 ma gandesc ca sunt o gramada de upgraduri de facut, acum problema e ca nu stiu daca a fost facut vreodata upgrad la masina deoarece masina e SH.Cum pot sa imi dau seama ce versiune de soft am eu ,si daca masina imi merge bine ce rost ar avea upgradul.

Iti recomand sa o lasi asa cu soft-ul original. Cei de la AB iti vor recomanda acelasi lucru, iar daca vrei upgrade neaparat, o vor face PE RASPUNDEREA TA! Deoarece pot apare tot felul de probleme.

Si cum dealerii nostrii sunt ABSOLUT INCAPABILI, problemele se vor tine scai de tine, mai ales ca ei au de castigat bani de pe urma ta!

Recoamndarea mea este: las-o balta. Daca iti functioneaza totul cum trebuie, nu mai face up-grade.

Sant diferente de culoare meniu, ceva optiuni in plus ( day running lights, etc) la ultimul upgrade fata de cel din 2005. In cazul meu, navigatia avea un lag extrem de mare cu softul din 2005, si dvd cu harti original ( era mult, mult mai inceata decat MK4 de pe e39). Dupa update merge mai bine. Din cate stiu nu ai cum sa vezi ce versiune ruleaza, doar din diagnoza sau sa-ti dai seama dupa schimbarile de meniu, etc.

Am facut eu update la cerere acum 1 luna : cutie, motor, idrive, bluetooth, comenzi vocale. Bineinteles ca au uitat de MP3 si trebuie sa ma duc din nou.

Am auzit si eu de probleme la upgrade, dar pe aici nu m-a pus nimeni sa semnez ceva ca fac pe propria raspundere. Daca nu ai incredere , cand ai drum prin Germania fa-l acolo. Ai grija sa le zici de la inceput tot ce vrei ( retrofituri, MP3, aux-port, limbi schimbate la comanda vocala , etc) pentru ca va trebui sa o resoftezi din nou pentru fiecare optiune.

Am citit cate ceva pe net si am inteles ca upgrade-ul de soft se poate face la e60 in mai multe moduri GT1 +Progman (ODB II) si MOST . Ultima interfata e mult mai rapida. Banuiesc ca problemele apar din lipsa de scule prin service-uri, atfel nu am cum sa-mi explic ca dureaza 2 zile un update de soft.

Din cate stiu nu ai cum sa vezi ce versiune ruleaza, doar din diagnoza sau sa-ti dai seama dupa schimbarile de meniu, etc.

poti vedea ce soft ruleaza daca o bagi in modul de diagnoza din idrive

O las balta cu upgradul ,mi-r fi placut sa citeasca mp3 dar am sa ma multumesc cu ce am .

O las balta cu upgradul ,mi-r fi placut sa citeasca mp3 dar am sa ma multumesc cu ce am .

Nu iti trebuie upgrade de soft pt mp3 ci doar codare cu NCS pt a activa functia. La fel si pt aux.in .

Versiunile de soft de pe module se citesc in Inpa.

Nu iti trebuie upgrade de soft pt mp3 ci doar codare cu NCS pt a activa functia. La fel si pt aux.in .

Versiunile de soft de pe module se citesc in Inpa.

cine face codare din asta in bucuresti in afara de AB?

Pai trebuie sa gasesti pe cineva care stie sa foloseasca NCS - e softul de codare . In functie de ce versiune de soft ai pe masina ar putea sa mearga doar codare,sau e nevoie si de programare. Eu am 2004 cu business si merge mp3. Mai conteaza daca ai sau nu navigatie. Daca ai profesionala,sunt probleme cu activarea mp3,trebuie updatat softul intai. Parca am vazut pe forum pe cineva care oferea servicii de codare.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
eu am facut upgrade si nicio problema pana acu...eu, unul recomand...nu recomand alte combinatii... sistemul este si asa foarte sensibil si interventia neautorizata poate da multe probleme...singura problema este timpul... dureaza aprox. 2-3 zile; eu am dus masina luni, trebuia sa o iau miercuri, miercuri au zis ca s-a blocat nu mai stiu eu ce si ca mai dureaza sa reinstaleze... am luat-o vineri!

Cred ca am mai spus pe aici dar o sa ma repet: am un prieten f bun care isi face service-ul la toate masinile numai la Istanbul la reprezentante. Nu a avut nici o problema niciodata. Ba mai mult, i-au adus si masina la hotel.

La inceput cand mergea, statea si se uita in service cum ii lucreaza la masina. Cu timpul, a ajuns sa lase masina si banii si sa isi vada de treaba. La intrarea in service, in functie de operatiunile solicitate ti se comunica pretul. El acum prefera sa lase cheile de la masina si banii la receptie. Ultima data a fost cu un Tucson pentru prima revizie (masina fiind cumparata de noua de aici). A lasat cheile si banii si a plecat unde avea treaba. Pe la ora 18, aflat in camera de hotel, a primit telefon de la receptia hotelului ca masina a sosit si e in garaj. Era un hotel de 3 stele.

Preturile la revizii, verificate pentru 2 marci de automobile, sunt la 65 - 70% din cele solicitate in Romania iar calitatea serviciilor este peste cele oferite in Romania.

Dupa parerea mea, renteaza sa merg la Istanbul 3-4 zile macar pentru relaxare, ceva shopping si service-ul la masina.

PS: si nu imi pune piese de renault :) imi pune piese de origine :)