Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

BMW E46 - Cum se regleaza frana de mana ?

BeRnEk

Recommended Posts

Salut !

As dori sa aflu cum se regleaza frana de mana la un 318i E46 FL.

Singura modalitate e demontatul discului de frana de pe spate si reglarea efectiva a sabotilor ? (din rozeta aferenta) sau se poate face si din alt loc ?

Am impresia ca frana de mana prinde doar pe o roata si trebuie trasa maneta destul de sus (deranjant).

Am impresia ca eu am stricat-o dar acum ce mai e de facut :) (citisem in manualul de utilizare (sau in alt loc) ca din cand in cand la viteza mica e recomandat sa tragi usor frana de mana pentru a curata eventuala rugina care poate aparea pe interiorul discului unde actioneaza sabotii de frana. Am abuzat de acest lucru rezultatul fiind frana de mana nu mai merge cum trebuie :twoup: (poate s-au uzat sabotii excesiv :))

Multumesc.

Dai husa manetei la o parte si o sa gasesti doua suruburi de reglaj (unul pe fiecare parte). Poti incerca sa strangi cablul, s-ar putea sa ajute... altfel, tot la saboti ajungi.

http://www.csfrancis.net/BMW/pbdiy.pdf

Multumesc mult :) nu stiam ca exista acel reglaj... problema e ca si cu maneta trasa la maxim tot o singura roata prinde deci m-ai convins ca tot la saboti ajung :)

Fug sa incerc din acele reglaje sa vedem ... poate poate :twoup:

Sa ai grija sa re strangi identic pe ambele pentru a nu avea o frana nesimetrica.

Am facut niste teste si am vazut ca o roata blocheaza iar alta nu :) am strans doar 1 cablu de la roata care nu bloca. Am ajuns sa le echilibrez si nu mai blocheaza nici una asta imi sugereaza faptul ca franarea este egal repartizata pe roti (mentionez ca nu am slabit nici un cablu ! si am verificat sa fie libere cablurile cand frana de mana nu e actionata).

Multumesc de ajutor :) cel putin o periodada sper sa nu mai am probleme cu ea. O sa mai verific daca nu se incalzeste vreo roata dupa cativa km buni parcursi.

(Inainte se simtea ca prinde doar pe o roata daca trageam frana de mana cand ma deplasam cu cca. 5 km/h - acuma se lasa usor de spate simetric cand actionez frana de mana si nu se mai blocheaza nici o roata).

Edited by BeRnEk

Sa ai grija sa re strangi identic pe ambele pentru a nu avea o frana nesimetrica.

Am facut niste teste si am vazut ca o roata blocheaza iar alta nu :) am strans doar 1 cablu de la roata care nu bloca. Am ajuns sa le echilibrez si nu mai blocheaza nici una asta imi sugereaza faptul ca franarea este egal repartizata pe roti (mentionez ca nu am slabit nici un cablu ! si am verificat sa fie libere cablurile cand frana de mana nu e actionata).

Multumesc de ajutor :) cel putin o periodada sper sa nu mai am probleme cu ea. O sa mai verific daca nu se incalzeste vreo roata dupa cativa km buni parcursi.

(Inainte se simtea ca prinde doar pe o roata daca trageam frana de mana cand ma deplasam cu cca. 5 km/h - acuma se lasa usor de spate simetric cand actionez frana de mana si nu se mai blocheaza nici o roata).

si la mine la e46 cand trag frana de mana parca tine numai o roata , sa fie si la mine la fel ?

si la mine la e46 cand trag frana de mana parca tine numai o roata , sa fie si la mine la fel ?

Posibil :twoup: oricum daca gasesti un drum usor mai prafuit sau o zona buna unde poti verifica care dintre roti blocheaza e simplu de reglat. Inainte sa umblu la suruburile de reglaj se simtea clar ca prinde doar pe o roata ... La o viteza de 20 km/h sau mica daca trageam brusc frana de mana scoatea fum de la o singura roata iar cealalta nu frana deloc (sau foarte putin). Am strans surubul de sub capacul de la frana de mana (pentru roata care nu bloca) si am reusit sa echilibrez franarea cum am precizat mai sus.

Acum nu se mai blocheaza niciuna si in panta sau rampa cand asigur masina cu frana de mana se simte ca prind amandoua rotile si evident maneta nu trebuie (si nici nu se poate) ridica mult. Totusi tind sa cred ca sabotii sunt mai uzati pe o parte la mine dar e curios faptul cum s-a putut produce aceasta uzura inegala ...

Cum adica nu se mai blocheaza?

Dc tragi frana de mana maxim nu se blocheaza rotile?

Banuiesc ca daca o trag "maxim" blocheaza amandoua acum :) repet nu am destrans nici un cablu si am verificat sa fie libere amandoua cu frana libera.

Poate nu am tras destul ... nu mancasem nimic in prealabil :)

Cum adica nu se mai blocheaza?

Dc tragi frana de mana maxim nu se blocheaza rotile?

Banuiesc ca daca o trag "maxim" blocheaza amandoua acum :) repet nu am destrans nici un cablu si am verificat sa fie libere amandoua cu frana libera.

Poate nu am tras destul ... nu mancasem nimic in prealabil :)

E o lucrare care trebuie s-o faceti daca aveti de facut revizia tehnica in curand.

se poate regla si la roata, dar trebiue sa fi profesor, se da un prezon jos si trebuie sa cauti acea rozeta undeva in partea de jos, in jur de ora 5 6 7, cauta un manual de reparatii mai vechi si ai sa vezi acolo cum sta treaba. in haynes pentru e34 gasesti detaliat. Edited by Gago