Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

coliere,furtunuri la timp

ingineru'

Recommended Posts

ce ne facem cand crapa cate un furtun sau un colier?stam pe bara pana vin pe OEM,vreo saptamana?

de unde putem procura asa ceva?nu vorbesc de aftermarket,ce putem improviza?

nu sunt adeptul tiganiilor. :twoup:

La mine la masina sa crapat furtunul de benzina de la rezervor ce face legatura cu busonul..

Solutia, eu fiind sub masina ..

Am trimis-o pe logodnica mea ,la un parc de dezmembrari .In 10 minute a venit cu 4 furtune de diferite dimensiuni l-am ales pe cel mai potrivit. a fost nevoie sa mai tai putin din el .L-am pus sus am strans colierele si nu mai am nici o problema..

Am vrut sa comand pe original ,dar cand am auzit ca dureaza minim o saptamana ,am rezolvat-o in felul meu.. :) ..Cost total 5 lei ,20 min de nervi si o mica discutie cu a mea pt ca la inceput i-a fost jena sa mearga dupa furtune.. :)

Guest juststy
orice furtun care se crapa il potilipi cu banda adeziva !!! :) glumeam....de obicei furtunele daca au aceeasi dimensiune le poti folosi de la orice marca de masina nu trebuie sa fie neeaparat de bmw...numai sa nu fie unul mai complex cu coturi si ramificatii.Cat despre coliere sunt de doua feluri; unele din tabla,cu santuri care se strang prin rotirea surubului, clasice, care nu prea au forta mare de strangere si mai sunt unele formate dintr-o sarma dubla cu surub si piulita in capat, mult mai bune si rezistente... si apropo nu contaza marca, poti sa intri intr-un magazin auto si sa ceri din acestea din urma, o sa fii multumit.

montezi un robinet in locul regulatorului de ralanti

LASAND GLUMA LA O PARTE sa stii ca am avut pe pisica ce spui tu.

pana am gasit DME sh la pisica am avut robinet.am folosit robinetul provizoriu pt ca DME-ul era asa de oxidat incat in afara faptului ca nu puteam merge cu masina nu intra suficient aer in motor.astfel,am scos regulatorul si am pus robinet asigurand volumul de aer cat de cat.deci ma puteam folosi de masina.mergea corect pana in 4.000ture,dupa se punea in nas.

multi vor rade sau se vor uita ca o curca in lemne,dar "ingineria" mi-a facut-o un forumist foarte priceput,baiatul cu e36 325Ti.

ideea este ca aveam de ales:ori stateam cu masina pe dreapta pana gaseam DME,ori robinetul.

am deschis acest topic pt ca se intampla sa pice un furtun,un colier,vascocuplajul...deci stau ca prostu-n drum si sun la Bavaria?Sau incerc sa fac ceva?

cineva mi-a raspuns:du-te la Bavaria!dar de ex coliere bune si ieftine gasesti si la Wurth!tot nemtesti!de ce sa deschidem topicuri aiurea si sa nu mergem direct la Bavaria.haideti la Bavaria!

acum trei zile era sa iau foc,un colier din rampa era muci si scuipa benzina peste tot.ce fac?leg cu sarma?nu!am comandat tot setul OEM 20buc si schimb tot inclusiv furtunuri.dar pana vin pe OEM?stau?merg la Bavaria?leg cu sarma?am luat unul din dezmembrari...

se pare ca nu intelegi.

pana vine furtunul pe OEM se poate folosi tigania din poza.e tiganie,recunosc.furtunul original era ca o prastie si se subtiase pe interior,avea multe depuneri.

deci facem tiganie si ne putem folosi de masina pana vine pe OEM.

got it? :)