Jump to content

schimbare VOLANTA

Recommended Posts

scula

daca ai timp da si tu detalii.la mine a avut mecanicul o priza si l-a centrat(era taiata dupa o cutie veche).la asta banuiesc ca te referi.

multumesc,iti place? :)

la tine nu e cazul; e ok cum a procedat

sunt kit-uri de ambreaj care vin deja montate dar iti trebuie o scula ca sa le centrezi si sa scoti siguranta care le tine

da e superba semnatura :)

Edited by claudiuBWR

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Exista o scula speciala pt centrat, de fapt e o trusa cu o teava in capatul careia se pun niste piese rotunde pe dimensiunea exacta a gaurii discului de ambreiaj. Teava se trece prin disc si intra in volanta, pe mijloc. Se aseaza discul pe volanta dupa care vine peste placa de presiune si se prinde in suruburi de disc. Astfel toate 3 sunt aliniate perfect. Unii o fac la ochi! :)

@io's vreau sa pun cu masa dubla.ar fi si varianta volanta normala si disc cu arcuri,dar daca neamtul a facut asa...

@rmg pare rau :) ,ma deranjeaza si nespalatele pe dinti.

@batman73 mirosul de care zici tu e penal rau,mai bine miros branza de burduf statuta la soare.

Oricum, indiferent de care ar fi mirosul, pentru un barbat e nasol...mai ales pentru o femeie. :)

Nu am mai insistat! Daca au si "veverite" la subrat e tacamul complet! Na, ca am spus-o....

Sau pisicutze...tot aia e :)

Hai ca deja o dam in alt topic! :twoup:

Cred ca merg centrate discul si placa si cu o bara care sa fie cat de cat pe dimensiunea gaurii din volanta si din disc, eventual o incarci cu scotch s-o aduci la dimensiune fixa. Poate intra si un mecanic si-si da cu parerea, ca eu cel putin sunt pafarist! Poate exista o alta metoda mai desteapta. Eu povestesc ce am mai vazut pe la mecanici.

@io's vreau sa pun cu masa dubla.ar fi si varianta volanta normala si disc cu arcuri,dar daca neamtul a facut asa...

stiu ca, pe seriile e36/34 la modelele fara AC nemtii au pus volanta simpla cu disc cu arcuri, am impresia ca si placa difera, niciodata nu am reusit sa aflu care a fost treaba, cu AC volanta dubla, fara AC simpla :)

Eu stiu ca s-a pus volanta cu masa dubla la masinile dotate cu AC tocmai sa nu se simta cand cupleaza compresorul, adica masa mai mare a volantei, face ca atunci cand compresorul cupleaza si motorul este la ralanti, sa nu fluctueze turatia, sa scada de ex.

@bavaria

daca volanta e defecta distruge kit-ul de ambreaj si se poate intampla sa aibe probleme

nu se acorda garantie daca : - piesa a fost monata intr-un ansamblu cu alte piese defecte sau modificate

Da-mi te rog un exemplu.Ce ar putea fi defect la volanta in asa fel incat sa distruga ambreiajul?

Eu stiu ca s-a pus volanta cu masa dubla la masinile dotate cu AC tocmai sa nu se simta cand cupleaza compresorul, adica masa mai mare a volantei, face ca atunci cand compresorul cupleaza si motorul este la ralanti, sa nu fluctueze turatia, sa scada de ex.

interesant pt ca am avut e36 318 cu AC care avea volanta simpla (stiu sigur, am umblat la ambreiaj) si nu simtea cand cupla compresorul, chiar crestea putin turatia la ralanti cand apasam butonul cu fulg, asa face si la e46ele actual ...dar asa o fi

PS: da, stiu ca era vb de motorul L6 M50 :)

Edited by io's