Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

schimbare VOLANTA

Recommended Posts

in 2 oameni in maxim 4-5 ore cutia data jos, volanta schimbata, cutia pusa la loc.

cel mai greu probabil va fi cu suruburile dintre cutie si motor - cele de sus, daca este vreunul blocat - pozitia grea si daca nu ai sculele potrivite, si cu desfacerea timoneriei de pe cutie, fara sa fii nevoit sa o dai jos cu totul de pe masina.

p.s. daca tot dai cutia jos verifica si cei doi rulmenti + simering + simering arbore de iesire din cutie despre care ti-am mai spus si in celalalt topic.

suruburi noi la volanta si stranse la cuplul dat de carte, nu va jucati cu un disc zburator la 6000rpm - trece prin tabla precum cutitul prin branza.

Edited by Gago

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@bavaria

daca volanta e defecta distruge kit-ul de ambreaj si se poate intampla sa aibe probleme

nu se acorda garantie daca : - piesa a fost monata intr-un ansamblu cu alte piese defecte sau modificate

Da-mi te rog un exemplu.Ce ar putea fi defect la volanta in asa fel incat sa distruga ambreiajul?

defecte de planeitate/paralelism pe fata de asezare pe flansa arborelui cotit si pe fata de contact cu discul/placa de presiune.

pai o fi schimbat proprietarul volanta cu masa dubla in simpla si kit cu arcuri pe ambreiaj.

cu siguranta nu, asa e original, am cumparat ambreiaul dupa catalog si nu am avut probleme dupa ce am desfacut. s-a potrivit la fix.

eu am schimbat volanta si tot kitul de ambreiaj,o treaba pe care am facuta in max o ora

cred ca si cel mai priceput mecanic devine invidios pe tine daca aude asta :)

@Ingineru'

Man si eu am schimbat la cineva volanta ca trepida masina la plecatu de pe loc... si intr-adevar nu e mare sfaraiala ca am stat langa om aprox 2-3 ore cu pauze dese ... ca era fumator...

Se desface toba, cardanul... si trebuie sa ai f mare grija la suruburile de la cutie... Degripant din plin si lasat sa actioneze... Chei precise ca altfel patesti ca mine cand am fost la primul mester care a reusit sa-mi teseasca un surub de l-a facut irecuperabil... Si uite asa am ajuns la al 2lea care a sudat in 2 puncte o tubulara stramba si s-a rezolvat...

Eu stiu ca volanta se poate strica in 2 moduri - se poate coace suprafata ei de contact cu discul si nu mai are aceleasi proprietati (devine suprafata mov ars asa) si 2 cand iti trepideaza la plecatu de pe loc... inseamna ca sunt arcurile duse...

Acu poate ma insel dar asa am citit pe net..

Bafta

PS: La mecanica de genu asta Sculele fac din orice pasionat cu 2 ochi si 2 maini un mecanic de nadejde

Eu stiu ca volanta se poate strica in 2 moduri - se poate coace suprafata ei de contact cu discul si nu mai are aceleasi proprietati (devine suprafata mov ars asa) si 2 cand iti trepideaza la plecatu de pe loc... inseamna ca sunt arcurile duse...

Acu poate ma insel dar asa am citit pe net..

Asa am auzit si eu, si cand patineaza discul se incinge foarte rau volanta si atunci apare uzura

Timpul de lucru cel mai normal intre 2-3 ore

Edited by Mario Marius

• 2 weeks later...
Salutare, am citit tot ce ati discutat despre volante si ambreiaj .. am deschis un topic si eu cu zgomot si trepidatie la turatie mica...care mi-a aparut dupa (culmea) ce am schimbat ambreiajul la nea Gica.. poate sa fie volanta??? e o bataie cu trepidatie numai la turatie mica ( 1000-1500 rpm) faza este ca face si cu ambreiajul calcat si in mers si pe loc la relanti... stie cineva ceva ... Multumesc

culmea) ce am schimbat ambreiajul la nea Gica.. poate sa fie volanta??? e o bataie cu trepidatie numai la turatie mica ( 1000-1500 rpm) faza este ca face si cu ambreiajul calcat si in mers si pe loc la relanti

asa e si la mine,ambreiaj nou si tremura la 1.300ture in sarcina sau ralanti.

INTERESANT.

ai volanta cu masa dubla? :)

Scuze de intarziere.. asa vrea sa stiu daca e posibil sa fie cardanul, volanta, dar nu prea inteleg cum e posibil sa duci o masina cu un ambreaj terminat si sa nu aiba masina nici un fel de zgomot nici o trepidatie nimic ....dupa ce schimbi ambreajul sa cada volanta ambreajul sau cardanul. Ori mai exista posibilitatea ceva sa nu fie pus cum trebuie ceva la transmisie....multumesc

Da m-am gandit si eu ca ar fi cardanul ..problema este ca face si la relanti si din ce stiu eu, atunci cardanul nu se invarte nu ? este o bataie tot timpul... care se amplifica la viteza ( ca si cand atinge ceva undeva) si din ce stiu eu tot timpul doar volanta se invarte.... oricum o repar sapt viitoare (sper) si va zic de la ce dracu a fost ... grija mare cine se apuca de masina mi-a fost invatatura de minte....multam

M-am uitat .. am fost si la rahatul ala de mecanic care a inceput sa ma abureasca ( ca de obicei cand nu iese treaba treaba), nu se aude nimic de afara..nu se vede nimic dedesupt, doar o simti ca trepideaza un pic in caroserie.... la drum face ca si cand ai rotile praf ( dardaie toata), si o simti in maneta de viteze .... raman la concluzia ca nu a pus ceva cum trebuie boul ala cand a montat ambreajul.. in fine maine ma duc cu ea la un service sa vad ...

Scuze de intarziere... da are masa dubla volanta si nu cred ca este defecta pt ca cum am mqi zis masina nu tremura nu batea ..doar tinea ambreajul foarte sus si mi-a aratat boul ala de mecanic discul si era aproape de nituri ... in rest totul ok masina are 196 000 km ( cu revizii la timp .. carte sevice ..e foarte bine intretinuta)..

Da este volanta cu masa dubla ... si arata bine .. nu trepida nu facea nimic.....

Pai daca nu a centrat cum trebuie discul si eu stiu trepideaza.... nu se poate? zic ca nu e montat ceva cum trebuie pt ca eu am vazut ambreiajul meu si in afara de disc care era uzat ..totul arata destul de bine ( era cel original) nu a fost desfacut nicioadata....

Pai si cand sta la relanti ... ce treaba are cardanul???? Eu cred totusi ca nu poate fi decat ori tamponul la cutie, ori cel mai trist volanta .... inclin ca e totusi volanta ... caut mecanic meserias? am gasit azi un alt mecanic ,, bun,, Gogu .. de schimbat mi-a schimbat kit-ul de ambreaj Gica... va anunt...

Ps stie cineva cum se scot comenzile la un volan in trei spite cel cu logo m jos ( cel de E 39 )... multam

Pai si cand sta la relanti ... ce treaba are cardanul???? Eu cred totusi ca nu poate fi decat ori tamponul la cutie, ori cel mai trist volanta .... inclin ca e totusi volanta ... caut mecanic meserias? am gasit azi un alt mecanic ,, bun,, Gogu .. de schimbat mi-a schimbat kit-ul de ambreaj Gica... va anunt...

Ps stie cineva cum se scot comenzile la un volan in trei spite cel cu logo m jos ( cel de E 39 )... multam

Pai si cand sta la relanti Eu cred totusi ca nu poate fi decat ori tamponul la cutie

am avut tamponul de la cutie rupt,cel dinspre cardan.l-am schimbat si tot tremura la 1.300 ture in sarcina sau ralanti.

asa ca treaba cu tamponul cade.

poate atunci a decedat si volanta,e posibil.

rulmentul poate cauza vibratii? :)

Salut

Din pacate azi m-am intors din drumuri si mecanicul care trebuia sa se uite la masina a disparut ...dar, dupa 650 km facuti cu masina trepidatia nu mai este asa mare cum era la inceput si din ce o vad eu la mers cred ca este ceva tampon cutie, sau cutia nu este aliniata bine, ceva de genul.... voi ce parere aveti ???

• 3 weeks later...

Salutare,

Am rezolvat cu trepidatiile, .. am luat alt kit de ambreaj si masina merge perfect.. acum nu pot sa spun daca a fost ceva la montaj sau chiar a fost un kit cu un defect..ideea este ca placa era albastra si parca era bagata in polizor, la fel si discul avea pe mijloc urme de uzura (nu avea mai mult de 700 km acest kit) am luat masina si pot sa spun ca merge .. deci nu stiu ce sa zic ambele kituri sunt sachs... 400 ron kitul .. volanta nu are nimic merge perfect.

Multumesc tuturor pt sfaturi si ajutor moral

Salutare,

Am rezolvat cu trepidatiile, .. am luat alt kit de ambreaj si masina merge perfect.. acum nu pot sa spun daca a fost ceva la montaj sau chiar a fost un kit cu un defect..

luni schimb volanta.daca e dus kitul de ambreiaj care are 3.000km cred ca strang pe cineva de gat...sigur!si a mea tremura la 1.300rot/min sarcina sau ralanti.am pus sachs.

Salut, vreau sa spun ca la mine nu facea nimic ..nici un fel de trepidatie inainte sa schimb kitul de ambreaj....am reparat acum masina in 8 zile si omul chiar a muncit ( a dat jos kitul cu volanta ..le-a pus la loc si facea la fel) si mi-a zis ca el nu are incredere in kitul ala .... am facut cum a zis el ( si vreau sa spun ca toti mi-au zis volanta 100% ) acum ce sa zic .. am pierdut 800 ron ( kit ambreaj + manopera) .....asta e .. oricum bafta multa...

Pai atat costa un kit de ambreaj de 520 i (pe sachs 400 ron), problema este ca nu este calitativ foarte bun ... dar acum o sa vad ce fac cu el ceva nu era bun ( ori placa ori discul ) cu asta nou merge masina, nu este perfect ...tot il simt ciudat dar nu mai bate, nu mai trepideaza...