Jump to content

Cruise control

Vadim

Recommended Posts

Ma nu stiu ce OZN ai tu de piuie. Sunt foarte curios ce naiba piuie la tine in masina. :w00t: 

Cred ca m-am dat cu aproape toate modelele de E34, si nici una nu piuia. Daca nu merg cu a ta, inseamna ca mi-am pierdut timpul degeaba testandu-le pe celelalte. :lol:

107570[/snapback]

Asta intreb si eu... cec naiba piuie... Mai culmea e ca tine viteza constanta dupa ce piuie.

Chestia asta am descoperit-o mergand in oras cu 60km/h si chinuindu-ma sa o tin constanta... Cand am auzit piuitul... :bounce: m-am speriat... Am crezut ca a crapat ceva pe parte electronica sau ma anunta ceva de naspa.... am luat piciorul de pe acceleratie si am aruncat o privire spre bord... N-am vazut nici o chestie dar am observat ca desi nu mai apasa nimeni acceleratia mergea tot cu 60. :D :D M-am speriat si am apasat frana ca nu eram atent ce am in fata si tocmai dadeam de un semafor pe rosu... S-a auzit iar un piuit cand am apasat frana si asa am descoperit ca are ceva electronic de tine viteza constanta... :blink: :) acu nu mai stiu ce sa cred... zici ca n-are cum... :) :)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asta intreb si eu... cec naiba piuie... Mai culmea e ca tine viteza constanta dupa ce piuie.

Chestia asta am descoperit-o mergand in oras cu 60km/h si chinuindu-ma sa o tin constanta... Cand am auzit piuitul... :bounce: m-am speriat... Am crezut ca a crapat ceva pe parte electronica sau ma anunta ceva de naspa.... am luat piciorul de pe acceleratie si am aruncat o privire spre bord... N-am vazut nici o chestie dar am observat ca desi nu mai apasa nimeni acceleratia mergea tot cu 60. :D  :D  M-am speriat si am apasat frana ca nu eram atent ce am in fata si tocmai dadeam de un semafor pe rosu... S-a auzit iar un piuit cand am apasat frana si asa am descoperit ca are ceva electronic de tine viteza constanta...  :blink:  :)  acu nu mai stiu ce sa cred... zici ca n-are cum... :)  :)

107574[/snapback]

Apple la noi e ceva straniu numai k la tine e mai straniu k la mine pt k piuie :w00t:

Treaba cu piuitul si eu o am si este normal, cand merg cu treapta 5 si am 40km/h.

Nu-i place viteza de aia piuie. Dar cine baga de seama acum!

La inceput am oprit imediat, dar pe parcurs am observat can piuie limitarea de viteza la 160km/h, piuie telefonul cand intra in retea, piuie cand uit farurile aprinse si mai piuie cand vrea ea... fara sa-mi afiseze nimic. :blink:

Treaba cu piuitul si eu o am si este normal, cand merg cu treapta 5 si am 40km/h.

Nu-i place viteza de aia piuie. Dar cine baga de seama acum!

La inceput am oprit imediat, dar pe parcurs am observat can piuie limitarea de viteza la 160km/h, piuie telefonul cand intra in retea, piuie cand uit farurile aprinse si mai piuie cand vrea ea... fara sa-mi afiseze nimic. :blink:

107582[/snapback]

L :) A MINE NU PIUIE

O exista ceva aftermarket instalat la E34-ul lui Apple? Ceva ne-BMW?

Poate faci un test shi pe un drum mai in urcare, sa eliminam efectul rulmentzilor extraordinari shi al relantiului.

Eu am pe Vectra A un releu de temporizare a stergatoarelor care "invatza" frecventza mishcarilor. Care nu a fost montat niciodata pe vre-un Opel, doar pe anumite VW-uri parca...

Adica pui sterg. in pozitia functionare intermitenta, inapoi in off, astepti 5 secunde, dai din nou, iei mana de pe maneta shi ramane stabilita frecventza de mishcare.

D'aia ma gandesc ca daca apple-mashina se comporta ca shi cum ar avea CC, inseamna ca o fi ceva acolo... Oricum, vorba lui Wlf, trebuie sa mergem shi noi cu minunea asta, ca am invatzat degeaba E34 pana acum... :blink:

O exista ceva aftermarket instalat la E34-ul lui Apple? Ceva ne-BMW?

Poate faci un test shi pe un drum mai in urcare, sa eliminam efectul rulmentzilor extraordinari shi al relantiului.

Eu am pe Vectra A un releu de temporizare a stergatoarelor care "invatza" frecventza mishcarilor. Care nu a fost montat niciodata pe vre-un Opel, doar pe anumite VW-uri parca...

Adica pui sterg. in pozitia functionare intermitenta, inapoi in off, astepti 5 secunde, dai din nou, iei mana de pe maneta shi ramane stabilita frecventza de mishcare.

D'aia ma gandesc ca daca apple-mashina se comporta ca shi cum ar avea CC, inseamna ca o fi ceva acolo... Oricum, vorba lui Wlf, trebuie sa mergem shi noi cu minunea asta, ca am invatzat degeaba E34 pana acum... :blink:

107591[/snapback]

Inseamna k si eu am ceva aftermarket???

• 3 months later...
Iata ca au trecut 4 luni , si tot nu mi am pus cruise control , nu se gaseste nicaieri  :)  :)

155677[/snapback]

relax, am eu un vecin midget care poate venii cu tine cand iesi la drum lung :blink:

doarme pe pedala de sprijin si cand ii dai un sut sare pe acceleratie sa o tina, primeste si comanda vocala ii zici mai tare, mai incet... :)

Ce parere ai? :D :D :D

Edited by Tytus

relax, am eu un vecin midget care poate venii cu tine cand iesi la drum lung :blink:

doarme pe pedala de sprijin si cand ii dai un sut sare pe acceleratie sa o tina, primeste si comanda vocala ii zici mai tare, mai incet...  :)

Ce parere ai? :)  :D  :D

155721[/snapback]

da mi numarul lui , suna tentant :)

Edited by vadim_braia

• 1 year later...

reactivez acest topic pentru ca vreau sa montez pe un E60 530xd cruise control simplu, fara functie de franare si alte prostii.

Intrebarea e daca in afara de maneta trebuie sa mai cumpar ceva. Din ETK nu inteleg. Se pare ca ar trebui schimbata consola care tine manetele in jurul volanului.

Ca si fapt divers, am activat la Service din tester functia de HDC (nu avea buton masina) HDC pe care acum il activez din butonul cu romb. In setarile Idrive imi apare, asa ca l-am activat. L-am si testat, functioneaza Ok, cu martor luminos cu tot pe bord.

Deci, are cineva experienta in asa ceva?

Multumesc!

• 1 month later...
La E39 pt montarea Cruise Controlului de ce este necesar? A montat careva? In afara de volanul multifunctional, switch ambreiaj ce mai trebuie? Ma intereseaza in special la motorul diesel si daca merita deranjul financiar de a pune CC dupa sau mai bine scot ceva bani in plus ca masina sa-l aiba deja. de avantajele lui sunt convins deja.

E destul de simplu.Nu cred ca ai nevoie de nici un switch la ambreaj doar de airbag/volan cu comenzi.Cel putin la mine fiind steptronic nu am avut nevoie de nici un switch.Sunt 3 fire de tras in plus:2 in spate la sigurante si 1 la calculatorul masinii dar din pacate eu nu am gasit cod pentru ele sa le pot comanda ca si la e46.(poate sunt la fel de e46).Eu am urmarit instalatia la o masina de la dezmembrari am taiat-o si am legat-o la mine pe masina urmarind culorile si totul functioneaza perfect.

Pa cred si eu ca nu ai avut nevoie de switch la pedala de ambreiaj. :blink: Poate e totusi pe aici cineva cu o cutie manuala de pe E39 si ne povesteste ce si cum.

Ar fi super daca ar fi asa simplu. Volan gasesc usor si relativ ieftin. Nu stiu daca airbagul de la volanul fara tempomat se potriveste la cel cu tempomat. Ma refer la volanul cu 4 spite. Ca un volan multifunctional fara airbag e 20euro si ar merge luat de pe volanul care nu are tempomat.

Ce model de e39?Daca ai volan in 4 trebuie schimbat doar airbagul.Partea cu tempomatul nu o inteleg.Este volan cu comenzi fara tempomat pentru e39?Nu cred.

La partea cu centratu:Airbagul din poza pusa de tine SE POTRIVESTE pe volanul tau cu airbag fara comenzi.

Edited by florin33

Eu deocamdata nu am masina, caut afara un e39 si voiam sa stiu cat de mult sa tin cu dintii de Cruise control, adica sa gasesc masina sa o aiba din fabrica, nu sa pun eu dupa. Pt ca masina va trebui sa aiba obligatoriu cruise control, intr-un fel sau altul.

Este corect, nu exista volan multifunctional fara tempomat. Intrebarea mea era, la care mi-am raspuns singur, daca la volanele cu 4 spite se schimba doar airbagul, comenzile nefiind puse pe capacul de la airbag. Dar nu e asa, capacul vine odata cu acele comenzi, deci nu pot cauta cel mai ieftin volan multifunctional la care puneam doar airbagul.

Astept in continuare pe cineva cu cutie manuala si E39 sa ne povesteasca cum a pus tempomatul pe masina.

• 1 year later...

Am "inviat" acest topic, de ce? pt ca am ajuns si eu in faza in care sunt interesat sa-mi montez CC pe e39. Eu am volan simplu in 4 spite, fara nici-o comanda pe volan. masina este din 98' , stie cineva, a mai montat...? ce am nevoie sa cumpar?

Multumesc frumos. orice informatie este bine-venita

• 2 years later...

Am obc de ala simplu... temperatura ora data... :blink: :) VREAU OBC CU MULTE BUTOANE... :D

deci nu pot sa cred ca are limitari si la 60 si la 110 ... da-o incolo ca e prea de tot...

Am sa incerc maine si pe un deal in urcare. Sa vedem daca face si acolo la fel... :D

Totusi... cine dracu a tinut 110 km/h constant timp de 10 minute? Ca am avut si curbe... si daca ar fi fost inertie as fi pierdut din viteza cand luam curbele... :) :)

Pana la urma ce a fost cu masina?

Vreau si eu sa pun cruise control! Aveti idee cine are? si cat costa sa pui asa ceva?