Jump to content

Maneta semnal + obc

Vadim

Recommended Posts

Am si eu o mica nedumerie in legatura cu o maneta semnal + obc , pt ce e releul care vine in slotul asta(poza2) , k asta doar cu semnal nu are si nici asta care are semnal + obc(poza 1)

post-1786-1153580160_thumb.jpg

post-1786-1153580181_thumb.jpg

Edited by vadim_braia

Ziceam ca ti-am dat de lucru cu maneta aia.  :blink:

Tre sa cauti alta masina care o are montata si a il rogi pe proprietar sa te lase sa te uiti cum e legata.

107550[/snapback]

aaaaaa dap :) Chestia e k poate stie cineva ce releu vine acolo k in rest mufele sun la fel

M-am tot uitat pe realoem, si ce apare acolo nu are asa multe cabluri. Probabil ca unele din cablurile alea multe, e de fapt instalat pe masina. Se poate ca pe langa maneta propriu zisa, i-am dat si instalatia electrica de pe masina. Mai ales soclul ala de releu, e legat de maneta cu cablurile din poza 2. Eu am crezut ca in el intra releul de semnalizare, care bipaie.

Pacat ca nu imi amintesc de pe ce masina am luat maneta, ca o am de vreo 3 ani.

M-am tot uitat pe realoem, si ce apare acolo nu are asa multe cabluri. Probabil ca unele din cablurile alea multe, e de fapt instalat pe masina. Se poate ca pe langa maneta propriu zisa, i-am dat si instalatia electrica de pe masina. Mai ales soclul ala de releu, e legat de maneta cu cablurile din poza 2. Eu am crezut ca in el intra releul de semnalizare, care bipaie.

Pacat ca nu imi amintesc de pe ce masina am luat maneta, ca o am de vreo 3 ani.

107613[/snapback]

Ce treaba are soclul cu maneta?Asta nu inteleg...

Firele de la maneta duc la soclu,sau cum?

Ce treaba are soclul cu maneta?Asta nu inteleg...

Firele de la maneta duc la soclu,sau cum?

107614[/snapback]

Da, unele din fire, ca sunt mai multe. Cred ca are 3 cablaje separate. Unul se termina intr-o mufa dreptunghiulara, unul in soclul ala, unul intr-o mufa mica. Imi pare rau ca nu i-am facut o poza. Poate ii face Vadim una sa vedem mai exact ....

Da, unele din fire, ca sunt mai multe. Cred ca are 3 cablaje separate. Unul se termina intr-o mufa dreptunghiulara, unul in soclul ala, unul intr-o mufa mica. Imi pare rau ca nu i-am facut o poza. Poate ii face Vadim una sa vedem mai exact ....

107617[/snapback]

Pai maneta are o singura mufa,ce treaba are cu soclul de releu?

Pai maneta are o singura mufa,ce treaba are cu soclul de releu?

107619[/snapback]

Nu stiu. Asta zic, ca e posibil ca sa fi fost cu tot cu instalatia electrica de pe masina. Poate ca soclul ala il are el pe masina deja.

Nu stiu. Asta zic, ca e posibil ca sa fi fost cu tot cu instalatia electrica de pe masina. Poate ca soclul ala il are el pe masina deja.

107620[/snapback]

Mufa de la maneta se conecteaza cu o alta mufa,langa coloana de directie,nu are treaba nu nici un releu.Ca lipsesc pini din mufa respectiva,asta este alta poveste.

Sa o monteze pe masina si mai vedem.Soclul ala nu prea are treaba.

107632[/snapback]

Am mai cautat pe net manete de semnal si am mai gasit una tot cu releu dar are doar doua fire :blink: astalalta are 8 fire(poza 2) :) , cred k e ceva de la semnal sau poate de la faza lunga :)

post-1786-1153630736_thumb.jpg

post-1786-1153630752_thumb.jpg

post-1786-1153630769_thumb.jpg

Edited by vadim_braia

Asta are o gramada de cabluri, in poza 2 atasata de Vadim se vede mai bine. Poza 1 e un exemplu, poate ca asa ar fi trebuit sa fie, cine stie.

107622[/snapback]

Slotul acela pt releu e originbal BMW si are codul :1378 182

post-1786-1153659080_thumb.jpg

post-1786-1153659098_thumb.jpg

post-1786-1153659116_thumb.jpg

post-1786-1153659125_thumb.jpg

post-1786-1153659140_thumb.jpg

post-1786-1153659152_thumb.jpg

Edited by vadim_braia

Sa o monteze pe masina si mai vedem.Soclul ala nu prea are treaba.

107632[/snapback]

Eu unu cred k maneta asta e de E36 :blink: :) la design sunt identice , poate o merge sa o modific pe cea originala , adik sa i pun doar comanda pt obc :)

post-1786-1153659638_thumb.jpg

Edited by vadim_braia

Eu unu cred k maneta asta e de E36  :blink:  :) la design sunt  identice , poate o merge sa o modific pe cea originala , adik sa i pun doar comanda pt obc  :)

107697[/snapback]

E de E34. Cauta codul de piesa al manetei si baga-l la Parts search pe realoem, si o sa vedem ce corespunde.

• 2 weeks later...
Am descoperit ce face releul ala de pe maneta de la WLF :D :D. Cel care nu duce nicaieri... E pentru semnalizare stanga-dreapta, sa fie... audibila :bounce:

http://www.bmwe34.net/E34main/Upgrade/OBC.htm

PS - A fost updatat BMWE34.net, nu m-am deshteptat eu brusc :)

111701[/snapback]

Multumim mult de tot :) :) :blink:

"- Alo, mashina mea face un zgomot ciudat, m-am oprit cu ea in drum

- Cum face?

- Pac pac pac pac

- Opreste dreaq semnalizarea aia, shi nu ma mai f... cu telefoanele la ora asta  :blink: "

Ce i-a dus capu sa faca.... :D :)

111705[/snapback]

:) :)

Eu trebuie sa ma apuc sa inadesc fire :)

Am descoperit si codul manetei care este : 1 397 793 , iar pe RealOem imi da k e de E32 dar din cate stiu eu e compatibila si cu E34 :blink:

Poate are careva etk sau tis si mi spune si mie daca e compatibila :)