Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

e46 probleme la OBC

ovi.m

Recommended Posts

Salut,

De curand mi-am achizitionat un 320i (e46) din 12.98 si am doua probleme, mici dar care ma enerveaza si as vrea sa le rezolv.

Poate voi ati mai intalnit astfel de probleme sau stiti pe cineva care ma poate ajuta.

Inainte sa o cumpar am aflat istoricul masinii in DE unde spune ca a avut revizii din 10 in 10 mii pana in 2008 (100.000km) si ca tot in 2008 s-au schimbat modulul de lumini si maneta de semnalizare.

Problema 1:

De cand am luat-o am o problema la OBC (daca apas pe butonul de pe maneta de semnalizare, in bord nu-mi schimba nimic, adica temperatura exterioara, consum...etc) in schim le pot vedea pe display-ul radiocasetofonului cu navigaie mica. Pe bord sta blocat pe temperatura.

Un prieten (cu care am fost sa achizitionez masina) mi-a zis ca e din cauza manetei si ca trebuie schimbata sau eventual recodata. Am fost cu ea la user-ul "Valy" sa-mi recodeze maneta si nu a mers. Am demontat-o crezand ca este un fir intrerupt sau ceva de genul asta, supriza ... totul era asa cum trebuie.

Problema 2:

Nu merg martorii in bord la: faza lunga, proiectoare, lumina de ceata si airbag. Razvan Gavan mi-a zis ca e din cauza modulului de lumini care e dus sau trebuie recodat pentru ca a fost schimbat.

Tot in urma testerului am aflat ca ledurile defapt sunt arse si cica modulul de lumini nu are nici-o problema.

Problema 3:

Spalarea farurilor nu merge cand sunt farurile aprinse si incerc sa spal geamurile.

Ceva detalii despre masina se mai gasesc si aici: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=76051

Va raman recunoscaor daca ma ajutati si pe mine. :)

Multumesc,

Cu stima

Ovidiu

Legat de reviziile din DE, am un prieten care poate acesa informatii din cateva baze de date din DE. El asta mi-a zis ca a gasit despre masina si nu cred ca avea niciun interes sa ma minta.

Nu vad de ce zici ca sunt multe probleme. Este vorba de cateva leduri arse si o maneta OBC ca nu functioneaza. Pentru mine sunt probleme minore pe care as vrea sa le rezolv. Probleme mari ar fi daca ar manca/pierde ulei sau eu mai stiu ce alte bube. Sincer masina chiar nu are probleme, merge impecabil.

La tester, Valy mi-a zis ca toate pot fi din cauza ceasurilor de bord, ca ar trebuii sa le schimb si mai mult ca sigur toate problemele ar trebuii sa dispara.

Erori au auparut pe leduri (erori de comunicare, bec ars, fir intrerupt), o eroare la radio, si inca una pe debitmetru de aer pentru ca fusese scoasa mufa si pusa la loc cu cateva zile inainte.

• 2 weeks later...