Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Recommended Posts

naspa.

acum chiar ma felicit ca nu mi-am cumparat, ca m-a batut un gand odata :twoup:

in schimb am zimmermann dublu ventilate cu placute ate de peste 20mii km si sunt foarteeee multumit, chiar zilele trecute am trantit niste frane la viteze superioare si ma gandeam ce buna afacere am facut cand le-am luat/montat.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Discurile sunt noi si nu e nici o problema daca se strunjesc cativa microni, ca tot prin aceeasi metoda sunt facute, le-as face chiar eu daca as avea cum sa le iau pe avion pana la munca...

Chiar cei de la EBC recomanda aceasta metoda sa fie facuta la schimbarea placutelor...

naspa.

acum chiar ma felicit ca nu mi-am cumparat, ca m-a batut un gand odata :twoup:

in schimb am zimmermann dublu ventilate cu placute ate de peste 20mii km si sunt foarteeee multumit, chiar zilele trecute am trantit niste frane la viteze superioare si ma gandeam ce buna afacere am facut cand le-am luat/montat.

Bine cã ai scris, chiar mã gândeam sã pun ATE Power Disc, dar dacã ai spus cã Zimmermann Sport sunt bune, o sã-mi iau d-astea.

Discurile originale sunt ĂŽn general Textar, iar plĂŁcuĂžele sunt Jurid.

N-am idee, nu am fãcut o comparaÞie pânã acum.

Este posibil ca acele discuri sĂŁ fie la fel de bune precum cele originale.

Sau ai tu dreptate, nu putem Âştii fĂŁrĂŁ sĂŁ verificĂŁm.

Am mai scris un post legat de Zimmermann si Ate power disc.

Le-am avut pe ambele pe masina. Fara nicio exagerare, zimmermann sunt o gainarie de discuri in raport cu ATE. Fata de ATE arata de parca ar fi facute de nea vasile sub sopron. Arata mai rau, prelucrarile sunt mai prost facute, sunt mai prost finisate, sunt mai prost ambalate, nici macar nu au acea acoperire protectoare cu care vin ATE din fabrica.

Eu a trebuit sa le schimb la scurt timp pe cele Zimmermann, deoarece incepusera sa bata la franare. Naspa discuri, nu mai pun in viata mea asa ceva.

eu iti zic din experienta 3 seturi schimbate dupa 2000 km fiecare,pana nu s-a pus oe nu s-a rezolvat problema; in ultima vreme mi se plange lumea de ate si prefer sa fac preturi mai bune pe oe decat sa tot trimit in garantie Edited by grozadan

Nu cred ca exista ATE power disc pentru spate, am cautat si pe site-ul producatorului. Probabil nici nu ar avea sens, franele pe spate nu sunt atat de solicitate.

Am eu placute ATE Power si sunt OK. Nu am masurat forta de franare ca sa stiu daca tin mai bine sau mai prost si oricum intotdeauna masina a avut frane excelente, asa ca nici nu pot spune ca tin mai bine ca alte placute. Nu fac zgomote, nu scartie.

Tu Ăži-ai luat Ate PowerDisc?

Ai pus plĂŁcuĂže ATE normale sau plĂŁcuĂže ATE sport?

La actuala masina am avut si zimmermann si ATE power disc. Dupa cum am zis Zimmerman au fost o prostie, a trebuit sa le schimb ca au inceput sa bata foarte repede.

De ATE Power disc pot spune ca sunt chiar incantat :twoup:. Arata bine, franeaza bine, nu bat, nu scartie.

Important este sa nu tina frana doar dupa ce sunt incalzite gen racing, Paul placutele ate power au rezistat mai mult decat cele normale folosite pe discuri ate power? sau nu ai folosit alte placute in afara de cele power pad?

Franele tin foarte bine, nu trebuie sa le incalzesc.

Rectific, placutele nu cred ca sunt ATE power. Am vazut acum ca cele power sunt rosii si ale mele nu sunt rosii. Nu mai stiu exact ce model de ATE sunt, imi amintesc ca atunci cand le-am luat erau doua modele disponibile si le-am ales pe cele mai performante. Dar sigur nu sunt rosii.

eu iti zic din experienta 3 seturi schimbate dupa 2000 km fiecare,pana nu s-a pus oe nu s-a rezolvat problema; in ultima vreme mi se plange lumea de ate si prefer sa fac preturi mai bune pe oe decat sa tot trimit in garantie

pot aparea probleme cu discurile si daca NU se face rodaj, dada.. rodaj dupa ce se schimba discurile si placutele. (si multi nu fac)

inca o data spun, am zimmermann sport de peste 20.000 km si sunt ft multumit.

nu contest ca ATE sunt mai bune dar la vremea cand le-am schimbat nu am gasit ATE power pt masina mea

edit: nu se rezolva nimic prin strunjirea discurilor, bataile vor reaparea dupa un timp (mai scurt sau mai lung) pt ca materialul e deja decalit

PS: atentie la grosimea minima in caz ca strunjesti, nu trebuie sa fie mai mica decat prevede fabricantul.

Edited by io's

Discurile originale sunt ĂŽn general Textar, iar plĂŁcuĂžele sunt Jurid.

N-am idee, nu am fãcut o comparaÞie pânã acum.

Este posibil ca acele discuri sĂŁ fie la fel de bune precum cele originale.

Sau ai tu dreptate, nu putem Âştii fĂŁrĂŁ sĂŁ verificĂŁm.

eu am facut comparatie intre placutele originale fabricate de textar si cele vandute sub marca textar si nu sunt la fel.