Jump to content

Recommended Posts

eu am facut comparatie intre placutele originale fabricate de textar si cele vandute sub marca textar si nu sunt la fel.

Mai exact, ce anume nu este la fel?

asta e si normal,cele aftermarket au voie la o toleranta fata de oe de +/- 20% la specificatii (nu inseamna ca e 20%,poate sa fie 0 dar poate sa fie si 20%)

Daca respecta specificatiile producatorului sunt OEM, nu aftermarket.

Eu nu cred ca piesele fabricate de producatori care fabrica si piesele originale BMW sunt mai proaste decat piesele BMW.

In cele mai multe situatii, difera doar pretul, ambalajul si stanta.

Pe de alta parte, este posibil ca unele piese sa prezinte defecte de fabricatie.

Piesele fabricate de producatori care nu fabrica piese pt. BMW sunt mai slabe din punct de vedere calitativ.

Edited by Ciupanezu

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

de-a lungul timpului am cumparat atat piese aftermarket cat si oe insa pe unele piese aftermarket dar produse de acelasi producatpr care furnizeaza catre fabrica nu era sigla bmw (sau a altei marci), nu ca nu a fost deloc acolo, se vedea cu am fost polizata si am intrebat de ce.. pt ca producatorul nu are voie sa vanda cu sigla decat fabricantului.

eu personal cred ca piesele facute de producator oe care vinde si aftermarket nu au nicio diferenta fata de piesele vandute ca oe, cine a lucrat/lucreaza in productie stie ce inseamna sa faci o matrita si ce costuri sunt, nu cre ca au 2 matrite in parte pt aceiasi piesa, una pt oe alta pt aftermarket, iar controlul calitatii exista oriunde... oriunde in afara de romania :twoup:

Edited by SF320i

Vorbiti de Ate, Zimermann, dar de Brembo?

Mentionez ca am pe fata de 12k km si nu imi vibreaza la franare.

Nici discurile BREMBO nu sunt stralucite, am pe fata si la viteze de peste 120km/h imi vibreaza volanul.

Nu inteleg ...

de-a lungul timpului am cumparat atat piese aftermarket cat si oe insa pe unele piese aftermarket dar produse de acelasi producatpr care furnizeaza catre fabrica nu era sigla bmw (sau a altei marci), nu ca nu a fost deloc acolo, se vedea cu am fost polizata si am intrebat de ce.. pt ca producatorul nu are voie sa vanda cu sigla decat fabricantului.

eu personal cred ca piesele facute de producator oe care vinde si aftermarket nu au nicio diferenta fata de piesele vandute ca oe, cine a lucrat/lucreaza in productie stie ce inseamna sa faci o matrita si ce costuri sunt, nu cre ca au 2 matrite in parte pt aceiasi piesa, una pt oe alta pt aftermarket, iar controlul calitatii exista oriunde... oriunde in afara de romania :twoup:

compozitia materialului poate fi alta chiar daca este aceeasi matrita.

eu am facut comparatie intre placutele originale fabricate de textar si cele vandute sub marca textar si nu sunt la fel.

Mai exact, ce anume nu este la fel?

mai exact : frana tine foarte bine cu cele textar , dar are un delay . la placutele originale cand calci frana simti cum franeaza , la cele textar calci frana si intra mai tarziu+ ca fac si mizerie mai multa.

mai exact : frana tine foarte bine cu cele textar , dar are un delay . la placutele originale cand calci frana simti cum franeaza , la cele textar calci frana si intra mai tarziu+ ca fac si mizerie mai multa.

Nu exista delay , cred ca ar fi bine sa aerisesti instalatia sau sa schimbi lichidul de frana daca nu ai facut-o deja si eu am patit la un schimb la e46 sa tina frana incredibil de prost , am crezut ca sunt placutele dar de fapt instalatia a tras aer cumva . Am schimbat lichid de frana si masina ingheta efectiv . pana m-am obisnuit muscam din volan :twoup:

Edited by Myx

Imi vibreaza volanul si credeam ca e de la discuri, de aceea am spus ca nu sunt bune atunci.

Dar din moment ce pe franare nu am vibratii banuiesc ca m-am inselat,discurile sunt ok si vibratiile in mers nu sunt cauzate de discuri.

aa.. si ei stiu care compozitie e diferita si atunci sterg sigla si vand aftermarket, nu? hai sa fim seriosi. vorbim totusi de niste producatori cu renume.

nu la toate se sterge sigla,unele nu vin deloc cu sigla; ma rog,e treaba fiecaruia sa creada ce vrea dar daca citesti legislatia europeana in materie o sa vezi ca am dreptate cel putin pe hartie, iar pe discurile oe de ultima generatie nici nu mai e trecut deloc producatorul,doar codul bmw Edited by grozadan

eu stiam ca oem=aftermarket ; in rest se poate sa ai dreptate,dar se poate si sa nu ai dreptate; se poate de exemplu sa nu aiba acelasi aliaj si sa difere undeva acolo cu 10%

Nu.

OEM nu este aftermarket.

OEM sunt piesele făcute pe producător, pe baza specificaţiilor unei anume mărci pentru care sunt fabricate acele piese.

Cu alte cuvinte, nişte discuri ATE care sunt făcute pentru BMW şi respectă specificaţiile discurilor originale sunt OEM, ĂŽnsă unele ATE Power Disc sau Brembo, care nu respectă specificaţiile producătorului şi sunt perforate ĂŽn timp ce discurile originale nu sunt perforate, sunt aftermarket.

Eu nu cred aşa ceva.

Atunci când ATE fabrică un disc, de ce şi-ar băga singuri beţe ĂŽn roate fabricând un disc de calitate mai slabă care se ovalizează ĂŽn câteva mii de km?

Vor ĂŽnadins să-şi facă praf renumele?

Eu cred că BMW, la fel ca orice altă marcă auto, face o grămadă de bani exact din chestia asta.

Cumpără o piesă la un preţ moderat sau chiar scăzut, adaugă un ambalaj sau o ştanţă, sau poate, chiar mai bine, cei de la BMW primesc aceste piese deja ştanţate şi ambalate, iar apoi doar le vând.

Eu am plăcuţe ATE şi discuri ATE şi n-am avut această problemă.

Schimbă lichidul de frână şi aeriseşte instalaţia cu ajutorul unei pompe speciale.

Edited by Ciupanezu

Eu nu cred aşa ceva.

Atunci când ATE fabrică un disc, de ce şi-ar băga singuri beţe ĂŽn roate fabricând un disc de calitate mai slabă care se ovalizează ĂŽn câteva mii de km?

Vor ĂŽnadins să-şi facă praf renumele?

Eu cred că BMW, la fel ca orice altă marcă auto, face o grămadă de bani exact din chestia asta.

Cumpără o piesă la un preţ moderat sau chiar scăzut, adaugă un ambalaj sau o ştanţă, sau poate, chiar mai bine, cei de la BMW primesc aceste piese deja ştanţate şi ambalate, iar apoi doar le vând.

Stii ca exista pe piata DDr registered , adica memorie testata si figuri etc , adica mai scumpe . La fel e si cu discurile astea . Eu ma astept sa aiba alt CTC , sau ca sa-ti dau un alt exemplu Nurofen de pe piata retras ca a intrat aer in el ai vazut ? Cam la fel si aici poate fi un lot mai prost Ate , sau au schimbat fabrica sau sau sau sau 1000 motive . Cert e ca si eu si dupa spusele lui Dan si altii au avut probleme cu discurile Ate, faptul ca ale tale sunt ok nu arata decat ca ai prins un alt standard alt CTc , poate alt material ..cred ca cel mai bun feedback poate sa il dea un vanzator piese auto pt ca la el se intorc sau nu . E un fel de toyota e supercar pana le-a trosnit pedala si s-a dovedit ca si stiau . La fel de bine pot exista si discuri originale cu probleme . Exista rebuturi peste tot , pana la urma CTC se aplica la un anumit nr de discuri si nu la fiecare in parte pt ca ar fi imposibil . Pt asta exista garantia . MAi urat e ca la unii nu exista , cum e si cazul lui tiberiu .Eu inca nu sunt convins ca discurile originale sunt Ate , nu e nicaieri nici o stanta Ate , le-am cercetat atent , e doar sigla BMW si ceva coduri .Si chiar nu ma intereseaza , pot sa fie si Guatemala Srl , vreau sa franeze fara sa bata si atat .

Edited by Myx

Păi eu asta cred, că pur şi simplu sunt defecte de fabricaţie, dar nu pentru că sunt pe producător ci pentru că pur şi simplu s-a ĂŽntâmplat, e o chestie şi de noroc.

Discurile originale nu sunt ATE ci sunt Textar.

Pompa de frână este ATE, etrierii la fel.

Ăn orice caz, eu am ĂŽncredere ĂŽn discurile ATE.

Mecanicul meu mi-a spus că a montat multe discuri ATE şi Textar de-a lungul anilor şi nu au existat reclamaţii.

Pe de altă parte, de Zimmermann au fost mult mai mulţi nemulţumiţi.

Ceea ce spune Dan este cu siguranţă ĂŽn cunoştinţă de cauză, ĂŽnsă există şi câteva chestii variabile.

Cu alte cuvinte, sunt sigur că măcar o parte dintre acele discuri au fost schimbate degeaba şi de fapt era o problemă la articulaţia maşinii sau jantele nu erau echilibrate cum trebuie, iar diverşi ĂŽnchipuiţi au crezut imediat că discurile sunt de vină.

Edited by Ciupanezu

Piesele OEM sunt piese identice cu cele vandute de BMW, doar ca nu poarta marca BMW. Au doar marca fabricantului care le livreaza catre BMW. Sunt teoretic exact aceleasi piese cu care BMW echipeaza masinile.

Daca un producator sau daca o anumita piesa a unui producator nu este utilizata de BMW in procesul de productie, atunci acea piesa nu se poate numi OEM, ci aftermarket.

"An automobile part may carry the designation OEM if it is made by the same manufacturer and is the original part used when building and selling the product.[6] The term aftermarket is often used for non-OEM replacement parts."

"Original Equipment Manufacturer (OEM) and Aftermarket Parts

You may have heard other parts companies and even our own sales staff say "we have an OEM part in stock." This refers to a part that is made by the same manufacturer as the genuine part you would receive from you local automotive dealer. Believe it or not most carmakers do not manufacture and produce the parts they use to build their automobiles. Most carmakers use outside independent companies to help them design the parts used in your car. Carmakers then put them in their own boxes with their logos to make you believe that you are buying a part that the carmaker made itself. This could not be further from the truth. How do these parts become available to companies like myself to be sold to the general public? After a certain time frame the actual manufacturers of these parts are allowed to sell them to other wholesale distributors for resale. This time however they come packaged in a box with the name of the actual manufacturer of the part. Its not an inferior part its just put into a different package and usually sold up to 70 percent cheaper than the dealer originally sold it for and continues to sell. In most cases the part will be identical with the exception of the packaging.

Aftermarket parts are just the opposite of OEM parts. These parts are produced by companies other than the original manufacturer but are made to fit and perform as well as the original. Aftermarket companies buy the rights to reproduce these parts and supply them to the same wholesale distributors as the OEM parts. These parts are generally produced with the same machinery and materials but because they were not designed in the same manner the part may have minor differences in appearance and feel. Some aftermarket companies, upon getting the right to produce a part, may indeed find a way to improve a part by redesigning it. This results in a better part and quite possibly a less expensive one. There are a variety of high quality aftermarket parts that can be purchased and live up to all the expectations of the original at a much lower price. "

Textul complet poate fi gasit aici : http://www.thepartsbin.com/oem_vs_aftermarket.html

Stii ca exista pe piata DDr registered , adica memorie testata si figuri etc , adica mai scumpe

Registered DDR nu inseamna memorii testate, ci este un cu totul alt tip de memorii. Acest tip de memorii contine niste registrii pe liniile de adrese si un sintetizator de frecventa PLL care asigura o mai buna stabilitate a ceasului. Nu sunt compatibile cu cele care se utilizeaza in PC-urile uzuale si care sunt unbuffered. Cele registered sunt mai scumpe deoarece sunt mai complexe.

ca tot vorbeam mai sus de piese oe sau aftermarket.. chiar azi am cumparat niste piese, unele oe altele .... oe-aftermarket :)

va las pe voi sa-mi spuneti care e diferenta intre ele :twoup:

http://farm5.static.flickr.com/4122/4863331729_b16189d02d_b.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4120/4863332149_3ba091343e_b.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4082/4863950248_497976627c_b.jpg

tamponul cred ca e de la mine :twoup: ; la bucse nu cred ca se pune problema de calitate diferita intre oe si lemforder de exemplu unde clar lemforder e furnizorul standard (de fapt grupul ZF-(sachs+boge+lemforder+ZF) Edited by grozadan