Jump to content

Recommended Posts

Buna ziua,

Avand in vedere ca la ora actuala ma confrunt cu o problema la masina (martor DDE aprins in bord), am incercat sa gasesc pe forum cateva locatii de service-uri sau nume de mecanici care sunt profesionisti. In urma cautarilor nu am reusit decat sa gasesc franturi de informatii care nu stiu in ce masura ma vor ajuta sa remediez pb. Deschid topic-ul acesta pentru identifica Service-urile interesante si mecanicii priceputi din BUC.

Astept sugestii si recomandari !

Va multumesc.

Ce inseamna eroarea aia?! E vorba de mecanic sau electrician?

Salut,

Este o eroare care apare in computerul masinii DDE (DIGITAL DIESEL ELECTRONIC) care poate sa fie cauzata de mai multi factori:

- Senzorul din pedala de acceleratie;

- computerul de pe motor;

- presiunea dein poma de motorina

- etc

In principiu cand am zis mecanic m-am referit la cineva care poate detecta o defectiune de orice natura.

Da... unii dintre noi sunt experti in mecanica din nastere si nu e nevoie sa mai explici si pt restul care sunt in formare! :)

Eu unul nu am auzit de eroarea asta, poate si pt ca nu-mi plac motoarele diesel decat cele peste 2000CP, pt care sunt platit sa le ador :) !! Dar imi place sa invat!

cel mai simplu cred ca afli despre ce este vorba la un tester.. fiecare isi poate da cu parerea despre un mecanic care i s-a parut potrivit problemei care a avut-o.

de obicei mecanici te ajuta sa remediezi problema, pt depistare cel mai sigur este un tester

"testeru" ala nu stie sa si emita un diagnostic, e doar o unealta, la fel ca un multimetru,osciloscop, surubelnita, etc. Iti trebuie echivalentul unui Master Tech, adica o persoana inalt calificata care stie sa emita un diagnostic bazat pe probe nu pe intuitie, ghicite, astre... Teoretic orice service respectabil sau dealer auto are o asemenea persoana care ar trebui sa aiba o stiva de diplome si certificate care sa ii certifice calificare si care sa te scuteasca de schimbat 5 piese de pe masina pana dispare problema.

Hmm, nu stiu cum este la testerele de pe autoturisme, insa la Caterpillar , testerul iti poate zice senzorul defect, poti face teste de injectoare ca sa aflii care este defect, poti afla "sanatatea' pompei de motorina si multe altele.

Nici cel mai experimentat mecanic nu iti poate face masina din prima, totul merge pe incercate la un moment dat, uneori o gasesti din prima alte ori nu ii dai de cap!

PS: Mi se pare ca B-69-TAU are tester, poti sa te duci la el!

Salut,

Va multumesc pentru idei. Intradevar am gasit in cele din urma o persoana competenta in a evalua masina pe tester si-n urma verificarii am schimbat senzorul de acceleratie care nu mai functiona in parametrii normali. Cred ca pb este remediata, dar o sa mai rulez cateva zile sa vad daca totul este in ordine si o sa va comunic rezultatul final.

Dan