Jump to content

huruit la motor e 39

jonn07hlt

Recommended Posts

Buna ma poate ajuta cineva de cand am schimbat uleiul la un motor de 2 l benzina model e 39 din 2000 am un zgomot ca de rulment defect la motor (am uitat sa specific dupa un timp de la schimbul de ulei) am pus ulei castrol 10 w- 60 Am verificat cu senzor de temperatura toti rulmentii ( de la intinzatoare ;alternator si de la compresor clima)Rulmentii nu au nimic sunt ok.

Si in relanti e acelasi hurit dar in schimb cand accelerez se aude si mai tare (huruit ca de rulment ) Ma poate ajuta cineva?????

Edited by jonn07hlt

si eu am patit azi o problema asemanatoare, se auzea in special cand acceleram undeva pe la roata din dreapta. sunet metalic, infundat, continuu (mergea cu acceleratia odata). mai trece, mai apare, mai ales la gropi. apropo am observat asta dupa ce am reparat o pana la vulcanizare la roata respectiva, insa s-ar putea sa fie doar o coincidenta. any ideas? Edited by Piratu'

Eu am avut ceva asemanator dupa ce am dat intr-o groapa imensa in szeged. Am crezut ca se rupe masina in doua. Dupa aceea, din cand in cand mai aveam un huruit care mie mi se parea ca vine din ventilatorul de habitaclu de la AC. Nu era de acolo, se transmitea pe conducte si era de la o rola. Deci nu fusese de la gropan, ci era o coincidenta. Nu l-am mai auzit dupa ce am schimbat tot ce inseamna role si curele pe masina.

OK am inteles ce vreti sa spuneti dar ca rulmentul a fost schimbat cel de la roata ma refer dar si stand pe loc si accelerand la relantii huruie. Azi de exemplu zici ca era ca acel pacient care murea de durere de dinti si cand am ajuns la stomatol;og nu mai are nimic :) cand am ajuns la mecanic nu a mai facut nici un zgomot dar acuma seara venind spre casa iar a inceput ma disperaaaaaaaaaaaa :bashwall:DOMI curele sunt noi si rolele sunt verificate cu un termometru cu laser si nu se incalzesc deci nu au nici un defect ( acel termometru il foloseste un prieten cu care identifica rulmentii cu probleme, se ocupa de distributie de rulmenti SKF e distribuitor )Va multumesc mult Edited by jonn07hlt

Buna ma poate ajuta cineva de cand am schimbat uleiul la un motor de 2 l benzina model e 39 din 2000 am un zgomot ca de rulment defect la motor (am uitat sa specific dupa un timp de la schimbul de ulei) am pus ulei castrol 10 w- 60 Am verificat cu senzor de temperatura toti rulmentii ( de la intinzatoare ;alternator si de la compresor clima)Rulmentii nu au nimic sunt ok.

Si in relanti e acelasi hurit dar in schimb cand accelerez se aude si mai tare (huruit ca de rulment ) Ma poate ajuta cineva?????

Suze dar cred ca 10W-60 este cam viscos cred ca o sa creasca putin consumul de combustibil, nu cred ca schimbul de ulei sa fie sursa zgomotului. Uleiul asta merge daca tragi tare de masina nuin oras sau mers normal, mai ales ca inca e frig afara.

Problema zgomotului - senzorul de temperatura e o idee foarte buna dar nu cred ca te ajuta decit in faza "finala" in cazul rulmentilor. Verifica cu un fel de "steoscop" improvizat daca poti - o tija metalica pe care sa o sprijini in zona investigata si la celalalt capat sa o sprijini pe un fel de pilnie, pahar si pui urechea pe el - daca iti faci o scula de genul asta vei gasi desutul de repede zona adiacenta si apoi vei gasi singur care este sursa zgomotului.

Cred ca trebuie sa insisti in zona accesorii curele de transmisii, asa cum ai mai incercat inclusiv alternatorul, 90% asta este sursa, motorul e greu de crezut sa aibe ceva. Vezi daca temperatura motorului influenteaza zgomotul.

Ieri un coleg avea un zgomot puternic care se accentua cind apasa pe ambreiaj (era rulmentul de presiune) poate masina te e automata.

Bafta!

In legatura cu uleiul de motor m-am gandit si eu ca ar fii prea vascos si dat fiind frig cand l-am schimbat dar eu si in oras il tin turat adica 2500-3000 de ture si am un condus mai sportiv sa zicem nu prea imi place sa stau dupa alti gasesc o portita sa scap usor prin trafic Am cutie manuala si nu se schimba zgomotul nici cand calc ambreajul si nici cand il las tot asa face :) . acuma mai ramane de vazut maine il duc in service. E ciudat se aude undeva catre partea din spate al motorului Mersii NENE

Cred ca verificarea aia laser e superficiala. Poti avea joc si fara incalzire. Pot sa huruie multe, si pompa de apa de exemplu.

10 W nu e vascos pentru vremea asta, merge de la -20 de grade in sus fara probleme.

Rolele se schimba odata la 4 ani. Ai schimbat curelele, dar rolele cand au fost schimbate ?