Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Mi-am comandat un Power-BoxO

the_rifle

Recommended Posts

De`asta e Romania unde e, ca exista oameni ca tine! Trebuia sa te interesezi intai de produs ai apoi sa`l comanzi (glumesc la faza cu Romania), nu spun ca o fi vanzatorul vreun sfant, dar asta nu inseamna ca trebuie sa`ti bati joc de el...si la final, nu cred ca a bagat mana in buzunarul nimanui, cine vrea cumpara cine nu nu!

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ai dreptate dar la fel de bine puteam sa nu ma confesez daca ma simteam vinovat cu ceva. A zis 300 de ron dupa care a dat-o in 400.... Apoi am stabilit ca o trimite maine si a trimis-o azi. In al 3 rand puteam sa merg pe burta si sa-mi inchid telefonul fara sa-i dau nici un sms....

Cum am spus mai devreme ma indoiesc ca daca jucaria lui nu-mi dadea 15-40 de cai imi dadea banii inapoi si platea transportul...

Iar cat despre "Romania e unde e...." sincer mi se rupe... Si in afara se intampla chestii de-asta la nesfarsit...

Oricum in orice afacere exista riscuri. Pierzi, castigi, negustor te numesti vorba proverbului...

Si daca avea de vanzare o masina care in descriere era minunata si cand ajungeam in Timisoara era de fapt o cazatura de masina ce se intampla ? Imi luam tzeapa cu transportul !( sau cu masina )

In viata ori pierzi ori castigi. De data asta eu n-am chef sa pierd.

E rau sa nu vrei sa pierzi ? :)

cine vrea cumpara cine nu nu!

Uite eu nu vreau sa cumpar si nici nu-i bag mana in buzunar. Sa-si ia cutia si sa ma lase in pace.

Si ce ? Ca nu platesc eu calatoria cu RATB-ul a intrat romania in criza ? Ca dau eu cu masina in gropi se strica drumurile ? Ia mai subtire cu moralitatea ca mi se face sila.

Edited by the_rifle

Multi au pretentia ca ceilalti sa fie corecti cu ei, dar nu se uita in ograda lor. Intai trebuie sa fii tu om serios, ca apoi sa poti pretinde acelasi lucru de la altii ... faci cum ti se pare tie ca e corect, pe mine nu ma afecteaza, dar sa stii ca roata se intoarce...sunt tare curios cum vei gandi cand vei fi tu cel tepuit ...

Si ce ? Ca nu platesc eu calatoria cu RATB-ul a intrat romania in criza ? Ca dau eu cu masina in gropi se strica drumurile ? Ia mai subtire cu moralitatea ca mi se face sila.

Tipic romanesc ... si daca nu`ti place moralitatea du`te pe alt forum!

Tipic romanesc ... si daca nu`ti place moralitatea du`te pe alt forum!

Hai ca incep sa ma enervez si s-ar putea sa iasa cu scantei... Nu te face cu nimic mai moral ca ma judeci. Vad ca indiferent de ce argumente aduc tu-ti vezi de treaba. Uite ca n-am sa-i dau banii de-al dracu sa vad ce se intampla si nici n-am sa ma car pe alt forum. Mi se rupe de ce crezi tu despre mine. Macar imi asum responsabilitatea faptelor. Sunt satul de de-asti ca tine morali de dupa tastatura.

A fi moral nu insemna sa fi dobitoc . Uite eu m-am desteptat si nu mai cumpar si mi se rupe de ce crezi tu.

Lamurit ?

Gargara? cine a facut asa ceva ? mi`am exprimat pur si simplu opinia, atata tot! Sau nu am dreptul asta?

Si eu n-am dreptul sa refuz o marfa pt ca NU E IN CONFORMITĂTE cu descrierea ?

Adica pt ca nu m-am lasat prostit sunt imoral sa inteleg.... Recunosc ca eram foarte aproape sa ma las pacalit dar noroc cu forumul ca mi-a deschis ochii...

Imi da intre 15-40 de cai ? NU!

DECI NU E IN CONFORMITĂTE CU DESCRIEREA !

Sunt acoperit din toate punctele de vedere.

La revedere !

Oricum orice topic ajunge la moralitate ...

Parerea mea e ca acelui "vanzator" ii place meseria de tepar ... pe rahatu ala de 10 euro si il vinde cu 100 euro la o persoana cinstita cum ai fost tu ...

Cel mai bine e sa te informezi mai bine inainte de a achiziona asemenea rahaturi. Referitor la plata transport eu zic ca nu merita discutat pe forum deoarece e DOAR alegerea ta si numai a ta !

Informatiile care ti le-au dat colegii de pe forum eu zic ca sunt mai mult decat suficiente pentru a realiza faptul ca acel powerbox (ca si oricare alt powerbox) e un basm trist.

Numai bine :)

Edited by BeRnEk

Salut. Am citit mai pe sarite, de cand a deviat spre moralitate.

Am cateva remarci despre power-box in principiu:

1. In principiu, una bine facuta poate sa dea rezultate aproximativ egale cu o resoftare.

Problema e ca multi vor sa scoata doar profit si aplica o singura "alterare" a parametrilor, constanta. Daca alterarile respective ar tine cont de inca ceva parametri, nu ar mai face probleme.

2.Cele cu o rezistenta, sunt intr-adevar foarte "nocive"

3. Nici o metoda soft de tuning pe un motor aspirat nu poate creste puterea semnificativ datorita raportului stoechiometric, la otto, respectiv insuficientei aerului la diesel.

4. Pe motoare turbo e cu totul alta poveste: pot pastra limitele de siguranta al motorului, daca nu se ating de de semnalul de"boost".

Pot fi facute sa actioneze diferit in functie de sarcina si/sau turatie si alti parametrii.

Cel mai interesant mi se pare sa ai "la cerere" (buton in habitaclu) sau cand pedala de acceleratie trece de o anumita pozitie.

Dar astea nu cred ca le gasesti la 80E desi pot sa ma insel.

@BeRnEk Nu fi asa sigur, mai sunt si negustori cinstiti pe piata, dar e greu de concurat cu teparii care pun preturi mult mai mici neoferind aproape nimic.

Si eu tot bat pasu pe loc sa iau una d`asta mai sofisticata in teste prima-vara asta, sunt pe lista de asteptare :)

Spre deosebire de cel ce a vrut sa-ti vanda tie, la mine ajunge intai cutia, o probez 2 saptamani (parca) si abia apoi vorbim de bani. In functie de "optiuni" pot sa o pastrez pe aia, sau sa cer una mai ieftina sau mai scumpa.

E un pic altfel situatia pentru ca ma "recomanda" cineva in sensul ca garanteaza ca nu o pastrez si nici nu dau banii.

P.S. In principiu sunt de acord cu faptul ca nu ai mai luat-o. Din ce povestesti sunt aproape convins ca nu era OK.

Eventual cauta pe undeva pe aproape sa o poti testa, si atunci vezi tu daca merita sau nu.

Edited by lucian81v

vezi ca e de pe forum baiatu care vinde aia : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showuser=28596

vinde mai multe elemente de tuning aici, pachete M, etc. nu s-a plans nimeni pana acum de el cum ca ar fi dat teapa cuiva.

singura problema care o vad cred ca e a ta. ai citit anuntul. nu te-ai informat. ai comandat. mi se pare normal ca daca te razgandesti sa te coste.

acum faci cum crezi, era doar un sfat.

bafta.

Dak vrei o resoftare iti dau eu un nr de tel si vb cu baitul respectiv si stiu ca face pe e 36. Te gandesti cand o sa iti creasca puterea o sa iti creasca si consumul sa nu suprins.

Parerea mea ca si eu vroiam sa fac aclasi lucru din 118 cp sa fac 130 / 200 Nm in teorie se poate dar gandestete ce riscuri implica uzura motor , kit ambreaj, cutie de viteze, consum mai mare de benzina. Adunate faci o revizie la masina si merge 118 cp ca si cum ar fi 130 cp.

Nici dak as avea diesel nu as baga bani in asa ceva.

Gresesti. Powerbox-ul din link nu face nici macar atat, se intercaleaza doar intre debitmetru si ECU si contine un simplu potentiometru care aiureste semnalul furnizat de debitmetru.

In combinatie cu magnetii, pastila din rezervor si CD-ul de tuning se pot obtine totusi rezultate frumoase.

Buna asta :) :)

M-am bagat direct la magneti din aia. Nu stiam ca exista asa presasorarie :twoup:

PĂŁrerea mea e ca mai bine incerci o resoftare safe. Desi pentru 10 HP nu știu dacĂŁ se merita.

Referitor la faza cu comanda si curieratul, mai bine Întrebai in stanga si in dreapta, te documentai si abia apoi faceai sau nu comanda. Si uite asa evitai toata tevatura. Nu e vina cumpãrãtorului ca te-ai rãzgândit tu dupa ce ai comandat ceva, el poate sa vândã si cu 1000 de Eur orice prostie.

PĂŁrerea mea e ca mai bine incerci o resoftare safe. Desi pentru 10 HP nu știu dacĂŁ se merita.

Referitor la faza cu comanda si curieratul, mai bine Întrebai in stanga si in dreapta, te documentai si abia apoi faceai sau nu comanda. Si uite asa evitai toata tevatura. Nu e vina cumpãrãtorului ca te-ai rãzgândit tu dupa ce ai comandat ceva, el poate sa vândã si cu 1000 de Eur orice prostie.

Ar merita daca astia cu resoftatul nu ar cere ca in cazul diesel . Normal ca pt diesel e ok sa dai 200 la 40 -60 cai , dar la un amarat de 10-20 cai nu prea merita . Dar asta e marketingul lor .

Ar merita daca astia cu resoftatul nu ar cere ca in cazul diesel . Normal ca pt diesel e ok sa dai 200 la 40 -60 cai , dar la un amarat de 10-20 cai nu prea merita . Dar asta e marketingul lor .

cum de ti se pare tie asa normal ? pretul nu e per cal ci per manopera/upgrade. acum e problema de design daca la diesel (turbo) e mai permisiv iar la bezinare nu. daca aveai turbo pe benzina castigai si tu multi cai, dar fara de unde ?

de ce sa nu coste la fel daca e aceeasi munca : se downloadeaza softu de pe masina, se modifica in acelasi program cu aceeasi atentie hartile de putere si cuplu si parametrii aferenti, se scrie noul soft ? in cazul tunerilor de la noi, si ei platesc hartile in afara unde se fac la acelasi pret. este pret /fisier nu /cal.

Justitia pedepseste si "reclama mincinoasa" cum e in cazul de fata. Tu ai fi cumparat un produs ce nu corespunde cu descrierea lui, nu face ce spune ce face. Orice instanta iti da dreptate. Mai ales sa-l fi montat intr-un service sa fie nevoit sa iti achite si manopera plus cheltuieli de judecata.

Un vanzator isi asuma riscuri cand vinde un produs de 10 eur cu 100, stiind ca nu face "serviciu". E inselatorie pana la urma.

Daca ma trimite nevasta la piata sa iau carne de miel si ma intorc cu carne de maidanez sunt de vina ca nu ma pricep sau e vanzatorul ca m-a inselat?

Acum vreo 2 ani am luat 2 amortizoare de la un service ce le-a si montat. Cand m-am dus sa fac plata l-am intrebat pe om de un discount ceva. Mi-a zis ca imi da 20% daca nu vreau garantie la ele si bon pe mana de lucru si amortizoare. Eram pe ganduri fiind vorba de 2 mil si omul a zis: daca ai bani ia garantia. Asa am facut si a fost bine ptr ca dupa 1 an jumate au picat. Intr-o sapt le-au schimbat fara sa ma coste un leu, mai ca nu imi venea sa cred.

Mai sunt si vanzatori ok

Adevaru` ca e multa munca (la unii, dupa cum recunostea ca se mai intampla chiar un coleg ce se ocupa):

iti fac acelasi lucru ca si cutiile (adica nu se apuca ei sa modifice fiecare punct de pe harta), investesc 10 minute pe masina si 5 la calc... si tac-pac 200E!

In plus, daca peste cateva luni te razgandesti - alt timp pierdut, alti bani, alta distractie

Sunt pentru cutii, din comoditate, dar tre sa fi foarte atent.

Nu as lua asa ceva prin posta decat cu proba, sau daca mi-ar confirma cineva de incredere ca e OK.

Justitia pedepseste si "reclama mincinoasa" cum e in cazul de fata. Tu ai fi cumparat un produs ce nu corespunde cu descrierea lui, nu face ce spune ce face. Orice instanta iti da dreptate. Mai ales sa-l fi montat intr-un service sa fie nevoit sa iti achite si manopera plus cheltuieli de judecata.

Un vanzator isi asuma riscuri cand vinde un produs de 10 eur cu 100, stiind ca nu face "serviciu". E inselatorie pana la urma.

Daca ma trimite nevasta la piata sa iau carne de miel si ma intorc cu carne de maidanez sunt de vina ca nu ma pricep sau e vanzatorul ca m-a inselat?

Daca e sa ne luam dupa lege sunt multe aspecte care au fost neglijate :

1. Produsul nu e un conformitate cu realitatea ( nu da 15-40 de cai si 30-50 nm )

2. Produsul nu contine instructiuni de folosire nici in limba romana nici in alta limba.

3. Produsul nu e insotit de certificat de garantie

4. Nu exista firma autorizata pt operatiunea de service.

Asta la o prima vedere. Probabil ca mai sunt si alte...

Pai trebuia sa intrebi astea inainte sa faci cererea de colet, si seriozitatea ta lasa de dorit totusi,te duci la MB si ceri o pompa de apa o comanzi apoi vezi ca nu e ok ca tu ai Bmw???

A devenit lait motiv in topicul asta "ii dau teapa la colet".

RUSINICA !