Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

DSC aprins - URGENT

Gully

Recommended Posts

mi s-a aprins DSC-ul din senin, nu groapa, nu frana. nu curba, nu viteza.

1- in pralabil, cu o zi inainte, am schimbat placte frana, senzori placute frana, lichid de frana, racorduri flexibile etrieri. nu s-au aprins martorii in ziua schimbarii pieselor.

2 - ABS-ul functioneaza.

3- controlul tractiunii nu functioneaza.

4- controlul stabilitatii nu l-am testat.

ce poate fi? unde sa ma uit? unde sa umblu?

inclin sa asociez vreuna din operatiunile sus mentionate cu aprinderea becurilor ca pana acum nu mi s-a mai aprins.

si eu am patit asta dupa ce am umblat pe la rotile din spate, am schimbat un rulment...si de atunci parca nu mai lucreaza asa cum trebuie DSC-ul sau DTC-ul nu-mi dau seama...nu stiu care e solutia...probabil mers la service si pusa pe calculator sa vezi ce eroare iti da si sa dai o resetare, sa iti stearga eroarea..si probabil ca o sa mearga...asa o sa fac si eu...dar cand o sa am liber...sunt curios sa vad daca se rezolva asa...sa ne spui si noua

clar ca ma duc la un tester, ma intreb insa de unde a aparut eruarea?!

pentru ca pur si simplu am mers in linie dreapata fara a face ceva deosebit... aveam cam 120 - 130km|h....

o sa mai verific odata pe la roti, fire chestii...

cei care au mai patit asa - cum ati rezolvat problema?

am auzit de problema cu dsc-ul aprins in bord

alta varianta este sa ti se fi stricat un senzor de la coloana de directie, senzor ce tine de rotatie, care ar fi vreo 2-3 mil

cand semnalizezi pana la "fund" se mai opreste singur semnalul dupa ce faci rotatia la volan?

amintesc ca problema asta aparuse din senin, nu de la gropi, presiune in pneuri sau schimbare de placute de frana, etc.

Edited by Flavyuz

am auzit de problema cu dsc-ul aprins in bord

alta varianta este sa ti se fi stricat un senzor de la coloana de directie, senzor ce tine de rotatie, care ar fi vreo 2-3 mil

cand semnalizezi pana la "fund" se mai opreste singur semnalul dupa ce faci rotatia la volan?

amintesc ca problema asta aparuse din senin, nu de la gropi, presiune in pneuri sau schimbare de placute de frana, etc.

maneta semnalizatorului stanga dreapta revine la pozitia initiala.

nu stiu cum sa semnalizez pana la fund?

pe langa placute am schimbat si racordurile flexibile la etrieri si implicit senzorii placutelor.

nu stiu daca caseta unde se conecteaza senzorii e aceeasi cu cea de la alti senzori DSC?!

am mai schimbat o bascula pe stanga fata si am schimbat lichidul de frana si completat la servo.

maine sper sa am timp si ma apuc de bibilit.

pe langa placute am schimbat si racordurile flexibile la etrieri si implicit senzorii placutelor.

nu stiu daca caseta unde se conecteaza senzorii e aceeasi cu cea de la alti senzori DSC?!

am mai schimbat o bascula pe stanga fata si am schimbat lichidul de frana si completat la servo.

maine sper sa am timp si ma apuc de bibilit.

Implica si un spray de contacte in operatiunea de bibilire.

Desfa toate mufele pe la care ai umblat, da frumos cu spray, sufla cu compresor daca ai si inchide-le bine inapoi.Ia-le pe rand si verifica dupa fiecare, sa nu lucrezi degeaba si sa pierzi si mai mult timp.

Bafta.

eu cand am luat masina, avea becul aprins. am fost cu ea la tester si zicea "senzor unghiular volan". cu o reinitializare senzorului, am scapat

imi cer scuze de double post

cum ai reintializat senzorul? cand eu am bagat-o pe tester , la senzorul de directie imi dadea decat eroare si nu se puteau citi parametri.

te rog daca ai putea sa ma lamuresti

Daca eroarea a aparut din senin ( cum sa intamplat la mine ) inceraca sa scoti bornele la baterie ( prima data minusul si pe urma plusul ) lasa-le scoase 15-20 de minute si pune-le la loc ( intai plusul si pe urma minusul ). Asa am rezolvat eu problema la mine la sfatul lui George 320I E 36. Nu stiu daca merge dar daca a aparut din senin merita sa incerci nu pierzi nimic.

Bafta !

Edited by PityWPN

cred ca o sa incerc si asta, dar nu prea vad ce are bateria cu eroarea asta?

oricum, mersi pt raspuns!

se reseteaza unele chestii din computerul masinii daca ii iei alimentarea, nu stiam ca are a face si ordinea in care scoti bornele.

Am rezolvat problema

Era senzorul de pe coloana volanului, care citea prost pentru ca am schimbat capatele de bara de directie si nu am facut unghiul de fuga, iar cand masina mergea drept volanul era virat 10% spre stanga, am facut unghiul de fuga si s-a rezolvat.

multumesc celor care m-au sfatuit.

Am rezolvat problema

Era senzorul de pe coloana volanului, care citea prost pentru ca am schimbat capatele de bara de directie si nu am facut unghiul de fuga, iar cand masina mergea drept volanul era virat 10% spre stanga, am facut unghiul de fuga si s-a rezolvat.

Daca pomeneai de la incepur ca ai schimbat si capetele de bara, erai rezolvat din primul post :)

Am rezolvat problema

Daca pomeneai de la incepur ca ai schimbat si capetele de bara, erai rezolvat din primul post :)

le-am schimbat de mult, acum vreo 2, 3 luni dar probabil ca nu a fost volanul virat atat de mult la mersul drept, posibil ca acum sa se fi accentuat problema dupa ce am schimbat si bascula pe dreapta, posibil ca presiunea dintr-o roata sa fi fost mai slaba si s-au adunat si au generat problema.

Ai rezolvat problema ieftin, asta conteaza

exact!

multumesc Celui de Sus...

Adica vreunul care a postat mai sus ?

Fii mai explicit te rog....sau tu crezi ca Dumnezeu e pasionat BMW si sta pe forum? :)

Glumesc :)

m-am prins ca glumesti!

dar sunt sigur ca pana si Dumnezeu e pasionat de BMW :twoup: