Jump to content

achizitie

ariel32

Recommended Posts

da dar sa nu`l prinda pe unu cu 330d (231cp) ca atunci ii da putina teroare :)

Cum zici tu, dar omiti un mic detaliu : compara tu orice model diesel cu echivalentul benzina. Asta unu la mana, doi VEZI CA DIESEL E MORT FARA TURBO, trei ce ai zice daca pe un 330i ca sa fie echivalent cu exemplul tau si anume 330d, am pune o turbina....aaaa? Nu mai zic ca oricum cei 258CP i-ar rupe franele la dieselas(bine nu stiu din mers care ar fi rezultatul dar oricum parerea mea e aceeasi).

Nu ridic in slavi motorul pe benzina spun doar ca benzinarele la aceeasi cilindree sunt superioare unui diesel, :) TURBO bineinteles.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai asta am comparat 320i E90 sa zicem 2006 cu 320d E90 din 2006.Poate sa fie si 320i cu 170cp...ptr mine tot slab e adica prefer diesel-ul.Sincer am fost si cu 335i si cu 535d si cu X6 35sd si sincer mie mi-a placut mai mult motorul diesel (ma refer numai la motor).Oricum un 335d cu chip la 350cp fuge grav si consuma acceptabil si asta ma intereseaza pe mine.

Eu zic ca un proprietar al unei masini de 350 CP chiar nu se mai gandeste la cat consuma uzina de sub capota si s-ar limita probabil la un 2.0d

Fiecare are pretentiile sale de la o masina.

Bafta!!! :)

Omul spune ca are un buget de 15k euro si voi incepeti sa faceti versus de avioane? Cui ii pasa de masini de 350cp? Si cui ii pasa cum merge un diesel fara turbo?

Variantele care 'intra' in banii aia s-au spus. Acum mai trebuie ca initiatorul sa mearga si el cu un diesel, sa mearga cu un benzinar si sa se hotarasca..

320d este mai rapid decat 320i, orice-ar spune carcotasii de pe-aici. Sunt de acord ca unui BMW ii sade bine cu un motor pe benzina, insa cu unul mare.

In cazul de fata as merge pe 320d.

Edited by EQUANT

Eu zic sa nu mai dezinformati omu chiar asa...

Am observat ca toti care aveti 320D il ridicati in slavi ca si cum ar fi masina suprema.

e o masina buna, dar nu cea mai buna.

Voi v-ati lasat pacaliti de cuplul dezvoltat de un diesel??!!!???

E drept ca iti da senzatia ca te baga in scaun tot timpul, pentru ca are cuplu si trage de la turatii joase. Dar dezavantajul fata de un benzinar e ca in momentul in care tu ajungi la 4000 rpm, schimbi viteza si benzinarul de-abia atunci ajunge in zona unde ii place lui mai mult, si trece pe langa tine, pentru ca poate sa o tureze pana peste 6000 rpm.

Ati facut comparatii intre benzina de 150 de cai si diesel de 180, si cand am zis ca este si 320i de 170 de cai, veniti cu 330D cu chip.

of of...

:)

Nu, nu este nici pe departe masina suprema. Eu nu am facut comparatii decat intre aceleasi puteri.

Nu vreu sa-ti vorbesc de sus dar n-ai nici o treaba cu sisteme de propulsie.

Daca iei doua motore identice ca putere conteaza puterea medie pe plaja de turatie.

Dieselul are cuplu/putere de la 2000 la peste 4000. Raportul turatiilor 1:2. Distributia pe plaja de turatie >50%

Benzina 4000 - 6500 raportul 1:1,6.Distributia pe plaja de turatie <40%

Un motor care ar trage de la 500rpm la 2000 ar fi net superior.

Asta ca sa-ti explic pe hartie ca cel mai corect se vede in realitate.

tu de unde ai mai scos`o si p`asta? adica dupa tine un 320d de 150 hp face un 320i 150? :)

Da.

Daca treci prin CT da un PM, facem una si o sa vezi ca pierd onorabil, avand in vedere ca eu am mai putin cu 20 cp, cred ca pierd desii ai Ci si rapoartele un pic altfel nu sunt 100% :twoup:

Nu stiu de ce va contraziceti daca si BMW zice asa.

• 2 weeks later...

Imi pare rau ca sunt singuru` care ti-am dat credit mai mult decat meriti.

Ma refer ca ai citit si celelate topicuri si tot o tii pe ta.

Nu trebuie sa te simti ofensat, 1.4 tsi de 170 de la vag, bate si 320i si 320d e46 si e si mai ieftin, asta nu face sa ma simt prost sau inferior, asta afost alegerea mea.

Probabil e greu sa gandesti asa deocamdata...

P.S. Fa odata filmuletul ala si da-ne la toti dizalarii peste bot ca sa ne potolim.

Edited by lucian81v