Jump to content

cu ce scot o zgarietura de cheie?

ceaun

Recommended Posts

Dacã zgârietura se simte când treci cu unghia peste ea, polish-ul este frecÞie la picior de lemn.

Ai tupeu sa il contrazici pe IulianE ? :)

Ciupanezu' cam pici pe locul II...! Ai ramas in urma cu tehnicile noi.

Eu am maşină de polish şi am polişat vreo 2 maşini la viaţa mea, deci vorbesc din experienţă.

Singurele zgârieturi care ies la polish sunt cele de suprafaţă.

Dacă zgârietura a ajuns la tablă, degeaba polişezi.

Edited by Ciupanezu

Si eu am masina de polisHat si diverse paste de polisHat si alte ustensile.

Mi-am dedicat multe ore acestor operatii de acoperire a zgarieturilor.

Sunt sigur ca exista polisH si pentru gaurile ramase dupa o rafala cu un uZZy. Posibil sa fie si polisH din ala mai desHtept care dupa o aplicare elimina si spatiul dintre usi !!! :)

Eu am un kit de reparare pe culoare albastra a masinii mele, a venit cu masina si apare si sigla la bmw pe el , informatiile sunt in germana. Kitul contine un fel de grund, vopsea cu o pensula fina si un lac cu o pensula fina. Dar nu face minuni incearca sa gasesti un kit la fel. Poate te ajuta .

Succes.

Guest IulianE
Dacă zgârietura se simte când treci cu unghia peste ea, polish-ul este frecţie la picior de lemn.

Ai tupeu sa il contrazici pe IulianE ? :)

Ciupanezu' cam pici pe locul II...! Ai ramas in urma cu tehnicile noi.

capsunare ,invata sa citesti,am zis ca o atenueaza....nu ca o scoate definitiv.

ok,am inteles nu cunosti cuvantul....

asta pe masina mea,dupa un impact cu biciclistul

am resit sa atenuez zgarieturile cu un polish semi abraziv

http://img532.imageshack.us/img532/2994/imag0007e.jpg

http://img94.imageshack.us/img94/7355/dsc00019jq.jpg

Edited by IulianE

@ IulianE :

1 Ai scris ''netezeste''. Daca nici ce ai scris TU nu mai recunosti...

2. Polisharea nu se foloseste in cazul zgarieturilor din cazul nostru. Cauta pe google ce inseamna polishare si cand se foloseste.

3. Am invatat sa citesc la 6 ani. Tu cand incepi ?

Edited by Jacobs

Guest IulianE

netezeste marginile zgarieturii prostovanule!ti-am zis ca nu stii sa citesti... :)

cum dracu sa iti explic ca esti tare prostanac.... :)

zgarietura pe tabla in profilul ei are marginile ascutite,cu un polish reusesti sa mai rotunjesti acele margini,si nu se va mai observa asa urat!

Edited by IulianE

Prietene...nu te-am jignit. Nu cobor la nivelul tau. Ai invatat sa te exprimi in scris...BRAVO !!! E un pas inainte.

Dar tot nu ai inteles la ce foloseste polishul. Iar in nesimtirea ta nici nu vrei sa te informezi. Ramai in lumea ta.

WTF. solutia e refacerea la atelier, acolo unde zgarietura agata unghia. polish doar dupa vopsire pt atenuarea diferentelor de luciu. eu unul asa as face chiar daca costa mai mult. probabil as astepta sa strang mai multe sau l-as convinge pe careva sa ma accidenteze ca sa mi-o repare asiguratorul... oricum ai alege romanica nu iti garanteaza ca peste o zi nu ti-o zgarie altu la loc.

mie mereu imi apare cate ceva pe tabla in parcare, nimicuri luate individual, dar s-au strans in timp si acum trebuie sa refac si eu vopseaua

Ba cu voi nu se poate traii!!!!! :) Ce naiba nu poate sa existe un topic fara cearta!!!!Ma deranjeaza putin,dar nu intr-atat incat sa vopsesc usile pentru o banala zgarietura de cheie,tocmai de aceea v-am intrebat pe voi,daca ati patit asa ceva si cum ati rezolvat situatia.....Per final am dedus ca sa incerc cu polish unde e mai putin adanc si daca nu sa ma duc la vopsitorie....Dar,exista vreun atelier sau cunoateti pe cineva care sa fii reparat prin vopsire(gen cum era diy ala dat de r0n1n) doar zgarietura???

Asta e,daca se vede foarte putin diferenta nu o fii capat de tara,dar decat sa rugineasca cu timpul mai bine asa...Oricum va multumesc pentru sfaturi ca uite cum dadeam banii ca "bolovanu" pe tot felul de prostii si nu rezolvam inimic....

p.s: astept raspunsuri la intrebarea mea....

Eu in loc sa ma agit atat cum te agiti tu as merge mi-as cumpara un tub sau bidon sau ce o fi de polish mai dur si unu de luciu. (eventual mi-as lua si o bucata de smirghel de 2000-2500 mai greu de gasit dar este) si as incerca sa o repar. Se vede clar daca zgarietura e numai in stratul de lac clar o scoti cu polish. Daca zgarietura e si in vopsea dar nu e zgariata adanc la fel sunt sanse mari daca esti descurcaret sa o repari si pe aia. Daca e zgariata complet vopseaua atunci o rezolvi ! doar la vopsitor :)

Cele bune.

Edited by BeRnEk

Alo ... astia care va puneti magneti la rezervor sa consume mai putin ... de ce nu scrieti din experienta ?

Unde a vazut cineva zgarietura [de genul si profunzimea celei despre care scriem acum] scoasa prin polish ? La emisiunile alea top-shop ? Sau intre doua reclame la duralube ???

E frumos sa credeti in Mos Craciun...dar sa propavaduiti aberatiile pe forum e pacat ! Mai ales in saptamana asta. :)

Chiar daca 1 aprilie este aproape NU trebuie sa uitati ca se fac GLUME nu MINCIUNI :twoup:

+1

Apropos, stii Markeru' ala din reclame , ala ce repara vopseaua si face si schimbul de ulei

Reclama e cafuta astfel: Markerul zgarie(are o tija in pufu' ala din fata) iar apoi e redat invers. Ala e o minciuna mai mare decat ''sa traiti bine'' :)

+1

Apropos, stii Markeru' ala din reclame , ala ce repara vopseaua si face si schimbul de ulei

Reclama e cafuta astfel: Markerul zgarie(are o tija in pufu' ala din fata) iar apoi e redat invers. Ala e o minciuna mai mare decat ''sa traiti bine'' :)

si marmota... practic dezvelea ciocolata de staniol, redat invers a pacalit mapamondul . :)

@ceaun ai doua variante la dispozitie, una scumpa si una ieftina:

1.cea scumpa: revopsirea

2.cea ieftina: efectuarea unui polish care sa mai reduca efectul vizual al zgarieturii in sensul rotunjirii muchiilor zgarieturii pentru a nu reflecta soarele atat de puternic si eliminarea efectului de "alb". Daca substanta folosita la polish e una de buna calitate(nu contine fillere care mascheaza zgarietura ci doar abrazive care taie lacul) atunci rezultatul va fi permanent iar zgarietura nu-si va mai face aparitia nici dupa 10-20-etc spalari

Evident poti opta pentru varianta a-2-a si daca nu iti place rezultatul mergi pe varianta 1. Multa bafta!!

• Like 1

La 318TDS mi-au zgariat aripa-usa-usa-aripa. Zgarietura adanca. A trecut de vopsea.

La 320dA mi-au zgariat cam 40cm aripa spate, 20cm usa spate, 20cm usa sofer, 10cm aripa fata.

La 318TDS [visiniu] am lucrat mai mult de 20 de ore in total. Rezultatul a fost ca nu mai era pe fond alb/gri zgarietura si pe alocuri am reusit sa elimin din profunzime. Cel care a cumparat masina nu a dat o importanta mare. In Spania [cum mai spuneam] 99% din masini sunt lovite/zgariate/frecate.

La 320dA [topaz blue] am reusit sa scot aproape in totalitate zgarietura cea mai mare [40cm aripa]. Am incarcat succesiv cu straturi de vopsea apoi dupa fiecare uscare aduceam la nivel vopseaua cu disc de pasla de 3cm diametru montat pe masina de gaurit.

Zgarietura cea mai mica [10cm] e scoasa aproape perfect. Acolo am dat si cu hartie abraziva si apoi polish urmat de ceara.

Daca pun pe cineva [care nu stie ca este zgariata] sa se uite la masina NU isi da seama ca a fost zgariata.

E munca de chinez sa pui vopsea pe o linie de 0.2-0.4mm latime cu varf de scobitoare sau cu sarma subtire.

As vrea sa vad si eu un tutorial sau filmulet unde o zgarietura de cheie este scoasa prin polishare ! 10x

• Like 1

Parerea mea e ca polishu sunt bani aruncati de pomana .Rezolva problema temporar si nu in totalitate .Strangi banii de polish mai pui ceva si o vopsesti daca te deranjeaza foarte tare .

Nu e deloc aÂşa.

Existã destule zgârieturi superficiale care nu necesitã revopsire.

Eu am maºinã de polish ºi am poliºat vreo 2 maºini la viaÞa mea, deci vorbesc din experienÞã.

Singurele zgârieturi care ies la polish sunt cele de suprafaÞã.

Dacã zgârietura a ajuns la tablã, degeaba poliºezi.

100% CORECT.

La 318TDS mi-au zgariat aripa-usa-usa-aripa. Zgarietura adanca. A trecut de vopsea.

La 320dA mi-au zgariat cam 40cm aripa spate, 20cm usa spate, 20cm usa sofer, 10cm aripa fata.

La 318TDS [visiniu] am lucrat mai mult de 20 de ore in total. Rezultatul a fost ca nu mai era pe fond alb/gri zgarietura si pe alocuri am reusit sa elimin din profunzime. Cel care a cumparat masina nu a dat o importanta mare. In Spania [cum mai spuneam] 99% din masini sunt lovite/zgariate/frecate.

La 320dA [topaz blue] am reusit sa scot aproape in totalitate zgarietura cea mai mare [40cm aripa]. Am incarcat succesiv cu straturi de vopsea apoi dupa fiecare uscare aduceam la nivel vopseaua cu disc de pasla de 3cm diametru montat pe masina de gaurit.

Zgarietura cea mai mica [10cm] e scoasa aproape perfect. Acolo am dat si cu hartie abraziva si apoi polish urmat de ceara.

Daca pun pe cineva [care nu stie ca este zgariata] sa se uite la masina NU isi da seama ca a fost zgariata.

E munca de chinez sa pui vopsea pe o linie de 0.2-0.4mm latime cu varf de scobitoare sau cu sarma subtire.

As vrea sa vad si eu un tutorial sau filmulet unde o zgarietura de cheie este scoasa prin polishare ! 10x

Nu ai cum sa scoti definitiv o zgarietura de cheie doar prin polisare dar ii poti reduce semnificativ efectul vizual. Ca sa o scoti perfect,asa cum ai spus si tu, trebuie incarcata cu straturi succesive de vopsea apoi netezita cu smirghel fin iar apoi polish.

Asa fac eu. Am reusit sa scot. Chiar acum am venit de la o repriza de vopsire :)

La usa soferului imi e si mie greu sa o observ. Stiu ca era sub maner undeva si asa o reperez.

La final o sa iese OK. Merita doar daca nu pui in calcul timpul pierdut.

Vezi ca polish/polishare inseamna altceva. La zgarieturi nu se aplica.

Polisharea se face pentru a aduce lustru > stralucire.

Bun,deci hai sa o luam pe rand....Sa zicem ca timp am cu gramada si am si sculele...Ce trebuie sa fac?Spuneti-mi si mie sculele necesare si operatiile ce trebuie facute,binenteles in ordine!Multam anticipat.....

Am fost in targ la vitan si am vb cu mosulica ala de la vopsele si l-am intrebat cu ce difera creioanele corectoare de la el cu cele oem de la bmw.Mai ales ca eu mai cumparasem unu de la el si am fost super multumit... Si zicea ca la ala oem platesti firma in rest e identica....Dar eu vreau sa o fac eu.Am aparat de polishat,iau creion corector din targ,dar nu stiu exact pasii...Diy ala e cam vag...