Jump to content

Amenda pe centura Timisoara

Bursucel

Recommended Posts

Salut.

O sa spun rapid ce am patit.

Locatia - centura Timisoara deja cu gropi :)

Fapta - 101 km/h radar la sensul de la Giarmata vii, eu veneam de pe pod

M-a oprit am dat actele senin fiindca nu am stiu de ce ma opreste.

Nu am stiut ca tre sa merg cu 70km/h max pe centura, semne peste tot dar le-am vazut dupa ce m-au oprit.

Mi-a dat amenda, nu a mers ceva atentie. Nu am semnat proceul verbal, l-am mai si enervat ca i-am spus ca e o aberatie 70/h pe centura, si sa scrie la ce am de declarat ca "stau ca cersetorii sa ne prinda".

Intrebarea mea este urmatoare- eu cand primesc procesul verbal acasa? :twoup:

Au trecut aproape 3 luni si nimic.

Ce se intampla? Nu trebuia sa vina acasa in max 1 luna? Se procedeaza si altfel.

Va dati seama ca vreau sa contest.

aaa... mai am contestat o amenda pentru ca m-a prins depasind coloana in Dumbravita iarna la semafor, banda obligatoriu la stanga eu am mers inainte. :)

Suuper, Bursucel, contesti si castigi! Bafta!

Salut,

Aveau obligatia sa-ti comunice procesul verbal in termen de 30 de zile.Cel mai bine are fii sa faci o cererea catre Serviciul Politiei Rutiere din zona respectiva sa-ti trimita o copie dupa vreun presupus proces verbal incheiat pe numele tau in ziua respectiva(ziua cand te-au oprit).Cu acea copie ii dai in judecata si ceri ca instanta de judecata sa constate faptul ca procesul verbal nu ti-a fost comunicat in termenul legal de 30 de zile,drept pentru care acesta este nul si sa-ti anuleze punctele de penalizare si punctele amenda.

Daca ai nevoie de un model da-mi un PM si te ajut cu modelul folosit de mine.

Cel mai probabil,procesul-verbal ti l-au "comunicat",adica au facut un proces-verbal de afisare a amenzii, si au pus un martor de al lor sa semneze. Partea nasoala e ca astfel nu mai poti depune contestatie pentru ca au trecut cele 15 zile de la "comunicare"

ingora orice scrisoare si orice biletel de recomandata...................lasa i in durerea lor! eu asa am facut si de atunci nu m-a mai cautat nimeni. ma luase o camera fixa acum 1 an cu 119km/h in loc................le-am dat datele si apoi nu le-am mai ridicat recomandatele. nu am avut niciodata amenda sau permisul suspendat si a trecut 1 an

In aceiasi localitate comunicarea nu se face prin posta. Normal ar trebui sa vina un politist si sa il inmaneze personal.daca persoana nu este acasa se afiseaza amenda pe usa. Politistii aleg de obicei direct varianta afisarii,avand nevoie de un martor asistent care sa ateste ca au afisat procesu-verbal

Se afiseaza amenda pe usa, care usa usa mea de la apartament.

Oricum pana acum nu am primit nimic. Chiar nu inteleg situatia.

Cum pot sa faca asa cum le taie capu, fara sa respecte legea.

Ca banuies ca legea le impune ceva nu?

Pe fratemiu l-a prins radaru cu 150 si ceva parca. Permis suspendat ameda de toate.

A contestat si ce sa vezi, radarul era fara verificarea metrologica :) .

Se afiseaza amenda pe usa, care usa usa mea de la apartament.

Oricum pana acum nu am primit nimic. Chiar nu inteleg situatia.

Cum pot sa faca asa cum le taie capu, fara sa respecte legea.

Ca banuies ca legea le impune ceva nu?

Pe fratemiu l-a prins radaru cu 150 si ceva parca. Permis suspendat ameda de toate.

A contestat si ce sa vezi, radarul era fara verificarea metrologica :) .

da,pe usa ta. Asa le permite legea sa aduca la cunostinta. Dar folosesc metoda care am descriso mai inainte(cea in care pun sa semneze un martor de al lor si sa nu mai afiseze procesu verbal) ca sa se "razbune"pe cei care refuza sa semneze,astfel nemaiputand depune contestatie(in majoritatea cazurilor, deoarece nu au procesu-verbal si nu stiu data comunicarii,dupa care au 15 zile sa depuna contestatie)

si daca stai la casa? :) uite ca a trecut 1 an si la mine la poarta tot nu s-a afisat nimic! intre timp am luat si o amenda de parcat neregulamentar in bucuresti ( hingherii , se stie) si mi-am si preschimbat permisul in din asta nou. ia explicati-o voi pe asta!

Ok, martor mincinos sau nu, afisare sau nu daca nu-ti aduc la cunostinta procesul verbal tu de fapt nu ai amenda.

Ei legal trebuie sa-ti prezinte procesul verbal, cefaci tu cu el e treaba ta dar trebuie sa till trimita.

Altfel tu nu ai cum sa platesti sau sa-ti sustii cauza daca vrei sa depui contestatie. deci banuiesc ca iti taie undrept si e ilegal.

Zic bine sau nu? Si banuiesc ca, contestatia o poti depune din ziua in care ai priit procesul. Cum altfel sa depui contestatie la ceva ce nu stii ca ai facut.

Ok, martor mincinos sau nu, afisare sau nu daca nu-ti aduc la cunostinta procesul verbal tu de fapt nu ai amenda.

Ei legal trebuie sa-ti prezinte procesul verbal, cefaci tu cu el e treaba ta dar trebuie sa till trimita.

Altfel tu nu ai cum sa platesti sau sa-ti sustii cauza daca vrei sa depui contestatie. deci banuiesc ca iti taie undrept si e ilegal.

Zic bine sau nu? Si banuiesc ca, contestatia o poti depune din ziua in care ai priit procesul. Cum altfel sa depui contestatie la ceva ce nu stii ca ai facut.

pai din punct de vedere legal,ei ti-au comunicat procesul verbal ,daca au facut cum am zis eu.

intradevar ei comit un abuz daca fac cum am zis eu,dar e un abuz pe care e aproape imposibil sa il demonstrezi.

e un risc la care te-ai supus cand ai refuzat sa semnezi,si implicit sa fi primit pe loc procesul-verbal si sa fi avut posibilitatea sa depui contestatia

Edited by boasca

• 4 months later...
Fapta - 101 km/h radar tre sa merg cu 70km/h max pe centura,

Ce contesti? :)

"stau ca cersetorii sa ne prinda".

Cred ca nu este relevant.Probabil si ei zic," uite si pe asta, a furat si si-a luat BMW".

Deh, politistii cred ca toate BMW-urile sunt "masini". :twoup:

Eu in ultimii 2 ani am avut cca 10 amenzi. Nu am semnat decat 2: una care era pereche cu suspendarea permisului si imi trebuia PV-ul sa pot face contestatie si cealalta de 100 de RON. Am primit notificari de la posta pentru recomandate cu carul Nu m-am dus sa ridic nimic pentru simplul fapt ca stiu ca prin posta nu are ce bucurie sa imi vina. Au fost persoane care imi spusesera ca o sa gasesc toate amenzile contabilizate la financiar si ca o sa trebuiasca sa le platesc i momentul in care voi radia masina.

Am fost ieri sa o radiez si am avut de plata decat cele 2 amenzi ale caror procese verbale le-am semnat.

sa vezi panica pe capu' meu cand imi vine raportul de performanta a fondului de pensii la care am aderat... merg cu tarsa la posta... le rog pe alea sa-mi arate cum arata plicu :twoup:) oricum, de regula te prinzi care-i de la politie si nu-l ridici, alea de la posta nu au nicio bucurie sa ti-l inmaneze tie..

Fapta - 101 km/h radar tre sa merg cu 70km/h max pe centura,

Ce contesti? :)

"stau ca cersetorii sa ne prinda".

Cred ca nu este relevant.Probabil si ei zic," uite si pe asta, a furat si si-a luat BMW".

Deh, politistii cred ca toate BMW-urile sunt "masini". :)

de cum am mai spus'o romanu nostru e retard, daca mai e si politist e combinatia letala ....la ultima oprire in trafic ( cica am slalom printre masini, nusemalizarea schimbarii directie de mers si inca ceva , deh ... ) m'am rugat de d-nul politist sa nu'mi dea amenda ca nu am banii sa o platesc :(

Raspuns : da banii de BMW ai avut vad !!! :twoup:

Uite ca am si eu o nelamurire... e ilegal sa faci slalom printre masini daca semnalizezi fiecare miscare? Cu ce poate sa te arda? Nu incomodez pe nimeni ca nu trebuie sa puna nimeni frana pentru mine.... semnalizez fiecare miscare. Deci unde ar fi problema?

Uite ca am si eu o nelamurire... e ilegal sa faci slalom printre masini daca semnalizezi fiecare miscare? Cu ce poate sa te arda? Nu incomodez pe nimeni ca nu trebuie sa puna nimeni frana pentru mine.... semnalizez fiecare miscare. Deci unde ar fi problema?

Depinde si cu ce viteza faci slalomul respectiv. Dar banuiesc ca nu te incadrezi in 40-50 km/h, nu? :twoup:

Depinde si cu ce viteza faci slalomul respectiv. Dar banuiesc ca nu te incadrezi in 40-50 km/h, nu? :twoup:

Lasa viteza :)

Oricum pentru aia ii trebuie radar. Mai greu sa te prinda pentru viteza in trafic intens. In afara de viteza, mai e ceva?