Jump to content

Am nevoie de pareri obiective

cyborg

Recommended Posts

mai....la o japoneza poate sa fie cea mai buna masina de pe pamant pt ca tu o sa platesti in continuare 30% taxe vamale....pe cand la o nemteasca sau la o masina produsa in Europa....de banii aia 30% in plus iti pui optionale sau iti iei altceva....eu decat sa dau 40 000 pe un Rav 4 versiunea Vip ...care costa doar 27 000 cip...mai bine am luat un X3 cu 43000 ddp si 37 000 cip....decat sa dau bani aiurea la taxe mai bine ii bag in altceva.....in schimb tatal meu are un Landcruiser din 2004 si de la 40 000 cip varianta Vip(Vip e la Toyota Full options) ....aproape 60 000 cu tot cu leasing...si inca a economisit prin leasing fata de achitare cash...deci nu sunt de acord cu taxele astea...in rest tot respectul pt masinile japoneze pt confort si dotari la un pret cip minim.....

la o japoneza o sa platesti 30% taxe iar la o europeana, in special de 'prestigiu', o sa platesti 30% in plus pentru o sigla...

110300[/snapback]

crezi ca numai la asta se refera diferenta de pret?....prestigiu , crezi ca daca BMW ar vinde numai prestigiu ar mai fi asa bine vazuta si peste 5 ani?... oamenii sunt destul de exigenti si concurenta e mare , nu prea mai da nimeni bani pe prestigiu fara sustinere practica... uite si Merc ca exemplu , scump dar face... nu trebuie sa ne gandim la defectiuni ca asa orice masina se strica si de fapt cu cat e mai complexa cu atat e mai predispusa la mai multe defectiuni...

cand am zis de americani ca isi iau Kia , ma refeream la cei de rand, cei cu bani intra direct pe Mercedes si BMW ca tocmai de aia se fabrica acolo ML si X5 ... e drept ca f multi americani isi pot permite BMW sau Merc fata de romani si nu sunt de acord cu afirmatia ca in Ro esti mai ... daca conduci Hyundai si mai interesant daca conduci BMW, esti mai interesant daca conduci BMW pentru noi cei pasionati de marca asta nu pentru restul lumii , personal nu m-as simti cu nimic mai "jmecher" daca as conduce BMW in loc de Hyundai , am avut Daewoo Espero si am fost super multumit , oricum mult mai multumit decat Renault care chipurile are istorie si prestigiu pe langa nou veniti precum Kia si Hyundai care trebuie sa recunoastem ca mai ales in ultimii ani au progresat enorm... japii sunt tari si ei dar e alta filosofie de a face masini , acum depinde ce ii trebuie fiecaruia...

Hyundai SantaFe isi face banii , din pacate daca e cu 30% taxe prefer altceva , chestia e ca daca vrei BMW iti iei BMW , daca iti place Kia servesti o Kia si tot asa , fiecare stie mai bine ce vrea si totul pleaca in primul rand de la design zic eu , apoi te gandesti si la tehnica, durabilitate si prestigiu...

Eu personal nu vreau sa cumpar de la BMW prestigiu ci o masina buna in care sa ma simt eu bine , pentru mine nu pentru ceilalti ca doar nu merg cu ei in masina :blink:)

Guest IulianE

ce prestigiu,tot vb de prestigiu....te repeti cu prestigiu tau.Prestigiu inseamna Rolls Royce,Maybach(inainte sa fie cumparat de Mercedes),Masserati nu kia.Daca un producator face masini de 100 de ani(cum e ford),nu inseamna ca daca iti iei Ford,conduci o masina de prestigiu.

care oammeni sunt exigenti ?romanii?piata romaneasca unde se vand numai masini ieftine.romanu care vrea ieftin si sa consume putin...daca ar merge cu (cenzurat) ar fi perfecta...asta numesti tu exigenta?

Edited by IulianE

:blink: omul a cerut pareri obiective am incercat toti.......are dreptate cristirenault cand zice ca nu esti cu nimic mai prejos daca conduci Kia sau daca conduci Bmw.....ca noi...pasionatii de Bmw, Mercedes , Audi ii privim cu ochi superiori suntem doar noi.....mie nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma simt asa ...contrariat cand prietenilor mei le placea o masinuta ieftina....si ziceau ce masina tare...si eu ca pasionat stiam ca nu e asa.....oricum....in Romania se intampla un lucru gresit...se pune prea mare accent pe masina.....aici masina reflecta categoria sociala sau poate o reflecta intr-un mod fals...adica aici oricine are Bmw are impresia ca e plin ochi si putred de bogat...de asta isi iau toti taranii masini scumpe si de asta vedem oameni de tot felul la volanul bmw-urilor.....in concluzie ...masina e facuta sa te folosesti de ea....iar Hyunday Santa Fe....e nou aparuta si promite multe...dar un sfat e ca poti sa te orientezi si spre Rav 4 daca nu ai atata nevoie de cele 7 locuri de pe Santa Fe..(Rav-ul e mai scurt)....sau la 38 000ddp ai Touareg echipare Mountain cu motorul R5 TDI ..care si asta e o masina spatioasa.....oricum sa ne anunti la ce te-ai hotarat

Guest IulianE
da cosmin...astea sunt masini sa te folosesti de ele,masini uzuale dupa cum spuneai si tu.E o chestie de exprimare "nu e cu nimic mai prestios sa conduci BMW decat Kia"....dar cristirenault vorbea de masini de prestigiu....ceea ce e cu totul altceva...hai sa nu le amestecam,zic eu

Touareg e o barca cu motor de tractor

110326[/snapback]

sta bine si Touaregul pe drum....am condus masina unui prieten...l-a luat cand am luat si eu X3 ....si la condus e rigida si VW ca si X3...ca performante e prea grea masina ....

110327[/snapback]

Eu am condus unul V10 TDI cu 303 CP si un cuplu de-ti smulgea dintii din gura. Avea suspensie modificabila si la viteza si la curba compensa. Rezultatul? Mie care nu-mi plac SUV-urile mi s-a parut o racheta, care sta pe drum dumnezeieste.

Parerea mea.

So.... :blink:

Am fost la Bucale astazi si am dat o tura la showroom Hyundai. Am vazut modelul standart si modelul FULL. Pielea aduce mai mult a imitatie de piele, bordul este ca de jucarii, din plastic "a la Cielo". Au incercat sa ma convinga ca motorizarea este foarte buna, chestie la care mi-am permis sa-i contrazic :) "Depinde cu ce comparati". Am zis "Cu un BMW de exemplu" :) N-au mai avut replica. Dar chestia cea mai usturatoare este pretul, care ajunge la 40.000 cu taxe :D in leasing ar fi 34-35.000, bani suficienti pentru un X3.

In concluzie, raman la batranul e46 si nu ma mai gandesc la prostii :)

Pai @cyborg te asteptai sa ai materiale la interior ca la Audi , BMW , Merc ?... motor la fel de avansat d.p.d.v.tehnologic? , transmisie etc. ? pai unde crezi ca se regaseste diferenta de pret? normal ca nu se compara dar nici pretul nu se compara , e drept ca masina costa mult sa o iei in Ro dar trebuie sa ne orientam numai dupa pretul CIP , asta da adevarata valoare a masinii , nu vreau sa zic ca sunt multe masini gen ML , X5 care au taxe de 30% din pacate... altfel preturile ar fi fost sensibil apropiate si iti dai seama ca in loc de 35k euro mai puneai ceva si iti luai piele de calitate, materiale la interior super , tehnologie etc. adica iti luai BMW sau Merc insa asa are si Hyundai meritul lui... cum ziceam : cat platesti atata masina ai , exact de banii aia... insa recunosc ca daca nu ai pretentii de calitate prea rafinate Hyundai sau Kia sunt clar investitii mai bune decat BMW , asta daca ai de gand sa tii masina mai multi ani , altfel masina isi pierde f mult din valoare si numai dupa 2 ani ... :blink:

iar o sa va contrazic....cum poate kia sau Hyunday sa aiba valoare de revanzare mai mare dupa 2 ani ? un X3 pe mobile...din 2004 e 28 000 Euro...pe cand un Hyunday din 2006 e atata cip ...Taxele vamale oricum nu le mai scoti la revanzare.....