Jump to content

cumpar spalatoare faruri E46

Recommended Posts

vezi ca dupa ce faci montajul si pui la punct si instalatia, o sa ai nevoie de codarea modulului confort... cu alte cuvinte trebuie sa iti activezi functia "headlamp wash" si cea "xenon" (daca nu o aveai deja cumva)...

pt schema electrica sau alte detalii, poti sa ma intrebi pe mine sau pe @GABI BMW3, caruia ii multumesc pentru sfaturile date... :)

o sa merg la calin78 si impreuna ii dam de cap ... am listat din WDS si din EBA DIY de montaj si ce nu mi clar acum, e cum ma leg la panoul de sigurante si daca am sau nu releul in cauza (K6), sau trebuie sa-l cumpar. tu-l aveai ?

nu il aveam nici eu, e un releu de culoare albastra (el are cod OEM 61368364581), cu 4 pini: 85, 86, 87 si 30... :)

schema e urmatoarea:

- de la pinul 85 pleci cu un fir albastru-negru (in celalalt capat iti trebuie pin subtire) care ajunge la modulul confort, la mufa neagra cu 54 pini, si intra in pinul 12.

- de la pinul 30 pleci cu un fir rosu-alb care se leaga pe firul de (+) in spatele tabloului cu sigurante (pe firul de aceeasi culoare rosu-alb)... pe acest fir de (+) e bine sa inserezi si o siguranta de 30A, intre releu si instalatia masinii just in case.

- de la pinul 87 pleci cu un fir negru-maro care merge la pompita de presiune, iar celalalt fir de la pompita este maro simplu(masa), care se leaga pe orice fir de masa sau direct pe caroserie.

la mine a mai fost nevoie de o punte de la pinul 86 cu pinul 30, intrucat releul era de culoare verde... am ales verde pt ca mi-a placut mai mult culoarea, realitatea fiind ca nu am avut de-ala albastru si nu prea am vrut sa pun unul de Dacie :)

:)))))))))))) esti tare man.

multumesc foarte mult de informatii. sunt super utile si ai reusit sa-mi elucidezi 1 zi de cautare prin WDS :)

o sa caut releul albastru ca nu mai pun de dacie, la proiectoare am pus de solenza si ajunge :twoup:)) ce-i mult strica

• 2 weeks later...

pai nu l-as coda pe xenon :twoup: nu pot sa activez doar spalatorul de far fara codare pt xenon ?

daca nu mere separat, pana gasesc senzori de autoleveling, o sa leg pompa spalatoare faruri impreuna cu pompa parbriz + un switch cu care sa controlez eu cand sa spele sau nu farurile ?

Edited by robytza

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.