Jump to content

montare senzor ploaie/lumina E46

RobyS

Recommended Posts

As dori sa-mi montez senzorul de lumina si ploaie pe E46 facelift, care nu avea din fabrica asa ceva.

Va rog, care va pricepeti si/sau ati mai facut asta, sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.

De ce anume mai am nevoie in afara de parbrizul prevazut cu loc pentru acel senzor ?

multumesc.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cu codatul si tot ce tine de chestia asta nu e problema ca am personal scule pentru asa ceva.

ma refer la ce anume imi mai trebuie la partea hardware ?

senzorul de ploaie/lumini vine impreuna cu parbrizul sau trebuie sa-l cumpar separat ? mai trebuie ceva wiring sau ma leg la plafoniera ?

trebuie alta maneta pentru stergatoare sau e ok aia care o am ? pentru lumini stiu ca-mi trebuie bloc de lumini cu auto ...

bogdan : da stiu ca-s nebun :) mi-au mai zis si altii ....

GM fiind ?

General Module.

Exista autocolant cu forma OEM si calitate foarte ok pentru lipit pe parbriz in locul unde trebuie sa asezi senzorul.

Ai grija la "gelul" de la senzor, trebuie sa fie in stare perfecta cand il montezi.

Iti trebuie pare-mi-se fire de +, de - si un K.

Iti mai trebuie plasticele care acopera senzorul si piciorul oglinzii.

Ai WDS? Daca nu ai, adu-mi maine maine aminte printr-un PM si iti dau schema.

Bafta!

Edited by alex mihalciuc

baieti ..... calmi :) am wds si stiu ce tine de legaturi... intrebam de partile hardware necesare.

alex : pai daca imi schimb parbrizu si cumpar din ala pregatit pt senzor nu vine cu autocolantul pe el ? cu ce mai vine ? ai idee ?

Edited by robytza

pai daca imi schimb parbrizu si cumpar din ala pregatit pt senzor nu vine cu autocolantul pe el ? cu ce mai vine ? ai idee ?

Parbrizul vine cu senzorul montat.Trebuie pus doar computerul pentru senzor si cablajul.Dupa asta trebuie codificata toata masina, nu doar computerul de lumini.

buna treaba.....de aia m-au intrebat aia la parbrizarie daca vreau cu senzor ca e mai scump..... ma gandeam eu ca nu numai pentru pata aia triunghiulara e mai scump.

si computerul ala pentru senzor oare cum arata ? :)

Am impresia nu e chiar asa :). Parbrizul nu are nici un fel de fire sau de mufe.

Senzorul nu este fixat de parbriz. Pe parbriz exista doar sistemul optic, o mica prisma, la care se contecteaza senzorul. Senzorul propriuzis se afla in cutia aceea din spatele oglinzii.

ala poate e computeru care citeste senzorul.......senzorul trebuie sa fie musai lipit de parbiz..... ca de aia e senzor.....ce zici tu sistem optic - tocmai ala e senzorul....si ce zici senzor e de fapt traductorul Edited by robytza

Am impresia nu e chiar asa :). Parbrizul nu are nici un fel de fire sau de mufe.

Senzorul nu este fixat de parbriz. Pe parbriz exista doar sistemul optic, o mica prisma, la care se contecteaza senzorul. Senzorul propriuzis se afla in cutia aceea din spatele oglinzii.

Am crezut ca ma iei peste picior. :)

Ma refeream la sistemul optic iar computerul la care ma refeream este senzorul despre care spui.Cablajul nu cred ca exista, nu cred ca este prewired pentru asa ceva.