Jump to content

Inlocuire parbriz si reparare capota

r0n1n

Recommended Posts

Deja stiti despre ce e vorba.

As mai avea totusi cateva nelamuriri:

1. Masina este dotata cu senzori de ploaie si lumina, ca sa functioneze si cu noul parbriz ce trebuie facut?

2. Dc imi poate recomanda cineva un tinichigiu/vopsitor, am vorbit deja la autobayern dar vreau mai multe oferte sa nu ma trezesc ca am reparat mai scump decat trebuia.

Am rugamintea sa postati ontopic.

Mutumesc.

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1. Masina este dotata cu senzori de ploaie si lumina, ca sa functioneze si cu noul parbriz ce trebuie facut?

Parbriz comandat pe VINul masinii. Daca optezi pentru OEM este ceva mai scump. Cauta pe producator si mentioneaza ca doresti cu senzor de ploaie/lumini, protectie solara, parasolar etc.

Ne intalnim si aici :).

1. parbrizul trebuie sa aiba senzorii de ploaie si lumina. Iti recomand sa apelezi la AGER (la eroii revolutiei), baietii sunt seriosi si se misca repede.

2. tinichigerie si vopsitorie buna au in comuna Tunari, merita intrebat.

Bafta!

Mersi pt pont radu.

Am vorbit la ager si au de 2 feluri- heliomat cu senzori ploaie+lumina 1370ron(inclus montaj si cheder)

- cu tenta verzuie si senzori ploaie+lumina 980ron(inclus montaj si cheder)

Si am mai vorbit si la pilkington care au un sg fel, cu tenta verde, parasolar si senzori ploaie+lumina 627ron(inclus montaj) 70ron cheder.

Clar voi merge pe pilkington, diferenta de pret este prea mare.

Am vazut ca prin zona oglinzii retrovizoare este o chestie de plastic, credeam ca acolo sunt senzorii de ploaie si lumina.

De fapt care sunt senzorii si unde sunt montati?

Guest poleposition

pai sunt in acea "cutiuta" deasupra oglinzii, dar in interiorul masinii.

Parbrizul are doar niste locuri transparente in banda neagra de sus, pentru a permite functionarea senzorilor, insa acestia nu se schimba impreuna cu parbrizul. De aia te intreaba daca ai cu senzori sau nu, ca sa stie ce model iti aduc... senzorii raman cei de pe masina ta.

gen uite:

http://www.bmw.co.uk/images/bmwuk/corporate2007/bnr_as_rain_sensor.jpg

http://www.bmw.com/com/en/insights/technol...ain_sensor.html

Edited by poleposition

eu nu-s deloc multumit de pilkington. Din ala am din fabrica si e tot ciuruit de la pietricele. si am mers numai pe drumuri astfaltate.

Am vazut ca alte firme nu au problema asta. sunt prea moi...nu stiu ce drac... dar e nasol. as alege altceva mai bun (daca exista)

In legatura cu parbrizul trebuie sa ma hotarasc intre 2 optiuni:

1.Pilkington, englezesc, 570ron.

2.Olimpia, turcesc, 470ron.

Sunt constient ca produsele turcesti nu au o calitate exceptionala, dar ma gandesc ca la un parbriz nu prea conteaza.

Ce ma sfatuiti?

r0n1n nu fa greseala sa alegi calitate proasta la parbriz pentru doar 100 RON. nici daca diferenta era mai mare nu merita acest compromis.

al meu e plin de punctulete de la pietricele imaginare sau dracu stie de la ce ... si totusi e pilkington si masina e din 2005.

cred ca nu ai vrea ca peste 1 an sa fi nevoit sa-l schimbi chiar daca nu e crapat sau spart.

uitate la calitate. nu pune banii pe primul loc.

Am pus pe un Mercedes Vito cred ca din asta Olimpia era cel mai ieftin are 2 ani si inca e bun. S-a ciupit intr-un colt de la o piatra ceva mai mare receptionata in spatele unui camion in rest nu are urme de pietricele sau holograme.

La VW parintilor am vazut ca parbrizul original e plin de urme de la pietricele si este original deci nu e o regula............

La BMW am Saint-Gobain multumit de el. O fisura circulara de la o piatra dar nu s-a extins.

Edited by ionatan

Eu am pe masina un Pilkington (cu sigla BMW) , montat in urma cu vreo 3 ani. De atunci a luat cateva pietre care doar au muscat din parbriz, fara sa "plece" vreo fisura.

PS Nu exista parbrize minune! Orice parbriz se zgarie, in principal de la praful depus pe lamelele stergatoarelor.