Jump to content

Eroare pe tester la volumul de aer intrat

Recommended Posts

Mi s-a parut consumul putin marit si am fost la service pentru teste.

Dupa mai multe teste, singura problema depistata de ei este ca din cand in cand volumul de aer indicat de debitmetru este enorm, mult prea mare ca sa fie real (nu mai tin minte valorile). Se intampla cam o data la 1-2 minute si dureaza mai putin de o secunda, banuiesc ca asta face ca cantitatea benzina injectata sa fie si ea mai mare.

Ei recomanda sa aduca un debitmetru nou, sa il monteze si sa vedem daca mai apare eroarea.

Ce parere aveti ? Ii se pare cuiva cunoscuta eroarea de mai sus si poate fi altceva ?

Un cod pentru eroarea aia nu ti-au spus cei de la service? Chiar si debitmetrul cind e defect, genereaza un cod de eroare. Sau, in ipoteza ca e "pe duca" si da eroare, se pot citi valorile furnizate de debitmetru, la diverse turatii. Si iti dai seama daca mai merge sau nu.

Nu da eroare pe tester, au observat doar uitandu-se la parametrii de functionare ai motorului.

Dar din ce zici tu, daca e adevarat ca volumul de aer intrat indicat de debitmetru era mare asta inseamna ca e pe duca debitmetrul ? Alte simptome nu ar mai trebui sa fie la un debitmetru "obosit" ?

Dupa mai multe teste, singura problema depistata de ei este ca din cand in cand volumul de aer indicat de debitmetru este enorm, mult prea mare ca sa fie real (nu mai tin minte valorile). Se intampla cam o data la 1-2 minute si dureaza mai putin de o secunda, banuiesc ca asta face ca cantitatea benzina injectata sa fie si ea mai mare.

Ei recomanda sa aduca un debitmetru nou, sa il monteze si sa vedem daca mai apare eroarea.

Ce parere aveti ? Ii se pare cuiva cunoscuta eroarea de mai sus si poate fi altceva ?

Daca volumul era foarte ridicat si computerul de injectie ar fi sesizat acest lucru ar fi aparut sigur o eroare, short to ground sau short to positive, depinde de softul masinii.Probabil este doar o "eroare" care apare datorita softului de diagnoza.Nu strica sa faci o proba cu un debitmetru pentru a verifica, insa nu cred ca are sens sa dai banii pe el doar pentru o proba.

Service-ul la care ai fost foloseste scaner generalist? Daca e asa, mai bine te duci la unul care "citeste" doar BMW-uri. Oricum, si intr-un caz si-n altul, cere un ''raport'' de diagnoza. Sint banii tai si trebuie sa stii ce-ti fac aia acolo. Parerea mea.

Baietii de la service sunt foarte ok, de 2 ani ma duc la ei si nu au prea dat-o in bara cu diagnozele, deci nu asta e temerea mea.

Ce as vrea sa stiu este daca cineva cunoaste simptomele, daca ziceti ca e de la tester (banuies ca e generalist), voi incerca la BMW.