Jump to content

Cu ce benzina alimentati un M3?

Tien

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca e EVO 5 de la MOL cu cifra octanica ~100 are vreo influenta negativa asupra motorului?

110064[/snapback]

Citeste in cartea masinii :) . Eu unu nu cred k ar avea vreo influenta negativa.

Eu bag de la OMV fara plumb cu cifra octanica 98 :blink:

Cu cea mai scumpa care o gasesti. Nu cred ca e problema daca bagi si normala, dar daca ai un M3 e pacat sa te uiti dupa diferenta.

In rest, cifra octanica nu conteaza, ca nu ai multe alternative: de obicei doar doua. Una scumpa si una ieftina. Orice faci, cea cumparata din Romania e mai proasta decat cea din Austria sau Germania. Nimeni nu stie de ce sigur.

dar u nu ai m3  :blink: parca :)

110109[/snapback]

Pai nu am dar daca la un E34 e racomandata si benzina cu cifra octanica 98 , la un M3 care are cativa ani nu cred ca are vreo influenta negativa daca baga benzina cu cifra octanica 100 :)

Cu cea mai scumpa care o gasesti. Nu cred ca e problema daca bagi si normala, dar daca ai un M3 e pacat sa te uiti dupa diferenta.

In rest, cifra octanica nu conteaza, ca nu ai multe alternative: de obicei doar doua. Una scumpa si una ieftina. Orice faci, cea cumparata din Romania e mai proasta decat cea din Austria sau Germania. Nimeni nu stie de ce sigur.

110118[/snapback]

Pai, Romulus , am auzit tot felul de variante:"ca daca bagi cifra octanica mare se strica motorul(cifra octanica 100), ca M3/E46 este facut sa mearga cu maximum 98 ROZ ca altfel se uzeaza motoru prematur...."

Oricum eu bag numai EVO 5 de la mOL

Edited by theotien

Nu cred. Citeste manualul de utilizare. Exclus. Cat mai buna din cea care se gaseste in benzinarii.

Pe de alta parte, daca cineva crede ca EVO 5, Premium 99+, sau alte benzine de top au peste 95 cifra octanica in Romania, eu spun ca se inseala amarnic.

Ce cifra octanica are benzina din Germania, si cum se face ca ORICE masina am condus acolo si aici, se simte mai bine cu cea de acolo?

DOAR n-o fi aditivul, nu? Eu spun ca e cifra octanica...

• 2 months later...

Intr-adevar, sunt cateva tipuri de benzina cre nu prea cred ca au cifra octanica pe care sustin ca o au, de ex. 99+

Am pus benzina de 100 de la omv si se simtea diferenta...Nu stiu cum este cea din germania, dar banuiesc ca nu se compromit.

Pentru m3 nu este trecuta in cartea tehnica ce fel de benzina papa...Eu banuiesc ca este 98, dar in mod clar merge si cu 95, dar consuma mai mult si performantele scad, si invers cu cea de 100.

eu luni am incercat 100 de la OMW. parca mi-a murit masinaaaaaaa.

am bagat din nou premium de la LUK si uuuuuuu baaaaaby.

personal alimentez de la LUK de cand au venit in RO si niciodata nu am avut probleme,egal ce masini am avut.

personal stiu ca benzina cu cifra octanica mai ridicata arde cel mai bine si mai rapid,fara explozii "intarziate",de aici si diferenta de putere si consum (mai redus),deci daca bagi de 100 nu are cum sa-i dauneze; apropo,ai mers vreodata cu o masina cu benzina de 90 sau gazolina de sonda? sa vezi atunci ce inseamna cifra octanica mica...... :blink:

• 1 month later...