Jump to content

Cu ce benzina alimentati un M3?

Tien

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

lasa e-fixu....vb de 98 normala...nu suntem off-topic...vb de benzina pt M3....cea mai buna benzina care e pe la noi

163252[/snapback]

pai ai M3? theotien ne poate spune dupa ce probeaza si cu Lukoil de 98... Iar la 98 normala de la rompetrol... cam naspa... ce sa zic... La rompetrol de 98 a dat 93,8 la statia de pe mihai bravu si 93,6 la statia de la Otopeni... Lamurit? :blink:

Guest IulianE
pai asta am zis si eu....incercam sa aflu care este cea mai buna benzina....si asta are legatura cu M3...sunt convins ca si tu ca oricare alt posesor de M vrei cea mai buna benzina pt masina ta...

pai ai M3? theotien ne poate spune dupa ce probeaza si cu Lukoil de 98...  Iar la 98 normala de la rompetrol... cam naspa... ce sa zic... La rompetrol de 98 a dat 93,8 la statia de pe mihai bravu si 93,6 la statia de la Otopeni... Lamurit? :)

163258[/snapback]

Eu chiar sunt multzumit de Rompertol... acum fiecare sef de statie probabil ca face smenul lui... :blink:

si de unde ai INSIDE INFO asta ?? mai zi daca sti ...

163429[/snapback]

Nu e nici un inside info... sunt niste teste chimice facute in laborator de mine in conformitate cu niste norme... testul si laboratorul sunt atestate deci nu exista erori sau abateri... astea sunt rezultatele... le-am adunat pe toate de altfel intr-un topic in Generalitati...

Suntem cam off-topic aici... dar anyway... uite ce-am considerat eu ca standard pentru benzina de 95:

- densitate la 15° : 720 kg/m3 min.;

- CO : 95,0 min.;

-continut de benzen : 1% (v/v) max.;

-continut de compusi aromatici : 35% (v/v) max.;

-continut de alcheni (CnH2n) : 18% (v/v) max.;

-continut de sulf: maxim 50mg la un kilogram...

-continut de metil-butil-eter: 15% (v/v) max.;

PS: Scuze dar sunt la serviciu si lucrez, am un deadline maine... raspund mai greu...

Suntem cam off-topic aici... dar anyway... uite ce-am considerat eu ca standard pentru benzina de 95:

- densitate la 15° : 720 kg/m3 min.;

- CO : 95,0 min.;

-continut de benzen : 1% (v/v) max.;

-continut  de compusi aromatici : 35% (v/v) max.;

-continut de alcheni (CnH2n) : 18% (v/v) max.;

-continut de sulf: maxim 50mg la un kilogram...

-continut de metil-butil-eter: 15% (v/v) max.;

PS: Scuze dar sunt la serviciu si lucrez, am un deadline maine... raspund mai greu...

163588[/snapback]

Eram curios ce formula chimica ai luat in calcul,in fine,nu conteaza.

Eram curios ce formula chimica ai luat in calcul,in fine,nu conteaza.

163754[/snapback]

Pai nu se poate lua si scrie o formula exacta... Mai bine zis se poate da ca fiind undeva intre niste formule...Adica intre C6H14 si C12H26... Daca vrei sa stii si de ce... iti pot explica... oricum pe mine nu m-a interesat asta... m-a interesat cifra octanica... care nu prea are legatura foarte mare cu formula chimica... Am gasit benzina cu o formula de C6H16 care avea cifra octanica mai mare decat C8H16, dar am intalnit si benzina cu formula C12H22 care avea o cifra octanica mai mica decat C10H16... Aici depinde foarte mult de procesul prin care rezulta benzina, etc.. si bineinteles de modul in care fiecare rafinarie isi alege procesul tehnologic...

Sper ca te-am lamurit... :blink:

PS: Deci nu am luat in calcul o formula chimica... asta am si zis... am considerat o compozitie ca standard calitativ ptr toate benzinele... ar fi insemnat sa nu fac teste corecte... ci sa le fac dupa ureche...

Edited by Apple

Pai nu se poate lua si scrie o formula exacta... Mai bine zis se poate da ca fiind undeva intre niste formule...Adica intre C6H14 si C12H26... Daca vrei sa stii si de ce... iti pot explica... oricum pe mine nu m-a interesat asta... m-a interesat cifra octanica... care nu prea are legatura foarte mare cu formula chimica... Am gasit benzina cu o formula de C6H16 care avea cifra octanica mai mare decat C8H16, dar am intalnit si benzina cu formula C12H22 care avea o cifra octanica mai mica decat C10H16... Aici depinde foarte mult de procesul prin care rezulta benzina, etc.. si bineinteles de modul in care fiecare rafinarie isi alege produsul tehnologic...

Sper ca te-am lamurit...  :)

PS: Deci nu am luat in calcul o formula chimica... asta am si zis... am considerat o compozitie ca standard calitativ ptr toate benzinele... ar fi insemnat sa nu fac teste corecte... ci sa le fac dupa ureche...

163784[/snapback]

Multmesc de explicatie.Am invatat chimia la scoli diferite :)

Eu stiam ca formula acceptata este C8H15,dar sunt sigur ca tu ai dreptate,doar ai terminat petrochimia :blink:

Ca sa citez un profesor de-al meu din facultate... "Cea mai buna formula este C8H18"..

Toate formulele intre limitele care ti le-am dat sunt acceptate... :D

Dar sa nu ma intrebi de ce ca nici el nu mi-a raspuns la intrebarea asta zilele trecute...

163787[/snapback]

Sa nu uit, data viitoare cand imi alimentez masina , sa-mi spuneti ce sa cer la benzinarie: C8H18,C6H14 sau C12H26? :blink: :) :) :) :D