Jump to content

Cu ce benzina alimentati un M3?

Tien

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lasa-l ma sa o ia incetisor de la formula apei, apoi sa intre la chestii mai grele. :)

163581[/snapback]

Pai apa din benzina e cel mai usor de detectat...:blink:

Referitor la petrochimie mie mi-e si frica sa ma gandesc la ce se intampla acolo si ce rezulta... orice fel de formula chimica mi se pare destul de posibila in zilele noastre mai ales ca fizic se pot crea in laborator conditiile de reactie... asa incat CxHy mi se pare abordabil oricum ca formula...

@apple- mane felicitari ca te ocupi de chimie si ca, mai ales, iti place asta... eu am lasat-o balta in clasa a 10-a dar recunosc ca mi-a placut foarte mult... si apropos, ai dreptate, chimistii sunt extrem de bine platiti mai ales in strainatate... am 2 prietene car eprofeseaza de vreo 10 ani in Canada...

nu te contrazic... dar conditiile reactiilor din laborator sunt ori ideale ori artificiale... din acest motiv, nu exista de altfel compusi chimici perfecti, iar eu personal sunt de acord ca niciodata nu va exista o benzina perfecta... o variatie de 0,7-0,88 la cifra octanica este minim de variatie care o vei gasi in orice benzina... insa peste 1,14 este diferenta prea mare... si de aici eu nu mai cred ca rafinariile produc aceste variatii ale cifrei octanice ci alti factori... rafinarea petrolului este foarte costisitoare si din acest motiv se lucreaza in anumite conditii, pentru mine mi se par foarte dubioase...

Nu profesez chimie in Romania n-am de gand sa o fac afara... Mi s-a propus de multe ori dar in conditii naspa... prefer sa fac cercetare pe cont propriu... ma simt si eu mai bine si mai fericit, uneori ies mai multi bani din lucrari si proiecte decat as fi facut lucrand in domeniu...

PS: Ironiile, uneori, sunt facute sa le ignori... si sa treci peste ele pentru ca oricum cineva va gasi ceva prin care sa faca misto, iar apoi sa profite de munca ta... :blink:

PS: Ironiile, uneori, sunt facute sa le ignori... si sa treci peste ele pentru ca oricum cineva va gasi ceva prin care sa faca misto, iar apoi sa profite de munca ta... :blink:

164809[/snapback]

stiu asta dar cu wlf mi se pare ca are o savoare aparte...:)

off topic- apropos, wlf, pot face un topic joi dupa calificarea lui Dinamo de pe locul 1 vis-a-vis de rezultatele celei mai bune echipe din Romania? eventual, de fapt, pot face un topic maine dupa meciul lui PSG cu Panathinaikos si unul joi...:) sa vezi acolo neuroni agitati nu aici la discutiile chimice...

stiu asta dar cu wlf mi se pare ca are o savoare aparte...:)

off topic- apropos, wlf, pot face un topic joi dupa calificarea lui Dinamo de pe locul 1 vis-a-vis de rezultatele celei mai bune echipe din Romania? eventual, de fapt, pot face un topic maine dupa meciul lui PSG cu Panathinaikos si unul joi...:blink: sa vezi acolo neuroni agitati nu aici la discutiile chimice...

164814[/snapback]

Dar tu ce, cauti neaparat agitatie? Parerea mea e , ca, daca cauti asa ceva, cauta in alta parte, nu pe acest forum, PLS!!!