Jump to content

Probleme si intrebari navigatie E60 - HELP!

Recommended Posts

In cateva zile o sa fiu fericitul (sper) posesor al unui E60. Il iau mai mult de nevoie decat de placere (prefer un E39 impecabil) si navigatia este probabil unul dintre cele mai importante elemente ale acestei masini, in cazul meu. Dupa cum se intampla de obicei in astfel de situatii, tocmai la navigatie masina nu sta foarte bine. Este un 525d produs pe 18.12.2006 si are navigatia business cu ecran mic (si DVD, evident). Are si acel CD-changer cu 6 discuri care a venit ca optiune din fabrica (cel din torpedou), daca ajuta la ceva informatia asta. Am incercat sa citesc tot ce am putut si aici pe forum si pe net in general, si am inteles ca la modelele pana in martie 2007, navigatia business (i.e. standard) nu arata harti, ci sageti. In primul rand, habar nu am cum vine asta, asa ca poate are cineva din intamplare o poza cu ecranul, ca sa inteleg si eu ce afiseaza mai exact. Am cautat pe net dar nu am gasit, sau cel putin nu mi-am dat seama daca am gasit :). Apoi, am vazut ca ultimul up-date de harti este Road Map Business 2010. Nu imi pasa daca are sau nu Romania (inteleg ca nu), ca oricum drumul pana la Nadlac il stiu si mai mult nu ma intereseaza. Insa e foarte important daca se descurca bine (cat se poate de bine) in locuri precum Germania, Elvetia, Norvegia, etc. A avut careva ocazia sa o testeze cat mai serios in astfel de cazuri? Cum e? Apoi, vin intrebarile tehnice:

1. Inteleg ca navigatia business de la modelele mai noi (dupa martie 2007), nu mai arata sageti, ci harti 2D. In cazul asta, avand in vedere ca vorbim tot de masini echipate cu ecran mic, as putea sa imi schimb unitatea cu una luata de pe o masina din 2008, de exemplu? Sunt compatibile? Daca da, atunci poate are cineva de aici de vanzare. Sunt 100% doritor si m-ar ajuta enorm de mult, insa numai daca as putea sa o cumpar pana joia viitoare. Daca nu are nimeni, macar poate stie cineva cam cat ar costa asa ceva. Ma gandesc ca nu ar trebui sa fie mai mult de cateva sute de euro, insa as vrea sa stiu exact.

2. S-ar putea sa fie o intrebare stupida, insa vreau sa ma lamuresc: pot sa imi pun navigatie professional fara sa schimb ecranul mic? Stiu ca la E39, de exemplu, nu poti sa pui unitate MKIV pe ecran 4:3, dar am zis sa intreb totusi.

3. Revenind la navigatia business deja existenta pe masina, am tot citit diverse comentarii pe net ale celor care incercau sa foloseasca DVD-urile cu hartile 2010 pe masini din 2005 si nu le erau recunoscute (banuiesc ca erau piratate, insa nu stiu cata importanta are). Recomandarea era invariabil un up-date de soft, care am citit (aici) ca se face numai la reprezentanta. Stie cineva daca pe masina mea vor merge hartile din 2010 fara up-date de soft?

Multumesc mult pentru ajutor!