Jump to content

Ce benzina folositi?

kst

Ce benzina folositi?  

1407 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu exista asemenea denumiri in afara .

ÂŞtiu.

Dar nici nu existĂŁ ĂŽn afarĂŁ combustibili la fel de proÂşti ca la noi.

Carrera 100 e laudatĂŁ degeaba, Petrom 99+ e cel puĂžin la fel de bunĂŁ.

Adevarat , nu te contrazic . Intradevar , calitatea carburantilor de afara e NET superioara.....indiferent ca o iei din vreun satuc uitat de lume sau de pe autostrada , aceiasi calitate iei......

de obicei petrom 99+...

acu 2 zile am fost fortat sa alimentez de la rompetrol... au ei ceva de 98 parca... benzina e si 4.6 lei, masina nu trage prea bine, si se consuma foarte repede :)

Vreo 2 luni am bagat de 98 de la rompetrol. Este un pic mai scumpa, dar este foarte buna. Masina mergea foarte bine, consumul era mai mic decat cu carerra 100/95. Dar acum bag 99+ deoarece mi se pare ca este la fel de buna, si este semnificativ mai ieftina.

Tocmai m-am intors dintr-o deplasare efectuata in provincie. Pana astazi utilizam Petrom 95. la intoarcere, am facut plinul cu 99+ :

-vehiculul raspunde mult mai bine;

- consumul afisat de BC este cu aproximativ 0,8 mai mic decat cel normal. Conditiile de trafic nu au diferit in acesta zi fata de altele.

- consumul afisat de BC este cu aproximativ 0,8 mai mic decat cel normal.

Pentru cĂŁ motorul are un randament mai bun deci ĂŽl turezi mai puĂžin pentru a obĂžine aceleaÂşi rezultate.

putere calorica mai mare- randament mai bun- consum mai mic. turatia e cu totul alceva, daca ai o medie de 3500 rot/min in loc de 2500 rot/min in mod normal ai un consum marit indiferent de ce benzina folosesti. la asta mai contribuie si conditiile de trafic, vreme, viteza, pneuri, forme de relief, formele aerodinamice ale masinii, inertia masinii si cum o folosesti...

DacĂŁ motorul are un randament mai prost adica trage mai slab cu o benzinĂŁ de cifra octanicĂŁ mai micĂŁ, nu este logic cĂŁ va fi mai turat pentru a compensa lipsa de putere?

eu unul nu am vazut inca constructor de masini care sa specifice cifra octanica la putere maxima data de o anumita turatie. asa am vazut multe grile la orice marca de masina cu turatia corespunzatoare puterii maxime dar nimic legat de cifra octanica. poate ca eu gresesc

DacĂŁ motorul are un randament mai prost adica trage mai slab cu o benzinĂŁ de cifra octanicĂŁ mai micĂŁ, nu este logic cĂŁ va fi mai turat pentru a compensa lipsa de putere?

si treaba asta este vizibila :)

consumul este aproape cu 1L mai mare la benzina de 95, fata de cea de 99+ (ambele de la petrom)

eu unul nu am vazut inca constructor de masini care sa specifice cifra octanica la putere maxima data de o anumita turatie. asa am vazut multe grile la orice marca de masina cu turatia corespunzatoare puterii maxime dar nimic legat de cifra octanica. poate ca eu gresesc

Motorul are mai puĂžinĂŁ putere dacĂŁ benzina este proastĂŁ.

ªi nu-i nevoie de grafice ca sã observi asta, ÎÞi poÞi da seama de unul singur când foloseºti benzinã de proastã calitate cu cifra octanicã mai micã.

De 4 ani Petrom 99+. Merge perfect. La cifra octanica 95 creste consumul

asta scriam pe 20 martie. acum vad ca multi membri au optat pentru petrom 99+. deci se pare ca ideea mea nu a fost gresita. acum eu ma gindeam ca diferenta se simte la cuplul motor si nu la turatia-putere max data de fabricant.

Motorul are mai puĂžinĂŁ putere dacĂŁ benzina este proastĂŁ.

ªi nu-i nevoie de grafice ca sã observi asta, ÎÞi poÞi da seama de unul singur când foloseºti benzinã de proastã calitate cu cifra octanicã mai micã.

computerul de bord cu care sunt echipate masinile cam din 1990 cere un debit mai mare de carburant pentru acelas lucru mecanic daca cifra octanica e mai mica. astfel rezulta un consum mai mare la cifra octanica mai mica. turatia data de fabricant pentru putere maxima ramine aceias indiferent de cifra octanica. poate gresesc eu :)

valorile date de fabricanti sunt obtinute cu combustibil de referinta, de calitate... nu cu porcaria aia de Petrom 95 Fpb...

nu stiu. poate ca motoarele de bmw de 1895cmc sunt total handicapate si nu stiu sa faca diferenta... oricum unde scrie asta? vreau sa vad si eu ce fabricant prescrie o anumita cifra octanica pentru puterea maxima? inteleg foarte bine ce spui dar cine isi bate capul pentru 10 cp diferenta data de cifra octanica? si sincer toata vara cu porcaria de petrom 95 in ambuteiaje a fost excelent. nici prin cap nu mi-a trecut sa ajung la 5400rot/min

Cred cĂŁ-Ăži dai seama cĂŁ ĂŽn teste este folositĂŁ o benzinĂŁ de calitate.

Din acest motiv nu Âşi-au dat seama cĂŁ aliajul Nikasil intrĂŁ ĂŽntr-o reacĂžie chimicĂŁ cu sulful din benzinĂŁ.

Au folosit doar benzinĂŁ de calitate cu conĂžinut scĂŁzut de sulf.

Cred cĂŁ-Ăži dai seama cĂŁ ĂŽn teste este folositĂŁ o benzinĂŁ de calitate.

Din acest motiv nu Âşi-au dat seama cĂŁ aliajul Nikasil intrĂŁ ĂŽntr-o reacĂžie chimicĂŁ cu sulful din benzinĂŁ.

Au folosit doar benzinĂŁ de calitate cu conĂžinut scĂŁzut de sulf.

oricum a mea a fost proiectata pentru 95 si nu 99+ in germania. dar aici se pare ca e ok cu 99+

Pana azi am mers pe plinul cu Rompetrol Efix . Azi am bagat plin de Petrom 99+ . Nu exagerez , dar intradevar se simte diferenta de putere.....consum nu prea (m-am dat la ea azi) si nu am sesizat daca a scazut , dar masina se misca mai bine.

Pana azi am mers pe plinul cu Rompetrol Efix . Azi am bagat plin de Petrom 99+ . Nu exagerez , dar intradevar se simte diferenta de putere.....consum nu prea (m-am dat la ea azi) si nu am sesizat daca a scazut , dar masina se misca mai bine.

din auzite, cica Efix-ul este de proasta calitate si nu-mi merita banii.

daca esti calm la volan o sa scada f putin si consumul :)

daca uiti sa ridici piciorul de pe acceleratie... s-ar putea sa nu-ti dai seama.

Azi am bagat plin de Petrom 99+ . Nu exagerez , dar intradevar se simte diferenta de putere.....consum nu prea (m-am dat la ea azi) si nu am sesizat daca a scazut , dar masina se misca mai bine.

Eu d-asta folosesc doar 99+.

Motorul sunĂŁ mai rotund Âşi trage mai bine.

Efixul a fost ok doar in perioada penetrarii pietei si o scurta perioada dupa.

Acum nu. Oricum, eu voi alimenta si pe viitor doar cu Petrom 99+. Asta pana cand voi avea o optiune mai buna.

p.s. Lukoil micsoreaza in mod constant preturile! :)

Efixul a fost ok doar in perioada penetrarii pietei si o scurta perioada dupa.

Acum nu. Oricum, eu voi alimenta si pe viitor doar cu Petrom 99+. Asta pana cand voi avea o optiune mai buna.

Nu doar lukoil micsoreaza preturile. Toate benzinariile le-au micsorat de cand pretul barilului a revenit la normal.

Benzina de la Lukoil mi se pare destul de proastĂŁ.

Chiar este. Din acest motiv am si adaugat p.s.-ul

In schimb gpl comercializat este calitativ, pozitionandu-i pe un loc fruntas din acest punct de vedere.