Jump to content

Folii antireflex pentru ecrane navigatii auto/laptop/tel

Recommended Posts

Am achizitionat vestita unitate Dynavin (navi retrofit E46) care nu are ecranul antireflex din fabrica si in lumina puternica informatiile nu mai erau lizibile! Dupa indelungi cautari am gasit o folie conceputa special pentru asta de catre firma 3M si am gasit si cine o comercializeaza in RO (Inno3d)! Inno3d le si aplica (fara costuri suplimentare daca se solicita acest lucru)!

Acum ecreanul arata ca cel OEM. Din cate am intles mai multe auto si-au aplicat folia asta si pe ecrane OEM. Nu lasa amprente, se curata instant si nu se mai zgarie ecranul niciodata!

Eu sunt ft multumit si recomand si altor colegi care au probleme cu ecranele din masina atat de lizibilitate cat si cu zgarieturile care pot aparea de la carpele celor de la spalatorie!

Ai touchscreen, il afecteaza cu ceva? Pe mine ma deranjeaza la maxim pentru ca la X5 e inclinat ecranul, bate soarele in el ziua de nu se vede mai nimic.

Si ce ai luat de acolo, ca vad ca au numai specifice. Poti sa iei la metru sa zic asa, si apoi sa o tai pe ce marime ai nevoie?

Edited by WLF

Pai eu am luat o folie special dezvoltata de catre cei de 3 M pentru touch screen! Au antireflex pentru toate tipurile de ecran, deci sigur au solutii pentru X5-ul tau! Suna.

Eu am luat folie 3M Vikuiti ARMR 200! E chiar pe prima pagina...

Nu are la metru, sunt marimi standard de ecrane. Dar daca totusi e nevoie de ajustari de ordinul mm se taie cu laserul! Nu exista la metru!

Edited by Alexxx

Ciudat, toate display-urile LCD trebuie sa aibe folie polarizata antirefelex din fabrica, nu exista fara. S-ar vedea naspa de tot, fara contrast.

@Alexxx : Ai incercat sa te uiti la display cu niste ochelari cu lentile polarizate inainte de a lipi folia? Sau, de fapt, folia este polarizata sau nu?

Am fost la ei. Au vazut ca e ecran de 7", au venit cu folie pt ecrane de 7" si au vazut ca astia de la Dynavin au facut rama nu stiu cum si nu s-a potrivit. Au luat un subler, au masurat si mi-au facut pe comanda special pt ecranul meu!

Deci tu ai fost la ei, eu vruiam sa comand pe net si probabil o sa am aceasi problema si eu, nu o sa potriveasca. Mie imi trebuie de 6.5''

@XXl - Imbunatatirea imaginii consta in faptul ca scrisul ramane lizibil si cand bate lumina in monitor! Inainte era IMPOSIBIL! si nu se mai reflecta TOT!

@Paul - Ceea ce spui tu e corect! Numai ca ecranul de la Dynavin, NU ESTE TRATAT! :) se reflecta TOTUL in el.... cand mergi pe strada prin luneta reflecta blocurile, crengile de la copaci, etc etc!

De cand am pus folia asta e ca si cum as avea ecran OEM!

@WLF nu s-a potrivit ca nu au facut astia de la Dynavin cum trebuie rama de plastic ... CHINA! La BMW sunt CONVINS ca daca e 6.5" si ceri 6.5" se potriveste! In plus, daca nu se potriveste, SIGUR ti-o schimba!

PS: Si defapt se potrivea... dar nu PERFECT. A taiat din ea ceva de gen jumate de MM intr-o parte si un mm intr-o alta parte!

http://img519.imageshack.us/img519/8880/bordu.jpg

@Paul: Se vede in poza de mai sus cat de naspa reflecta TOT! E FACUTA POZA INAINTE DE APLICAREA FOLIEI PE ECRAN!

Edited by Alexxx

@WLF nu s-a potrivit ca nu au facut astia de la Dynavin cum trebuie rama de plastic ... CHINA! La BMW sunt CONVINS ca daca e 6.5" si ceri 6.5" se potriveste! In plus, daca nu se potriveste, SIGUR ti-o schimba!

Pai nu am originala BMW, am o unitate Alpine, care probabil fiind de calitate, o avea in ea folie de protectie, dar din cauza unghiului inclinat aiurea al bordului de X5, cand bate soarele in ea nu prea se vede asa grozav.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

revin cu noutati, dupa montarea foliei antireflex... aparent nusunt modificari vizibile, insa pe soare orbitor, cand nu se mai vedea aproape nimic inainte de aplicarea foliei, acum se vede bine-mersi TOT !

prin urmare, inca un review POZITIV pentru aceste folii 3M Vikuiti ARMR 200, indiferent de unde le-ati achitiona... :twoup: