Jump to content

bmw 320d sau 320xd

REmus 44

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

P.S. Mi se pare o chestie ABSOLUT normala sa te intereseze consumul unei masini,indiferent daca platesti 5.000 sau 100.000 euro

Mie NU ! am mai zis si cu alte ocazii... E penibil.

I-ati masina de 1,2 litri pt oras daca te intereseaza consumul si masina de weekend pe modelul vest-european sau nu mai intrebi de consum...

Daca toti amaratii merg cu masina dintr-un salariu mediu de 15 milioane , TU , care-ti permiti o masina de 70 de mii crezi ca nu-ti permiti carburantul ?

Penibil.

E ca si cand vrei calculator de 4000 de euro dar iti pui problema cat costa abonamentul de internet sau telefon de 7000 de euro dar dai beep-uri sa te sune prietenii....

Nu-i penibil ?

Edited by the_rifle

P.S. Mi se pare o chestie ABSOLUT normala sa te intereseze consumul unei masini,indiferent daca platesti 5.000 sau 100.000 euro

I-ati masina de 1,2 litri pt oras daca te intereseaza consumul si masina de weekend pe modelul vest-european sau nu mai intrebi de consum...

Daca toti amaratii merg cu masina dintr-un salariu mediu de 15 milioane , TU , care-ti permiti o masina de 70 de mii crezi ca nu-ti permiti carburantul ?

Penibil.

E ca si cand vrei calculator de 4000 de euro dar iti pui problema cat costa abonamentul de internet sau telefon de 7000 de euro dar dai beep-uri sa te sune prietenii....

Nu-i penibil ?

Rifle...Am auzit ca diesel-urile au o durata mai mare de viata.Stiu ca benzinarele sunt mai puternice,dar si dieselul mi se pare destul de puternic.Si la urma urmei te mai gandesti si la consum....indiferent de bani

Ai dreptate. Si consumul conteaza dar de la un model la altul consumul variaza cu 3-4 litri maxim.... Nu-i o gaura in cer sa dai cateva milioane in plus pe luna...

Satisfactia data de un motor mai puternic conteaza in pofida consumului...

Ia-ti motor puternic. Nu te imbogatesti din banii economisiti pe carburant .

Durata de viata a motorului propriu-zis e mai mare dar "accesoriile" te omoara.

Importanta consumului e foarte relativa... adica in principiu nu ar trebui sa fie un factor incepand de la o suma in sus dar suma asta e relativa.

De ex. unii ar putea zice ca daca ai 15.000 de masina ai si de carburant?

Dar daca faci 50-100k/an, nu-i mai bine sa inoiesti masina la 2-3 ani decat sa investesti in carburant.

Altii, de exemplu, se gandesc ca isi permit acum orice consum dar viitorul nu e intotdeauna sigur.

Autonmia e iar un factor, mai ales pentru cei care nu-i intereseaza "competitiile" dar vor totusi sa faca depasiri decente.

Cu tot ce am scris mai sus... daca mi-as lua masina de 70k... nu m-as uita la consum! Mi-as lua diesel pentru ca imi place dar mi-as lua cu cel mai mare motor pt care mi-ar ajunge bugetul, as renunta la alte chestii pentru motor.

Edited by lucian81v

de ce te-ar interesa consumul unui 320d daca dispui de suficienti bani ???

...Dar daca faci 50-100k/an, nu-i mai bine sa inoiesti masina la 2-3 ani decat sa investesti in carburant...

Pai iti cumperi masina in functie de necesitati prietene :)) Nu iti iei M3 sa faci naveta de la Bacau la Constanta sau Seria 5 sa mergi de acasa la locul de munca.

In Romania deocamdata o masina se alege total gresit. Ori e gasita ieftina pe net, ori dupa un schimb...etc.

Atat timp cat exista clasele de masini, inseamna ca fiecare [aproape] producator are de oferit cate o varianta de masina in functie de necesitati. Numai ca naH in Romania nu conteaza :)

Daca s-ar cumpara masini noi numai pe benzina,tu ce mai conduceai acum? Vad ca esti posesr de 320d :)

Nu stiu ce e asa de penibil... Poate pe om il intereseaza autonomia

Sa inteleg ca penibili sunt si cei cu X5/X6 cu motor diesel,nu?

Eu nu prea vad mare diferenta la consum intre 320 D si 325 i . daca dieselul mai e si x e cam acelasi lucru . Oricum tu iei masina aproape noua la bugetul ala asa ca nu ar trebui sa ai problme indiferent ce alegi .

Hai las-o ca pe asta nu o cred sub nicio forma...Nici 525d-ul nu-mi lua cat papa un 325i. :)

Daca s-ar cumpara masini noi numai pe benzina,tu ce mai conduceai acum? Vad ca esti posesr de 320d :)

1. noi facem autoturisme pe benzina sau motorina ? NU ! Noi alegem intre diferite versiuni.

2. Ce autonomie ? :) Merge pe sine ? Nu mai are voie sa intre in benzinarie ????????? Cat de importanta este autonomia in decizia de a cumpara o masina ? 3%

3. Eu am luat acest 320dA din Germania sa il vand aici. Din pacate ... mi-au inmatriculat masina in 3 luni, a ajuns criza peste toti si nu am mai putut vinde masina.

1. noi facem autoturisme pe benzina sau motorina ? NU ! Noi alegem intre diferite versiuni.

2. Ce autonomie ? :) Merge pe sine ? Nu mai are voie sa intre in benzinarie ????????? Cat de importanta este autonomia in decizia de a cumpara o masina ? 3%

3. Eu am luat acest 320dA din Germania sa il vand aici. Din pacate ... mi-au inmatriculat masina in 3 luni, a ajuns criza peste toti si nu am mai putut vinde masina.

Nu am nici o treaba dar ii cam iei pe toti in pleasna, chiar ti am urmarit posturile dealungul timpului.

Poate te pricepi mai bine la bmw uri este problema ta dar totusi nici Dumnezeu nu esti

1.Detaliaza un pic ceea ce vrei sa spui

2.Poate pentru initiatorul topicului este

3.Asa si?

Cam multa bascalie despre autonomie si consumuri mici din partea unuia care spala filtrul de aer acum ceva timp,culmea tocmai pentru a economisii cativa euro...

Imi cer scuze ca nu m-am adaptat acestui forum. :) Pe celelalte forumuri se pune altcumva problema. De multi ani nu mai exista discutii din astea.

De acum...cand abereaza cineva sau minte intentionat o sa il sustin !!!

si eu tot pe 320xd as merge deoarece e mai sigur....am mers cu 320d si e destul de sprinten si are un consum de 5-6%(cutir automata)...mi se pare sooper ok masina.

Da e o masina fantastica ! Intradevar consuma 5% cu steptronic, deci cam 3,9% cu manuala.

Cum intre 320xd si 330d nu exista prea multe diferente...as da cu banul in alegerea uneia din ele.

Voua reply din astea va plac !! :)

Acum mai sunteti suparati ?

I

Da e o masina fantastica ! Intradevar consuma 5% cu steptronic, deci cam 3,9% cu manuala.

Cum intre 320xd si 330d nu exista prea multe diferente...as da cu banul in alegerea uneia din ele.

5% daca conduce un neprofesionist. Un profesionist scoate si 3.4%

Si eu as da cu banul. Dar numai cu un ban ca 2 fete identice - sa fiu sigur ca iese ce vreau eu. :)

toti iau diesel pt consum , funny e cand ii auzi vorbind de cuplu si sportivitate ...

Sunt multi lupi moralisti pe aici ... ce rahat de cuplu ai pe 320d, sportivitate, poate in comparatie cu Logan 1.5 dci.

330d , modelul actual este mai "sportiv", intr-adevar. Insa e ...DIZAL.

Pai cam cu 70Nm mai mult decat ai tu pe 525i...insa acel cuplu e folosit in alte scopuri decat pentru liniutze sau sportivitate dusa la extrem. Dupa cum spunea si POIUYT nu e un motor de facut curse dar nici nu dormi cu el prin oras. Nu inteleg care e problema...chiar a devenit o rusine sa vrei diesel? Atatea frustrari si ochi dati peste cap in ultimul timp legat de diesel de iti este rusine sa spui ca ai d si vrei in continuare. Lasati-i pe cei care cred ca un 320d e ruperea soselei in doua...am pretentia ca nu ne coboram la nivelul lor...dar rezonabil se poate discuta.

Parerea mea e ca 320d este o masina pt cei care nu au cu ce, dar vor Bemve !! Fara rautate, dar asta cred, probabil ca nu e mereu asa, insa in majoritatea cazurilor cam asta e adevarul! De ce cred asta? Pt ca la aceeasi bani iti poti lua un 320i care se preteaza muult mai bine unui BMW: sound, feeling, fiabilitate, performante...etc! Iar consumul e ok!

Eu nu acuz pe nimeni aici, insa nu suport 320d ...ca sa nu mai zic de 318d/316d ...care le consider o bataie de joc la adresa firmei!

On: @Remus sfatul meu e sa te indrepti spre variantele pe benzina care sunt mai fiabile decat cele diesel sau daca vrei diesel neaparat 330xd sau 335d.