Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

iDrive si Service Requirements

chas3

Recommended Posts

Ciudatenia e in felul urmator: in meniul de Service Requirements - Front brake pads, luni scria 3000km pana la urmatorul schimb. Marti cand ma uit, scria 3800km.

Placutele au cam 3 luni si 20.000km. Sunt undeva la jumate. Aparent placutele de pe fata se regenereaza sau algoritmul dupa care e calculat intervalul, e mai ciudat. Exista o explicatie logica pentru asta?

Placutele au cam 3 luni si 20.000km. Sunt undeva la jumate.

110353[/snapback]

La mine 20K km cam inseamna schimb de placute, si 40K km inseamna si schimb de discuri. Eu as zice totusi ca nu sint la jumate ci sint duse mai tare... My two eurocents, anyway.

Aparent placutele de pe fata se regenereaza sau algoritmul dupa care e calculat intervalul, e mai ciudat. Exista o explicatie logica pentru asta?

110353[/snapback]

Nu se regenereaza nimic :blink: Si da, algoritmul e mai ciudat (dar e bun). Am plecat duminica la Bucuresti, si imi indica 1000 km. Pe cind am ajuns acolo era la 0. Am schimbat placute (pe toate patru rotile) si discuri (doar in fata).

La mine 20K km cam inseamna schimb de placute, si 40K km inseamna si schimb de discuri. Eu as zice totusi ca nu sint la jumate ci sint duse mai tare... My two eurocents, anyway.

110366[/snapback]

Estimarea am facut-o la ochi, nu le-am dat jos. Poate dupa astia 3000 (sau 3800, cat o fi estimarea pe ziua de azi), o sa fie cazul sa le schimb.

Nu se regenereaza nimic :blink: Si da, algoritmul e mai ciudat (dar e bun). Am plecat duminica la Bucuresti, si imi indica 1000 km. Pe cind am ajuns acolo era la 0. Am schimbat placute (pe toate patru rotile) si discuri (doar in fata).

110366[/snapback]

Pacat, la cat costa masina ma asteptam sa se regenereze macar :)

Pe discuri cat ai dat, ce marca, de unde?

Ciudatenia e in felul urmator: in meniul de Service Requirements - Front brake pads, luni scria 3000km pana la urmatorul schimb. Marti cand ma uit, scria 3800km.

Placutele au cam 3 luni si 20.000km. Sunt undeva la jumate. Aparent placutele de pe fata se regenereaza sau algoritmul dupa care e calculat intervalul, e mai ciudat. Exista o explicatie logica pentru asta?

110353[/snapback]

Deci le-ai schimbat acum 3 luni,20.000km,daca inteleg bine.Ai resetat cand le-ai schimbat?

Au tinut cam putin 20.000km :blink: .

Stiu ca se face un calcul diferit de E39,E46..etc,senzorul fiind in doua trepte.

Deci le-ai schimbat acum 3 luni,20.000km,daca inteleg bine.Ai resetat cand le-ai schimbat?

Stiu ca se face un calcul diferit de E39,E46..etc,senzorul fiind in doua trepte.

110447[/snapback]

Da, cam asa, nu mai retin exact. 3 luni si o saptamana maxim iar km facuti 20.000 (+/- 1000km). Le-am resetat a 2-a zi pentru ca a trebuit sa astept senzorul.

Au tinut cam putin 20.000km :blink: .

110447[/snapback]

Din ce am vazut fara sa dau roata jos, mai tin mai bine de 3000 cat imi indica pe iDrive. In ritmul asta mi-ar trebui vreo 4 seturi de placute pe an.

110447[/snapback]

Dupa ce schimbi placutele si resetezi intervalul, iDrive iti indica o distanta enorma pe care sa o parcurgi cu ele (nu mai retin valoarea exacta, dar mi s-a parut prea mult, la fel cum la ulei iti indica uimitoarea valoare de 30000km). Am zis ca e ca la ulei, si o sa scada mai repede decat distanta pe care o parcurgi efectiv, dar m-am trezit zilele astea spontan cu el la doar 3000. Sa zicem ca pentru asta ar fi scuza cat de violent franezi, dar sa urce inapoi de la 3000 la 3800, nu mi se pare normal.

Pe discuri cat ai dat, ce marca, de unde?

110370[/snapback]

Ambele discuri de frina fata m-au costat 225 euroi. Manopera la schimat doua discri si toate placutele a fost de 83.70 euroi. Ambele sume + TVA, evident. NU stiu ce marca, le-am schimbat la AB Otopeni.

...dar m-am trezit zilele astea spontan cu el la doar 3000. Sa zicem ca pentru asta ar fi scuza cat de violent franezi, dar sa urce inapoi de la 3000 la 3800, nu mi se pare normal.

110466[/snapback]

Nu stiu daca trebuie cautate "scuze" pentru asta, dar.... stiu sigur ca si la mine face la fel. De ex. cind am facut pana si am mers pe un cauciuc runflat (pe pana, ca un magar, deh asta e) desumflat cu 80 pe tempomat cam 100 km, am cistigat la indicatorul de service pentru placute cam 15K km :blink: Si mi se pare normal. Frinat mai putin, mai putin violent la viteza aia... deci a estimat ca daca merg in continuare asa, o sa pot merge mai mult. Deci e corect asa. Centzii mei (amindoi).

• 2 weeks later...
Nu stiu daca trebuie cautate "scuze" pentru asta, dar.... stiu sigur ca si la mine face la fel. De ex. cind am facut pana si am mers pe un cauciuc runflat (pe pana, ca un magar, deh asta e) desumflat cu 80 pe tempomat cam 100 km, am cistigat la indicatorul de service pentru placute cam 15K km :blink: Si mi se pare normal. Frinat mai putin, mai putin violent la viteza aia... deci a estimat ca daca merg in continuare asa, o sa pot merge mai mult. Deci e corect asa. Centzii mei (amindoi).

110752[/snapback]

Daca nu mi s-a intamplat numai mie, atunci o sa imi fac mai putine griji. Rezulta ca il recalculeaza continuu, dupa cum conduci, in genul consumului mediu de ex.

Oricum, mi se par destul de mici placutele la E60, ca arie si grosime. Nu am comparat una langa alta, dar la ochi par cel mult egale cu cele de E46 (daca as exagera, as zice ca sunt putin mai mici).

• 1 month later...

Nu se regenereaza nimic :) Si da, algoritmul e mai ciudat (dar e bun). Am plecat duminica la Bucuresti, si imi indica 1000 km. Pe cind am ajuns acolo era la 0. Am schimbat placute (pe toate patru rotile) si discuri (doar in fata).

110366[/snapback]

Adica la E60-urile astea atat tin discurile de frana 40.000 km sa inteleg ???? :blink:

Ma mir pentru ca eu mai am un espero care a papat jar de vai de steaua lui ....si am schimbat discurile pe la 150 de mii dar nu ca erau duse ...am pus altele sport sau dublu ventilate (de alea perforate). Dar....ce sa zic sunt proprietar nou de BMW am multe de invatat. :blink: