Jump to content

Propleme ITP jante

izy

Recommended Posts

Vin si eu cu cateva sfaturi........montati doar anvelopele existente pe sticker-ul pus pe masina de producator ( resp. BMW ).....chiar daca in CIV nu sunt trecute toate dimensiunile de pe sticker va faceti programare la RAR si o sa va treaca dimensiunile mai sus amintite......De asemenea mare grija la indicele de greutate si viteza....trebuie sa fie cel specificat sau mai mare decat acesta....

Salut , am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am pe masina jante 8j R18 , si cauciucuri 245/40 ZR18 (toate 4) , am fost sa fac ITP cu ele si nu am trecut din cauza ca nu am trecute in cartea masinii tipul de janta/cauciucuri. Am fost la BMW sa iau o adresa cu ce jante/cauciucuri sunt acceptate pentru masina mea pentru a le trece in carte sa pot termina ITP si cand ma uit pe foaie .. SURPRIZA , la jante pe 18 trebuie 8J fata , 9J spate (doar pe 7 ai voie 8J si pe fata si pe spate , este specificat separat chestia asta) , iar cauciucuri 235/40 zr 18 fata si 265/35 ZR 18 pe spate , (sunt singurile specificate pe foaia de ce o am de la BMW).

Acum caut si eu o solutie sa termin cu ITP-ul , inainte nu se uita nimeni la jante/cauciucuri dar acum am inteles ca nu mai merge treaba ca inainte ca trebuie trimise pozele de la ITP la Bucuresti si cei de acolo aproba sau nu. (eu sunt din Iasi).

Singura solutie care ma gandesc sa o folosesc e sa gasesc jante pe 17 cu cauciurile specificate in cartea masinii si sa ma duc la ITP cu ele , dar mai greu sa gasesc pe cineva cu dimensiunile la cauciucur si jante fix cum el am eu trecute in certificat si sa fie si deacord sa le schimba cat fac ITP .

Ideal ar fi sa pot trece jantele/cauciucurile care le am acum pe masina in certificat si sa nu am probleme nici dupa ITP cu politia pe strada.

Sunt sigur ca nu toti de aici aveti jantele "corecte" , daca aveti un sfat , cum va descurcati voi , cum sa fac ITP , o solutie buna va rog.

Mersi

esty din buc????am io o relatie buna la grivita....

• 13 years later...