Jump to content

Huruit pe franare...

Recommended Posts

De cateva zile am observat un foarte mic huruit pe spate la franari mai lungi. Cum insa prin oras nu ai parte de franari foarte lungi, sunetul abia se auzea spre capat de franare si nu il prea bagam in seama. In seara asta am inceput sa fac cateva ture mai in forta pe cateva drumuri libere si sa franez cat mai lung posibil. Dupa vreo 4-5 sec de stat cu piciorul pe frana, dupa ce franele s-au incins putin, incepe sa huruie pe spate, mai exact spate dreapta din cate imi spune urechea. Imi suna a metal pe metal insa ceva mai infundat. Eu ma gandesc la placuta de frana. Pe fata stiu 100% ca au fost schimbate anul trecut impreuna cu discurile pe fata. Pe spate insa discurile au fost schimbate acum 3 ani(informatiile le stiu de la fostul proprietar din Germania) si despre placutele pe spate nu stiu nimic. Voi ce ziceti? In bord nu-mi spune nimic legat de placutze. Pe ce roti exista senzori? Exista vreo modalitate de a verifica placutele fara sa le dau jos(la motocicleta de exemplu te poti uita in lungul etrierului si vezi 2 canale care atunci cand is tocite inseamna ca placuta e dusa)? Multumesc!

+1

am patit-o si eu; o sa se accentueze

cel mai bine e sa demontezi si sa vezi exact poate salvezi si senzorul

E46 are senzori pe toate rotile? Ce placute recomandati...am inteles ca de baza ar fi ATE sau Textar. Avand in vedere ca schimb doar pe spate(fata dupa cum am spus are un an, atat discuri cat si plcutze) la ce pret sa ma astept per total? Merci!

Edited by ViBogdan

Huruit sau scartait poate aparea din cauza placutelor de frana de slaba calitate, inca de cand le montezi. In general placutele cu compozitie dura, care o durata de viata mai mare scartaie.

Daca jantele iti permit poti vedea placutele fara sa dai roata jos iar senzorii la e46 sunt stanga fata/dreapta spate.

Huruit sau scartait poate aparea din cauza placutelor de frana de slaba calitate, inca de cand le montezi. In general placutele cu compozitie dura, care o durata de viata mai mare scartaie.

Daca jantele iti permit poti vedea placutele fara sa dai roata jos iar senzorii la e46 sunt stanga fata/dreapta spate.

Acest huruit a inceput acum cateva zile...inainte nu era. Insa is oarecum convins ca-s placutele. Discul are pe exterior acel "inel", sa-l numim. Acolo placuta nu atinge si din cauza asta se oxideaza si face acea depunere rosiatica. Ei, la mine pe spate acea depunere era curatata si se vedea metal curat, semn ca partea metalica a placutei atinge acolo. POIUYT mi-a sugerat ca as putea sa am placute de e36 pe spate si sa faca aceasta figura. Tin minte sigur ca am mai citit de un caz similar acum ceva timp, tot pe forum, si asta era cauza. Oricum am comandat placute noi si maine poimaine le inlocuiesc si vad. Multumesc pentru sfaturi!

Edited by ViBogdan

• 13 years later...