Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Check Engine

derelict

Recommended Posts

Salut,

S-a aprins becul de check engine, am fost la un service, tester, mi-au zis ca "amestec combustibil", ca am pus benzina proasta. Clar nu e asta, le-am zis, pun numai OMV 100...

Am mai citit ca sunt multe programe cu care fac ei testele astea, unele mai detaliate, unele nu... E posibil ca alt tester (eventual reprezentanta - desi nici nu vreau sa ma gandesc cat costa) sa-mi spuna eroarea exacta?

A resetat eroarea,s-a aprins din nou a doua zi. (evident...)

Comportamentul masinii nu s-a schimbat, accelereaza ok... Cel cu testerul mi-a zis ca debitmetrul masoara ok, lambda ok...

Ce ma sfatuiti, alt tester? Unde, in Bucuresti? A mai avut cineva problema asta? E posibil sa fie chiar de la benzina proasta? Sa astept sa termin toata benzina sa fac plinul iar din alta parte? Se mai stinge, daca e eroare de la benzina, a mai avut cineva?

Mersi!

da, problema e ca eu nu gasesc pe nicaieri scris concret ca s-ar aprinde led-ul asta de la benzina... se stinge, daca schimb benzina, si e ok? trebuie sa ma duc sa-l tot resetez, ca sa vad daca de la asta e? e weird..

salut.

verificarile incep cu benzina....incearca si un rompetrol sau alt OMV, nu neaparat statia de unde ai pus tu...apoi vezi la consum, daca a luat-o razna, poate fi una din sonde sau debitmetru.

Guest poleposition

eu nu inteleg cu poate testa acel tester, amestecul de combustibilul ? :) Poate se refera la amestecul de aer si combustibil necesar pt explozie.

Stiu ca si o problema la una din bobine poate genera aprinderea Check Engine, sau la vanos.

Alta eroare, mai e "missfire", dar nu mai stiu ce o genereaza....

Edited by poleposition

Mersi de raspunsuri, maine am programare pentru schimb de ulei, filtre, etc, mai testam, poate ma lamuresc.

Nedumerirea mea e legata de faptul ca nu s-a schimbat deloc comportamentul motorului, din cate am inteles din ce am mai citit pe forum, indiferent daca e bobina, sonde, debitmetru (inclusiv furtun de aer fisurat, am vazut) cauzeaza si probleme in functionarea motorului - variatii in relanti, acceleratie slaba, oprirea motorului, etc. Ori la mine merge la fel ca inainte... ieri mi s-a aprins becul asta in timp ce mergeam linistit cu 50 la ora...

Ma rog. :)