Jump to content

E28 - Probleme?

reactor_share

Recommended Posts

salutare la toata lumea.

Ca toti cei care posteaza topicuri aici pe forum, am si eu problema. Nu stiu daca este normala, sau intalnita la toate E28_urile diesel sau turbo-diesel.

Deci, dupa cum spuneam, asptectele sunt urmatoare:

1. sunt zile cand masina se comporta jalnic, adica parca nu prea trage, desi filtru de aer nou, flitru de ulei si motorina toate schimbate si noi totodata. Faza e ca atunci cand nu prea trage, pedala de acceleratie este foarte tare, adica apas pe ea si parca opune rezistenta, fata de momentele din zilele bune, cand pedala este normala si apasarea ei nu mai este greoaie si masina fuge de 10 ori mai bine.

Problema este de natura tehnica, ce poate fi remediata, sau asa sunt toate E28_urile?

Nu stiu daca poate fi considerata o coincidenta, dar se intampla foarte des ca in zielele cu soare , atunci cand este foarte cald, sa nu prea traga masina, dar nu inteleg de ce se intareste si pedala de acceleratie.

astept sugestiile voastre si posibilele explicatii sau remedieri.

salutare la toata lumea.

Ca toti cei care posteaza topicuri aici pe forum, am si eu problema. Nu stiu daca este normala, sau intalnita la toate E28_urile diesel sau turbo-diesel.

1. sunt zile cand masina se comporta jalnic, adica parca nu prea trage, desi filtru de aer nou, flitru de ulei si motorina toate schimbate si noi totodata. Faza e ca atunci cand nu prea trage, pedala de acceleratie este foarte tare, adica apas pe ea si parca opune rezistenta, fata de momentele din zilele bune, cand pedala este normala si apasarea ei nu mai este greoaie si masina fuge de 10 ori mai bine.

Problema este de natura tehnica, ce poate fi remediata, sau asa sunt toate E28_urile?

Nu stiu daca poate fi considerata o coincidenta, dar se intampla foarte des ca in zielele cu soare , atunci cand este foarte cald, sa nu prea traga masina, dar nu inteleg de ce se  intareste si pedala de acceleratie.

110792[/snapback]

Salut si bine ai venit :blink:

Pana acum ti a mai facut asa ???

Da, face mai tot timpul chestia asta.

De exemplu azi, cand, aici in Iasi este zi destul de mohrata si bate vantul, se comporta ca un avion, bineinteles fata de zilele proasta ca sa zic asa.

Nu perfect valabila regula, ca daca e soare atunci si masina merge prost.

Practic nu stiu de ce mi se intareste pedala de acceleratie, pentru ca atunci cand aceasta este greoaie la apasare, nici masina nu mai vrea sa traga.

Da, face mai tot timpul chestia asta.

De exemplu azi, cand, aici in Iasi este zi destul de mohrata si bate vantul, se comporta ca un avion, bineinteles fata de zilele proasta ca sa zic asa.

Nu perfect valabila regula, ca daca e soare atunci si masina merge prost.

Practic nu stiu de ce mi se intareste pedala de acceleratie, pentru ca atunci cand aceasta este greoaie la apasare, nici masina nu mai vrea sa traga.

110802[/snapback]

Ciudat , nu stiu ce sa zic :blink:

P.S. cand ai schimbat filtru de motorina ai avut graija sa nu i aer pe instalatie ????

Cand l-am schimbat, operatia a fost facuta la un service, aici in Iasi, la Autocenter, poate e si in Bucuresti magazinul de piese.

Pedala se intarea si inainte, si avea problemele astea si inainte de a schimba toate filtrele (aer, ulei si motorina).

Sunt zile cand uit de toate problemele astea, si mi se pare ca totul e in regula, dar cand prind una din zielele nefaste, atunci ma oftic de mor.

I-am intrebat si pe mecanici, am fost si la service, si au zis ca motorul e excelent, suna bine, pentru o masina de 23 de ani.

Lucru, care mi se pare un atu, pentru varsta ei, si nu mai zic de dotarile pe care le posede, si trebuie sa ma laud un pic, pentru ca sunt mandru de ele:

AC, scaune reglabile electric, incalzite, Piele, tetiere reglabile electric, geamuri electrice fata-spate, ABS, Servo, trapa electrica, oglizni electrice, stergatoare de faruri; probabil ca multe din ele sunt standard cel putin la masinile din ziua de azi, dar in '83 asa ceva. Oricum si azi mi se par o minunatie, indiferent de masina.

In fine, scuze daca am deviat de la subiect, dar problema incepe sa ma sacaie pe creier. Deci daca se pot posta mai multe sfaturi, le accept cu cea mai mare placere.

Oricum, multumesc pentru feedback_ul pozitiv de pana acum.

E cunoscut faptul ca atunci cand e cald afara masina trage mai prost. Eu am un E28 - 520i si la fel se intampla. cand e super cald afara nu prea fuge...e lenta in acceleratie, in schimb...cand e mai racoare fuge de rupe pamantul. Era si o explicatie aici pe forum pe undeva....cu densitatea aerului la caldura si la rece...etc.

OK, asta o stiu deja si o stiam si inainte!

Dar problema, este ca nu inteleg de ce pedala de acceleratie se intareste atunci cand masina este asa de" puturoasa".

Parca ar fi pedala de la frana, atunci cand masina este oprita (motorul este oprit.)

111607[/snapback]

cam ciudat...mie mi se intampla sa nu mai traga dupa ce se incalzeste..dar asa nu face niciodata figuri, mi s-a intamplat sa mi se opreasca motorul o data dupa ce am forjat-o putin dar am obsevat cu stupoare ca nu mai aveam apa deloc in radiator... :blink:

p.s pune si tu ceva poze cu ea...vezi ca avem un topic deschis pe post de galerie

• 2 weeks later...
salutare la toata lumea.

Nu stiu daca poate fi considerata o coincidenta, dar se intampla foarte des ca in zielele cu soare , atunci cand este foarte cald, sa nu prea traga masina, dar nu inteleg de ce se  intareste si pedala de acceleratie.

110792[/snapback]

salut,

nu cumva iti si scartaie pedalele de frana, ambreiaj si acceleratie cand ii cald ??? ca daca ii asa trebe numai sa iti iei un spray cu vaselina (nu de ungere, ci cu vaselina ) si sa dai pana musteste toata montura de la pedale. si ai mai putea sa verifici si cablul de acceleratie;daca camasa de plastic din INTERIORUL cablului este agatata sau

rupta la vreo cotitura, sar putea ca din cauza caldurii si a dilatarii sa nu-ti mai culiseze cum trebe (asta in cazul in care nu ai acceleratie electronica, da nu cred). in alta ordine de idei sar mai putea sa fie bucsa din capul pompei de injectie (tot la acceleratie pe cablu) dar aia daca ar fi stricata ai pierde si un pic de motorina.

mult succes la depanare !!!!!