Jump to content

problema ciudata clima 318i E46 2000

Recommended Posts

Pana acum 1 sapt fix climatronicul a mers exemplar , nu a facut absolut nici o figura , sambata trecuta dupa ce am plecat de la spalatorie clima mergea perfect , am ajuns acasa si dupa 30 de min am plecat iar cu masina , moment in care am constatat ca nu mai baga aer pe venturile centrale si laterale , adica clima merge perfect , compresorul functioneaza , controlul digital functioneaza , pot sa controlez totul fara probleme mai tare mai incet , auto , mai rece mai cald baga exact cum ii cer , numai ca baga numai pe la picioare si pe la parbriz , pe venturile centrale si laterale nu mai intra gram de aer .

De la ce poate fi ? Unii au zis de piesa cu tepi , eu nu cred sincer ca e de la ea pt ca stiu ca atunci clima ar fi trebui sa se manifeste altfel , gen sa creasca sa scada turatia aleator etc .

Astept o opinie , ms mult !

Sigur nu este piesa cu tepi! Poate fi chiar din panou sau verifica daca mai inchid si deschid clapetele de sens. Se mai aud cand cupleaza, dupa ce da comanda din panou? Pot fi si servomotoarele dar daca o pui pe tester mi se pare ca astea ti le arata daca au probleme! Daca nu apare cineva care chiar stie ce se intampla da-mi un pm si-ti dau numarul unui baiat care se ocupa de asa ceva! L-am luat tot de aici de pe forum dar nu mai stiu exact de unde! Edited by speedyandyzy

din cate imi amintesc e o problema de soft la unul dintre modelele de panou de comanda...apareau probleme data se oprea motorul cu clima on, incearca sa mergi pe clima - min temp cateva minute, caldura max cateva minute dupa care opresti motorul (clima oprita) si vezi daca si-a revenit...apare in TIS ceva de genul asta

din cate imi amintesc e o problema de soft la unul dintre modelele de panou de comanda...apareau probleme data se oprea motorul cu clima on, incearca sa mergi pe clima - min temp cateva minute, caldura max cateva minute dupa care opresti motorul (clima oprita) si vezi daca si-a revenit...apare in TIS ceva de genul asta

am incercat , nu s-a rezolvat nimic :)

am fost la tester si intradevar aparent problemele sunt de la motorasele care deschid si inchid circuitul , atasez erorile prezente pe modulul de clima :

0 Ventilation flap motor

Error frequency : 10

Open Circuit

Error present

Errorcode : 00 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

----------------------------------------------------------------

2 Footwell flap motor

Open Circuit

Error present

Errorcode : 02 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

28 AUC sensor

Open Circuit

Error present

Errorcode : 1C 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

-----------------------------------------------------------------

30 AUC heating

Short circuit to ground

Error present

Errorcode : 1E 42 0A 54 4D 87 05 10 03 74

-------------------------------------------------------------------

Acum intrebare , ma puteti indruma va rog catre cineva persoana fizica sau service care sa imi poata rezolva problema , si inca o chestie ce e AUC sensor / AUC heating ?

Thx !

Edited by Acero99

am fost la tester si intradevar aparent problemele sunt de la motorasele care deschid si inchid circuitul , atasez erorile prezente pe modulul de clima :

0 Ventilation flap motor

Open Circuit

Error present

Errorcode : 00 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

2 Footwell flap motor

Open Circuit

Error present

Errorcode : 02 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

28 AUC sensor

Open Circuit

Error present

Errorcode : 1C 44 0A 54 4D 87 05 10 03 74

-----------------------------------------------------------------

30 AUC heating

Short circuit to ground

Error present

Errorcode : 1E 42 0A 54 4D 87 05 10 03 74

-------------------------------------------------------------------

Acum intrebare , ma puteti indruma va rog catre cineva persoana fizica sau service care sa imi poata rezolva problema , si inca o chestie ce e AUC sensor / AUC heating ?

Thx !

Ti-am dat PM!

Sigur nu este piesa cu tepi! Poate fi chiar din panou sau verifica daca mai inchid si deschid clapetele de sens. Se mai aud cand cupleaza, dupa ce da comanda din panou? Pot fi si servomotoarele dar daca o pui pe tester mi se pare ca astea ti le arata daca au probleme! Daca nu apare cineva care chiar stie ce se intampla da-mi un pm si-ti dau numarul unui baiat care se ocupa de asa ceva! L-am luat tot de aici de pe forum dar nu mai stiu exact de unde!

Asta este rezolvarea, eu am patit la un 407 cu dubluclimatronic. Servomotoarele ies pe tester daca sunt bulite, daca nu sunt astea inseamna ca de vina sunt clapatele de directionare care cedeaza, se rup.

• 3 years later...