Jump to content

Nu se conecteaza tester-ul

Recommended Posts

Salut la toata lumea,a mai avut cineva problema asta,sa nu se conecteze testerul deloc,am fost la vre-o 3 testere si nu s-a contectat cu nici unul,m-am uitat la sigurante si am lipsa siguranta 45 care e pentru onboard computer,ce este ciudat ca are un papuc conectat dar celelalt lipseste,celalalte care nu au sigurante nu au nici papuci,asa vine din fabrica sau mi-a cazut in panou celalalt papuc de la sig. 45,are cineva idee?Exista vre-un manual pt e36 m43 partea electrica?Multumesc anticipat!

Daca inteleg eu bine, masina e din 1994. E destul de greu sa gasesti un scaner pt ea, deaoarece e model OBD I...poate Carsoft-ul s-o vada... Dar, poti sa incerci sa citesti codurile de eroare cu ajutorul bordului. Citeste in Autodata, acolo e descrisa metoda in detaliu.

Daca inteleg eu bine, masina e din 1994. E destul de greu sa gasesti un scaner pt ea, deaoarece e model OBD I...poate Carsoft-ul s-o vada... Dar, poti sa incerci sa citesti codurile de eroare cu ajutorul bordului. Citeste in Autodata, acolo e descrisa metoda in detaliu.

masina este 94' a-11-a, pana in 93 au fost moatoare m40 iar din 94 au pus m43 la 318i ma refer,deci cred ca au pus acelasi obc pe model 94 sau 96 avand acelasi motor,parerea mea,cel mai ciudat este ca varmiu a fost la acelasi tester unde am incercat si eu conectarea si lui i s-a putut conecta si citii erorile el avand un e36 93' cu distributie pe curea(m40), nu cred ca el are obd 2,am ajuns si in reprezentanta la bmw dar sefu de service de acolo mi-a spus ca nu mai pot citii masini sub 99' ,cea ce mie mi-se pare o mare porcarie,daca nu cumva o abureala,ramasese sa sune la bucuresti sa intrebe daca exista posibilitate de a testa modelul meu de masina.. da nu am mai luat legatura cu el.(imi explcase ca oricum trebuie sa platesc o constantare de vre-o 2milioane :) cand o sa duc masina indiferent daca nu se conecteaza.. ma intereseaza daca mai are cineva acelasi model si-i lipseste siguranta 45 din panou electric?

• 2 weeks later...

Se pare ca asa avea probleme cu calculatorul pe partea la citire,siguranta 45 e pt calculator de bord mai exact cel care afiseaza in masina.. si cum nu am de aceea nu exista siguranta acolo, stie cineva mai exact daca iau alt calculator de pe alta masina ..acelasi motor,si-l instalez pe a mea merge OK sau ar trebui vre-un schimb de software ceva?Pe ''calculatorul'' respectiv defapt este un

''modul central'' asa am gasit pe net scrie asa GMIV -LOW 12V HW1.2 SW1.2 + un cod BMW,cablurile de la mufa diagnoza intra in spatele acestui modul,au fost masurate,deci a mai schimbat cineva sau are idee despre cum se schimba? Numai bine!

• 2 weeks later...
Stie cineva unde se afla mai exact computerul la e36 94 m43b18 ? Am vazut pe alte site-uri de afara ca poate fi si in spatele bateriei.. sub airbag la passager am desfacut si am gasit un modul dreptunghiular in care intra cateva mufe(GMIV -LOW 12V HW1.2 SW1.2 )nu-mi prea pare a fi calculatorul masinii..

post-12233-1273302653_thumb.jpg

Am si eu tot e36 din 96 , motor m43b18 ,iar siguranta 45 are numai un papuc

Si ai reusit sa o conectezi masina pe tester,daca da, ce fel de tester a folosit?

Siguranta 45 este conectata numai daca ai bord computer dinala cu 18 butoane.

Vreau sa te mai intreb cand e cald motorul pe la ce turatie iti sta acul turometrului mie imi sta pe la 900rpm am vazut pe la alte pisic cai sta pe la 800rpm,nu am gasit vre-un m43b18 ca sa vad exact daca sta la fel.

Calculatorul masinii il gasesti in spatele bateriei, in compartimentul motor, pe partea pasagerului.

Desfaci cutia aia de plastic de la baterie, si dupa aceea desfaci capacele (protectiile) alea...are unul de plastic, si unul dintr-un fel de cauciuc, si acolo dai de calculator!

In ceea ce priveste testerele, eu am carsoft 6.5, si nu am putu sa ma conectez cu el decat la M44, 318is din 97, si un e39 din 2000.

In rest am incercat la un 316 din 96, un 318is din 94 ,un 316 din 92-94 un 325 din 92 fara nici un rezultat.Vad majoritatea modulelor, dar nu vad erorile de la motor,ale DME-ului.

Edited by scara_211084

In ceea ce priveste testerele, eu am carsoft 6.5, si nu am putu sa ma conectez cu el decat la M44, 318is din 97, si un e39 din 2000.

Folosesti un laptop cu port serial nativ sau vreo adaptare de gen 'usb to serial' sau 'pcmcia to serial'? Asta ar putea fi cauza.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 11 years later...