Jump to content

capace etrieri(merita)

ar85gyl

Recommended Posts

m-am interesat si ca sa pui etrieri brembo te costa destul de multtttt

eu inteleg ca vrei look , dar e tiganie sa vopsesti etrierele rosii sau galbene sau mai stiu ce , daca nu e un kit de frana dedicat . Poti sa reconditionezi etrierul cu vopsea gri -argintie , ca stock si va arata curat si "romanesc "

adevarul ca nu arata bine,nu?e tiganeala :) :)

Este ca Âşi cum ai fi ĂŽmbrĂŁcat la costum negru cu ciorapi roÂşii ... sau albi.

Oricum gusturile nu se discutĂŁ ... dacĂŁ Ăžie ĂŽĂži place ...

http://casira.files.wordpress.com/2007/11/sosete2.jpg

Fara suparare, mi se par de prost gust. Vopseste etrierii (daca arata urat) cu o vopsea termorezistenta. Te costa si mai ieftin si arata si mai bine. Sau pune-ti frane Brembo :)

Eu mi-am vopsit etrierii mai mult pentru ca nu imi place sa vad piesa respectiva ruginita sau murdara. Pe vopseaua respectiva nu mai adera praful si mizeria si arata mai curat.

Chiar si stratul ala foarte subtire (vopseaua nu este groasa) impiedica un pic racirea corespunzatoare a etrierului. Dar ce nu face baba pentru frumusete.

Montarea unei piese care acopera etrierul e posibil sa opreasca curentii de aer directionati prin proiectare catre etrier pentru racire intr-o masura si mai mare. (probabil chiar periculos).

Eu as merge pe vopsit sau etrier mai mare + vopsit.

Eu unul i-am facut albastrii si avand un model de jante pline oricum nu se vad cine stie ce. Dar e treaba facuta cu simt de raspundere: dupa 2 ani nu au aproape nici o ciobitura.

http://img704.imageshack.us/img704/8554/201004090074.th.jpg

Edited by MOTANUL

tu nu pricepi... ai brembo big brake kit? sau stoptech sau hamann sau g-power?

e ca si cum ai pune in loc de 525d badge de M5. e o pacaleale ieftina si de prost gust. nu te supara, iti spun cum va fi privit

vopseste-i daca sunt ruginiti, dar un ton care sa nu iasa in evidenta, cat mai oem

Edited by Piratu'

Eu nu i-am vopsit electrostatic si tot arata foarte bine. Dar am curatat rugina bine si am folosit primer termorezistent.

La Seat fiind masina noua si etrierul lucios (nici nu am pregatit la fel de bine suprafata) a cazut vopseaua in unele portiuni.

vopseste-i daca sunt ruginiti, dar un ton care sa nu iasa in evidenta, cat mai oem

M-am gandit si la aceasta varianta sa ii las acoperiti cu zinc. Vopseaua nu avea gri metalizat nu avea luciu - as fi eliminat rugina dar s-ar fi murdarit mult mai repede.

Stratul final trebuie sa fie lucios ca sa nu stea mizeria pe el.

Edited by MOTANUL

Depinde foarte mult si de marimea etrierilor. Cei de pe M5 arata foarte bine in culoarea aia pentru ca sunt mari si ies in evidenta, dar daca etrierii sunt mai mici (ca cei de pe masina ta 525) o sa arate cam urat. E ca si cum ai avea logan rosu si ti-ai vopsi capacul de la tambur in aceasi culoare....

Eu o sa-i vopsesc argintii, la fel cum vin si cei din fabrica la modelel noi.

Nu stiu de ce dar multi cred ca , confunda termenul de kitch . Cum sa fie kitch daca-ti vopsesti etrierii ?

Rosii dau bine pe aproape orice culoare/masina , si mai imi plac cei galbeni daca masina este alba . Intradevar tamburii se vad cam urat dar este departe sa fie considerati kitch.

Asa putem considera kitch si frana lui TAU de mai sus , ca are semnul M desii nu este un etrier de M .

Edited by Billy M

Pe fata unde ai disc + etrier mai mai trece si lasat nemodificat. Dar la modelele mai vechi cu tambur pe spate e chiar urat sa ii lasi ruginiti (daca masina are mai mult de 3-4 ani e mai bine sa fie macar gri).

Tamburul este exceptia - din punctul meu de vedere nu merge o culoare lucioasa acolo. Mai degraba mata sau gri mat.

In nici un caz nu este Kitch. Nici tuning sau cine stie ce modificare estetica nu este. E pur si sumplu un look curat si ingrijit (cel putin in varianta gri).

Cand am pus masina la servici prima oara majoritatea au zis "vai ce kitch". Dupa 2-3 saptamani, altii dupa 2-3 ani: Da cum ai facut ca vreau si eu?? :) :)

Asa e romanu' Prima oara cand vede ceva la care nu e el primul spune ca e kitch. Dupa care vrea si el.