Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

INTREBARE

cristian_ntz

Recommended Posts

Salut.

Acum 2 luni mi-am schimbat farul (xenon E90 ) pe casco la Bavaria si am observat o diferenta de culoare intre cel vechi si cel nou.

Cel vechi este alb, iar cel nou este clar ( nu stiu cum sa descriu culoarea ).... diferenta de culoare este foarte evidenta.

Inainte de schimbare ambele aveau aceeasi culoare.

De luminat insa lumineaza identic... nu este diferenta de nuanta pe asfalt.... doar cand te uiti la faruri. Problema pur estetica :).

A mai patit cineva asa ceva?... este normal?...

Pai becul cu xenon se consuma in timp,de-aici si diferenta de culoare.Schimba-l si pe cel vechi si gata.

Am auzit si eu ca becul xenon isi schimba culoarea in timp..... si pot schimba doar becul?... sau tre sa schimb si lupa?... lupa cred k se schimba cu tot cu far. :)

Pot fi intradevar si diferente de culoare! Mi se pare ca se numeste caldura culorii si poate fi de 4500k(lumina alba spre albastrui),6000k, 8000k(lumina albastru intens) etc!

Pai si cei de la Bavaria sa imi fi pus alt bec?.... O sa dau un tel sa intreb :)... k se vede destul de urat.

Totusi... Stie cineva cat costa becul? :twoup:

Pai becul cu xenon se consuma in timp,de-aici si diferenta de culoare.Schimba-l si pe cel vechi si gata.

Am auzit si eu ca becul xenon isi schimba culoarea in timp..... si pot schimba doar becul?... sau tre sa schimb si lupa?... lupa cred k se schimba cu tot cu far. :)

Pot fi intradevar si diferente de culoare! Mi se pare ca se numeste caldura culorii si poate fi de 4500k(lumina alba spre albastrui),6000k, 8000k(lumina albastru intens) etc!

Pai si cei de la Bavaria sa imi fi pus alt bec?.... O sa dau un tel sa intreb :)... k se vede destul de urat.

Totusi... Stie cineva cat costa becul? :twoup:

in jur de 200 ron(Philips), cred ca D2S ai pe masina.

in jur de 200 ron(Philips), cred ca D2S ai pe masina.

Da....D2S am.... am intrebat azi la bavaria.... la ei costa 700 ron.... :))

Ei cred ca au Osram. Este o diferenta intre Philips si Osram? Adica, cu cat mai bune sa fie cele de la Osram incat sa aibe pretul de aproape 3 ori mai mare?

NU. Este vorba de adaosul comercial pe care il are Bavaria si de garantia pe care ti-o acorda. Daca se arde becul mergi la ei faci un pic scandal si beneficiezi de garantie, daca il cumperi din alta parte adica un magazin de piese auto probabil ramai cu degetul in gura pentru ca nu iti acorda garantie.

Am revenit cu cateva poze pentru a vedea diferenta intre cele doua becuri. Cel din partea stanga a masinii este cel nou. Masina nu este foarte curata... dar farurile se vad :))

http://img690.imageshack.us/img690/3990/dscn0433r.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/9894/dscn0432f.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/78/dscn0431i.jpg

cred ca difera temperatura de culoare, cel din dreata pare de 6000k si cel din stanga de 4300k. poti vedea foarte usor, scoti becul si vezi ce scrie pe el iar daca nu iti convine iti cumperi unul cu aceeasi temepratura de culoare ca cel vechi.

Ideea e ca lumineaza identic...... nu e diferenta de lumina pe asfalt. Lumina are aceesi culoare atat pe asfalt cat si pe plasticul farului....

Cei de la Bavaria mi-au spus ca cel vechi are deja foarte multe ore de functionare , iar in timp becurile isi schimba culoarea.

Eu din poza nu vad o diferenta deranjanta . poate in realitate e altfel

Chiar este deranjanta si in realitate :)

Foloseste cineva becurile xenon D2S de la philips? sunt bune?

Dar sunt bune astea philips?... le-as schimba pe amandoua. Sa fiu sigur ca o sa am aceeasi culoare.

atata timp cat un far este nou si unul sesizabil uzat oricum se va vedea altfel.daca ai geamul putin matuit si mai ai si praf pe lupa clar nu va lumina in veci la fel.nu da banii pe alt bec inainte sa cureti farul.sigur este si ala consumat fata de cel nou,dar nu merita sa dai 7 mil pe el.cu 2 mai merge dar nu 7

atata timp cat un far este nou si unul sesizabil uzat oricum se va vedea altfel.daca ai geamul putin matuit si mai ai si praf pe lupa clar nu va lumina in veci la fel.nu da banii pe alt bec inainte sa cureti farul.sigur este si ala consumat fata de cel nou,dar nu merita sa dai 7 mil pe el.cu 2 mai merge dar nu 7

Si unde pot sa imi curat si eu lupa? ....