Jump to content

Ulei motor

cosmin rusu

Recommended Posts

E forum.

Crezi ca strica discutiile astea din cand in cand ? Intre primul topic despre uleiuri si acest topic BMW a schimbat norme si recomandari.

Acum este vorba despre <doar Castrol> vs <orice ulei care respecta normele BMW> vs <ulei recomandat de BMW>.

Eu sunt pentru varianta a 2'a, dar o sa pun pe masina asta doar 5w40 de la Castrol. E o problema ? :)

Alex_wly

Crezi ca aliajele pistoanelor-cilindrilor-cuzinetilor-etc sunt fabricate in functie de uleiul Castrol 5w40 sau 3w40 sau 0w30 ? NU !

De ce pot sa pun in masina mea : 0W30 / 5W30 / 5W40 SAU 10W40 ???? Dar NU pot sa pun altceva in afara de Castol ? Evident asta doar in anumite tari.

In SUA am scris mai sus ce recomanda BMW

Totul e marketing ! Vezi ca la tine a prins strategia lor...

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut baieti,ma bag si eu cu nelamurire ,pana acum am pus in e46 motor 1.9 castrol ca asa mi sa recomandat dar ma gandeam sa pun ulei cu "eticheta" bmw ,acum nu stiu se simte vreo diferenta ,a folosit cineva alt ulei si dupa cel bmw?

va multumesc anticipat

Alex_wly

Crezi ca aliajele pistoanelor-cilindrilor-cuzinetilor-etc sunt fabricate in functie de uleiul Castrol 5w40 sau 3w40 sau 0w30 ? NU !

De ce pot sa pun in masina mea : 0W30 / 5W30 / 5W40 SAU 10W40 ???? Dar NU pot sa pun altceva in afara de Castol ? Evident asta doar in anumite tari.

In SUA am scris mai sus ce recomanda BMW

Totul e marketing ! Vezi ca la tine a prins strategia lor...

nu ai inteles ce am vrut sa spun!!?!??!?!?!!?

am spus in felul urmator:in cartea service a masinii scria castrol longlife 5w30 ca a fost uleiul folosit.

am spus ca eu nu il schimb.daca scria ca s-a facut schimbul cu mobil1 5w30 sau draci orice alt tip d'ala puneam.

am si dat ex ca la dacie am pus bp.deci nu sunt fixat pe castrol.

nu as schimba uleiul<ca marca> si mai ales tipul.

Da este mobil sintetic 3000,x1 are norma bmw longlife 98, am intrat pe mobil one.ro si am citit ca nu prea conteaza daca schimbi marca cat timp este 5w40 sintetic, apoi propietarul din germania a folosit numai ulei helix 5w40 dar nu am gasit in romania helix si asa ca am pus castrol la 5 litri scria ca este made in germania. Acum nici castrol facut in germania nu am mai gasit decat facut in turcia.

Nu este indicat sa schimbi TIP'ul de ulei. Producatorul poti sa il schimbi la fiecare revizie.

Total FALS.

Iarna pui ulei mai subtire gen 5W40 sau 0w40 iar vara ulei 10w40 sau 10w60...

Bineinteles poti sa stai si iarna si vara cu acelasi ulei cum deasemenea si iarna poti merge cu cauciucurile de vara... :)

Hai ca 1 aprilie s-a dus ! :twoup:

-Cine sta sa schimbe uleiul dupa cum bate vantul sau dupa cat de cald e asfaltul ?????????

Atunci nu mai da sfaturi altora...

Stai tu cu acelasi ulei si vara si iarna si cu cauciucurile la fel si schimba uleiul la peste 10 mii de km.... La 30 de mii eventual.

Presupun ca antigelul nu-l schimbi niciodata iar lichidul de frana doar il completezi... ca doar stii din ce parte bate vantul ca ai busola...

Succes :)

Edited by the_rifle

salut baieti,ma bag si eu cu nelamurire ,pana acum am pus in e46 motor 1.9 castrol ca asa mi sa recomandat dar ma gandeam sa pun ulei cu "eticheta" bmw ,acum nu stiu se simte vreo diferenta ,a folosit cineva alt ulei si dupa cel bmw?

va multumesc anticipat

Cum adica a mers cel mai bine ?

Cum va dati voi seama cand ii place un ulei ? Mananca mai mult la micul dejun ?

Ce simti diferit ?

Cum adica a mers frumos ? Adica mai tzatzosh... dadea si din coada cand mergea ?

Tragea mai bine ? Avea si 7 cai in plus ?

Da' cand i-ai pus alt ulei ce nu-i placea ? o durea capu' ?

Edited by the_rifle

Si eu am vrut sa pun intrebarea asta, dar m-am abtinut. Poate se gaseste cineva si ma[ne] face nesimtit :twoup:

Cum nu de simt diferenta intre 5w40 si 5w30 ?

Cum sa compari comportamentul motorului care a avut pana ieri 5w40 [ulei ars dupa 15.000km de rulaj] si apoi azi are 5w30 curat ??????? Trebuie comparat comportamentul in conditii similare, dupa acelasi nr. de km.

Din cauza asta e chiar culmea sa mai tin minte cum mergea motorul acum 15.000km

ah ... ma doare capu ....pana acum ... numai baliverne .... am citit si am ajuns la concluzia ca am cam pierdut timpu citind degeaba ....

deci masina mea are 159 k km ...si am vazut ca la ultimu schimb a fost pus 10w40 ....acum nu inteleg de ce nu fost pus 5w40 ? de ce 10w40 ? .... recunosc habar nu am despre motoare & stuff .... sper sa nu va apucatii cu bazaiala de prosta calitate ....

io ce ar trebui sa pun acum ? as dori sa ii fac si un tratament la motor ... ceva recomandari ?

ah ... ma doare capu ....pana acum ... numai baliverne .... am citit si am ajuns la concluzia ca am cam pierdut timpu citind degeaba ....

deci masina mea are 159 k km ...si am vazut ca la ultimu schimb a fost pus 10w40 ....acum nu inteleg de ce nu fost pus 5w40 ? de ce 10w40 ? .... recunosc habar nu am despre motoare & stuff .... sper sa nu va apucatii cu bazaiala de prosta calitate ....

io ce ar trebui sa pun acum ? as dori sa ii fac si un tratament la motor ... ceva recomandari ?

eu din ce stiu:cu cat motorul avanseaza in "varsta" ii trebuie un ulei mai gros.

Atunci nu mai da sfaturi altora...

Stai tu cu acelasi ulei si vara si iarna si cu cauciucurile la fel si schimba uleiul la peste 10 mii de km.... La 30 de mii eventual.

Presupun ca antigelul nu-l schimbi niciodata iar lichidul de frana doar il completezi... ca doar stii din ce parte bate vantul ca ai busola...

Succes :twoup:

relaX ca e mai bine :)

Fa un poll cu intrebarea ''schimbati uleiul in functie de anotimp ?'' si o sa vezi rezultatele. Pentru 2 luni de iarna si poate 400de km nu merita sa schimbi uleiul.

Lichidul de frana in schimb la fiecare schimb de placute. Cam la 2 ani.

Antigelul il schimb cand nu mai are caracteristicile pe care le vreau.

Uleiul il schimb in functie de starea lui. La 10.000-15.000km.

repet...daca pui ulei prea gros (ex 10w) in motoarele cu vanos, strici cel putin vanos-ul...daca nu crezi, poti sa incerci :twoup:

Eu am pus Mobil Super 2000 10w 40 l-am tinut 7000 de km si acum am pus edge sport 0w 40 se aude altfel motorul e mai silentios.

Pai am amestec care nu ingheata la -15 grade.

Cam in noiembrie scot 2L si bag amestec nou ... tot 2L.

Asa am facut in 2008-2009-2010.

decat sa-l tot improspatezi toamna - primavara cate 2l cred ca e mai ok sa-l schimbi cu totul la 4 ani...btw..primavara cum faci, scoti 2 l si pui apa distilata?