Jump to content

Alegere cauciucuri E34

filon

Recommended Posts

Vreau sa-mi cumpar cauciucuri de vara noi (sau cat mai noi). Problema este urmatoarea in manuale nu am gasit marimea standard a cauciucurilor. Am gasit doar pe site-ul acesta:

http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp

Aici zice ca e 205/65/R15 care e o masura mai ciudata. La SH n-am gasit, iar noi sunt un pic prea scumpe pentru mine momentan. 195/65/R15 sunt mai ieftine un pic (sau la aceiasi bani iau unele mai bune calitativ), dar mi-e teama ca nu e marimea potrivita. Am citit pe undeva ca daca diferenta e mai mica de 3% e ok. De la 205 la 195 diferenta e de vreo 2% (in loc de 100 Km/h o sa-mi arate 102).

Pe 195 am sanse sa gasesc la sh unele bunicele sa scap ieftin. Sau pot sa-mi iau unele noi mai bune.

Voi cum credeti ca e mai bine? Marime non-standard, dar cauciucuri mai bune, sau marime standard, dar mai slabe calitativ?

PS: Va rog sa va abtineti de la comentarii gen "n-ai bani de gume" samd.

Salut! Dupa actele mele nemtesti,pe E 34 pot pune anvelope de iarna 195/65/15 si de vara 205/65/15 sau 225/60/15.

195 respectiv 205 reprezinta latimea benzii de rulare a cauciucului si nu are nici o legatura cu ceea ce iti arata vitezometrul !!

60 sau 65 in schimb poate influenta viteza pe care ti-o afiseaza vitezometrul,insa diferenta este neglijabila.

Personal,eu optez pentru anvelope 225/60/15,avand in vedere ca iti ofera suficient confort pe drumurile noastre, stabilitate pe drum si arata si bine pe masina(comparativ cu 195/65/15).Ca idee,daca optezi pentru anvelope noi,intra pe cauciucuridirect,ro (mi se pare interesanta oferta la Barum Bravuris 2)iar daca optezi pentru anvelope second,intra pe cauciucurixxl.ro,site al unei firme din Arad,ambele livrand marfa la domiciliu Sper sa nu se considere reclama!!

eu am gasit si la augsburg preturi competitive (chiar sub cauciucuridirect.ro la unele variante).

Si recomandarea mea este de 205/60/15 sau chiar 225/60/15 (cele din urma vor fii mai scumpe si un pic mai inalte dar cu o stabilitate mai buna).

Am ales Dunlop SP Sport insa parca s-au tocit cam repede :twoup: Michelinurile imi par mai rezistente in timp.

Edited by CRM

Salut! Dupa actele mele nemtesti,pe E 34 pot pune anvelope de iarna 195/65/15 si de vara 205/65/15 sau 225/60/15.

Asta este scris si la mine pe stalpul usii de la sofer. Eu iarna am avut 205/65/15 si vara am pe 16, 225/55/16

Edited by Piovra

sunt bune. Astea le am /16' pe alta masina. Acum intra in al 3-lea sezon de abuz, la anul le schimb (au ~90k km acum).

Cel mai confortabil in Ro e sa treci la 16' ca sa eviti batai de cap (jante strambe, galme etc)

sunt bune. Astea le am /16' pe alta masina. Acum intra in al 3-lea sezon de abuz, la anul le schimb (au ~90k km acum).

Cel mai confortabil in Ro e sa treci la 16' ca sa eviti batai de cap (jante strambe, galme etc)

Michelin-urile sunt bune?

Eu am acum pe 15". De abia se simt gropile. :twoup:

Proasta alegere Pilot-urile alea Premacy. am avut pe 2 masini, inclusiv pe E34. Sunt bune pe uscat, pe franare si stabilitate laterala. In schimb mi se par foarte slabe la plecare de pe loc si pe uscat si pe ud si la franare pe ud. Chiar daca sunt mai joase in gama, Energy se comporta mult mai bine.

Eu am trecut acum pe energy 205/55/16 de la Premacy 225/55/16. Pana acum sunt multumit de ele. Nu simt nevoia de 225. Ar fi mers, dar asa s-a nimerit la mine.

Momentan sunt multumit de ele. E o diferenta enorma fata de alea vechi (erau asa tocite de aratau ca slick-uri). Le voi tine 1-2 ani si ma hotarasc atunci daca imi iau jante mai mari sau nu. In orice caz, urmatoarele cauciucuri o sa fie noi si bunicele.