Jump to content

"Problema" masinilor inmatriculate pe Bulgaria

euadicabobo

250 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Salut, am si eu o mare problema si nu stiu ce sa fac: am o masina inmatriculata pe Bulgaria si am pierdut talonul. Masina am luat-o anul trecut de la Varna si mi-au inmatriculat-o cei de la parcul auto de unde am luat-o. As vrea sa o inmatriculez la noi dar am inteles ca nu se poate fara talon; i-am sunat pe cei de la care am luat-o si mi-au spus ca nu am ce sa fac, ca e pe numele meu acum masina si nu am cum sa-mi iau talonul dar tind sa cred ca nu vor sa ma ajute. Va rog ajutati-ma daca stiti ce e de facut.

Salut, am si eu o mare problema si nu stiu ce sa fac: am o masina inmatriculata pe Bulgaria si am pierdut talonul. Masina am luat-o anul trecut de la Varna si mi-au inmatriculat-o cei de la parcul auto de unde am luat-o. As vrea sa o inmatriculez la noi dar am inteles ca nu se poate fara talon; i-am sunat pe cei de la care am luat-o si mi-au spus ca nu am ce sa fac, ca e pe numele meu acum masina si nu am cum sa-mi iau talonul dar tind sa cred ca nu vor sa ma ajute. Va rog ajutati-ma daca stiti ce e de facut.

salut.

vezi ca ti-am dat un pm.

Te-au fentat baietii, masina probabil au radiat-o la 5min. dupa ce ai plecat de la ei. Din acest motiv nu cred ca te pot ajuta sa-ti scoti duplicat.

Altfel, trebuia sa te poata ajuta. Eu sunt patit, anul trecut am pierdut si eu actele inclusiv talonul de Bulgaria la E34. Am scos duplicat fara probleme. Singura chestie mai ciudatica sa zicem e ca poti scoate doar o data duplicat, a 2-a oara trebuie sa treci cu masina pe la RAR-ul lor pt un fel de indetificare/certificare ca masina e regula. Nu mi-e clar de ce e asa dar nu e o treaba rea. Iar noul talon e marcat pe el ca e duplicat.

Costurile pt asa ceva sunt nesemnificative, mai mult comisionul celui care te ajuta sa faci asta te costa ceva. Eu am dat 50E pt distractia asta.

Daca masina a fost radiata si scoasa in acte din Bulgaria evident ca aia nu mai au cum sa te ajute, nemaifiind proprietari. Pot doar sa te indrume sau sa te ajute ca tu, cetatean roman sa scoti un duplicat la o masina cumparata din Bulgaria. Insa asta nu stiu cum se poate face. Ar fi o varianta sa ceri Politiei Romane sa solicite un duplicat dar mi se pare putin probabil sa miste astia ceva pt cetatenii romani. Eu zic ca tot acolo rezolvi treaba, local. Cu actul de VC si talonul mare, ca sa poti dovedi ca esti proprietar. Spor!

• 5 months later...

cand or sa faca taxa ca si la bulgari atunci o sa imi imatriculez masina in Romania pana atunci sa fie sanatosi atata timp cat statul roman ne baga 43 -44 de taxe noua populatiei, eu sa fiu ala care le platese ?neah

aceeasi taxa ca la bulgari, e putin probabil spre deloc.

Problema se trage de la statul asta inputit care vor sa ia o taxa de 40 sau 100% din valoare masini la inmatriculare.Nu cred ca este normal sa dai 6000 euro pe o massina si sa platesti taxa 2000 in cel mai bun caz.S-au impozit 920 ron la un motor de 2.5.Hai sa fim seriosi ca mergem prin gropi si nu avem autostrazi de ce mama dracului dam mereu la bani pentru nimic.

-acciza in pretul combustibilului

-Impozit

-Ro vigneta

credema ca bulgari nu is in criza. la ei este totul mai ieftin si le merge foarte bine.

Problema se trage de la statul asta inputit care vor sa ia o taxa de 40 sau 100% din valoare masini la inmatriculare.Nu cred ca este normal sa dai 6000 euro pe o massina si sa platesti taxa 2000 in cel mai bun caz.S-au impozit 920 ron la un motor de 2.5.Hai sa fim seriosi ca mergem prin gropi si nu avem autostrazi de ce mama dracului dam mereu la bani pentru nimic.

-acciza in pretul combustibilului

-Impozit

-Ro vigneta

ai dreptate prietene da la noi la romani este o chestie care stim sa o facem foarte bine , doar sa dam din gura si atat. romanu e las nu are curaj de nimic doar latra si nu musca . hau hau hau ....

Cam da.

ÂŞi chiar aÂşa este.

Majoritatea taximetriÂştilor nu merg deloc civilizat ci foarte obraznic Âşi iresponsabil.

din cauza ca le da Militzia nas

S-au impozit 920 ron la un motor de 2.5.Hai sa fim seriosi ca mergem prin gropi si nu avem autostrazi de ce mama dracului dam mereu la bani pentru nimic.

Cum de ce? Pai ii dam ca ei sa isi umple buzunarele, coruptia e la ea acasa. Normal ca nu primim nimic pt impozitele si taxele date. Noi suntem si ghinionisti ca vedem ce primesc altii pe afara, daca eram prin siria, ni se rupea de europa occidentala, sau alte tari civilizate.

Eu am fost mai mult decat corect pana in ziua de astazi cu toate taxele, impozitele, asigurari bla bla bla.

Din pacate am ajuns la concluzia ca...mai bine nu. Pur si simplu sunt foarte dezamagit de cum sunt folositi banii mei si oricat de egoist ar suna: mi-am promis ca de acum inainte voi face orice este posibil (atata timp cat este legal) sa platesc cat mai putin catre Statul asta imputit de aceeasi securisti (si asta e "pe surse" sigure) :ninja:

daca sunt atat de multi carora nu le convine de ce nu ies in strada.

daca solutia ta este sa nu platesti(nu ma refer la taxa de poluare care a fost declarata ilegala de UE), atunci simt ca ma ~furi~ pe mine care platesc.in rest sunt de acord cu tine cu gestiunea banilor etc.

in legatura cu masinile inmatriculate in bg,sunt de acord, atat timp cat nu primesc verificarea tehnica prin fax, cum mai zicea cineva.Si eu apelam tot la o inmatriculare in bg,daca nu eram comod. asa ca in loc de 325 mi`am luat 318.am zis ca nu are rost sa le dau hotilor 900 ron impozit pe an,4000euro taxa poluare...

Am un prieten care anul trecut a platit doar pentru niste licente 600000 ron.Ce a facut statul pentru el de banii astia anul trecut.Acum si-a luat un S si nici prin cap nu i-a trecut sa-l inmatriculeze in Romania.Chestie de principiu nu de bani.E hotarat si celelalte masini care sunt inmatriculate in Ro sa le treaca pe BG ca o forma de protest.

De 600000 ron asfalta singur strada pe care sta

Edited by FANATIC

nu stiu daca mai exista sau nu, dar si daca mai este asta nu e problema pana la urma, faci o iesire din tara catre bulgari la fiecare 90 de zile si e suficient, asa faceau si inainte. Referitor la chestiunea asta cu inmatriculatul pe Bulgaria, am si eu un prieten care si-a inmatriculat masina pe o firma romanesca cu sediul acolo si are deja mai bine de 2 ani de cand a facut-o si absolut nicio problema pana acum. Personal consider ca este o alternativa buna insa nu m-as simti chiar in siguranta, dar evident ca decat sa ajungi sa dai statului roman atatia bani nejustificati mai bine alegi optiunea asta. La fel de bine, am auzit ca se mai practica si inmatricularea masinilor cu cilindree mai mare pe persoane cu handicap sau persoane cu certificat de revolutionar care sunt scutite de taxe(impozite, taxa de prima inmatriculare, etc), solutii s-ar mai gasi. Ca si acum vreo 3-4 ani cand la fel se marisera taxele de prima inmatriculare si masinile mai scumpe se aduceau pe foaie consulara.

cunosc si eu cateva persoane( colegi de servici, prieteni,... etc), care au masinile inmatriculate pe socetati de intra-ajutorare, persoane cu handicap, revolutionari...etc. Este oare mai decent sa ai astfel numere de RO, in loc de BG ?! ( actualmente retoric) .

Probabil cu prima varianta ... nu se plateste mai deloc taxe( nu m-am interesat exact in ce consta, dar nu as alege oricum o asemenea solutie, injositoare in opinia mea.) .

Superb, ms pt topic m-a ajutat sa clarific multe lucruri, aveam dubii cu privire la proprietatea asupra masinii dupa o inmatriculare in BG dar probabil m-as fi riscat oricum atata timp cat in Ro as plati 70 % din valoarea masinii p P.S. se vbe-a d un proiect d lege care sa limiteze posibilitatea masinilor inmatriculate in Bg de a circula in Ro la 1 luna p an sau cv de genu asta.... stie cnv mai multe s-a aprobat ? :D

daca sunt atat de multi carora nu le convine de ce nu ies in strada.

daca solutia ta este sa nu platesti(nu ma refer la taxa de poluare care a fost declarata ilegala de UE), atunci simt ca ma ~furi~ pe mine care platesc.in rest sunt de acord cu tine cu gestiunea banilor etc.

in legatura cu masinile inmatriculate in bg,sunt de acord, atat timp cat nu primesc verificarea tehnica prin fax, cum mai zicea cineva.Si eu apelam tot la o inmatriculare in bg,daca nu eram comod. asa ca in loc de 325 mi`am luat 318.am zis ca nu are rost sa le dau hotilor 900 ron impozit pe an,4000euro taxa poluare...

pentru taxa de poluare se poate da statul in judecata, stiu un avocat in brasov care numai asta face.

dacĂŁ vrem ĂŽn spaĂžiul shengen nu cred cĂŁ se poate aplica o astfel de lege

"La inceputul anilor 80, a demarat, la nivel european, o discutie in legatura cu importanta termenului libertate de miscare

In anul 1984, fostul cancelar german Helmut Kohl s-a intalnit cu presedintele de atunci al Frantei, François Mitterand, la trecerea frontierei « Goldene Brenn » din apropiere de SaarbrĂźcken. Aici au luat decizia de a elimina controalele la frontiera dintre Germania si Franta. Nici unul din ei nu banuise atunci ce insemnatate vizionara va avea pe viitor acest gest pentru o Europa fara granite interne si fara controale la frontiera dintre state.

Viziunea lor a condus intr-o prima faza la un acord intre Germania, Franta, Tarile de Jos, Belgia si Luxemburg, incheiat in 1985 pe nava "Astrid" pe raul Mosel, in dreptul micii localitati de frontiera Schengen din Luxemburg.

A urmat semnarea Conventiei de Implementare a Acordului Schengen, in data de 19 iunie 1990. In momentul intrarii in vigoare, in anul 1995, aceasta a eliminat controalele la frontierele interne ale statelor semnatare si a creat o singura frontiera externa unde controalele se desfasoara conform unui set de reguli clare.

De asemenea, au fost stabilite reguli comune in materie de vize, migratie, azil, precum si masuri referitoare la cooperarea politieneasca, judiciara sau vamala. "

pentru taxa de poluare se poate da statul in judecata, stiu un avocat in brasov care numai asta face.

se recupereaza, in instanta, dar depinde cum iti e norocul. e ca la loz in plic cu justitia romana.cazuri indentice,cu taxa de poluare, unul a fost castigat celalalt pierdut...

• 2 weeks later...
Tocmai ce am vorbit zilele trecute cu un samsar de masini , un bulgar si i-am zis ca daca pun scarbele astea in aplicare taxa cu 90 de zile pe an , drept de circulatie , ce este de facut ? A raspuns razand ca procura noua din 3 in 3 luni si asta e , vor 90 de zile pe an , facem noi 4 procuri pe an si no problem .

Toata treaba e ca isi face romanasul rezidenta pe BG si bingo.

si ramane acolo ! :))))

pai nu intelegi, o masina de Bulgaria, fie el bulgar cu acte, prin lege, eu inteleg ca nu are voie la noi pe sosea decat 90 zile :) ca suntem prea pretiosi , daca ala face comert la noi , ii trebuiesc mai multe masini ca sa ii ajunga zilele...

Edited by POIUYT