Jump to content

"Problema" masinilor inmatriculate pe Bulgaria

euadicabobo

250 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Un prieten Chayenne+Aston Martin 8000+7400 ron impozit ,De multe ori nici nu poate sa iasa cu el din garaj ,pe strada lui sunt gropi prea mari.Asta inseamna normalitate sa platesti 2000 euro impozit dar sa nu poti sa iesi din garaj cu masina.

Nu, nu e normal! Dar, nimeni nu face nimic; toti incearca sa se ..."descurce!" Si, cand nu mai pot, se vaita!!

Dar vilele de sute de mii de euro din Pipera, care nu au nici canalizare si nici drum? Dar, si-au facut case pe unde au apucat, fiecare dupa mintea lui si acum se vaita! A cui e vina?

Eu am mai spus: sunt PENTRU desfiintarea unei legi idioate, nu pentru fentarea ei! Dar ...

sĂŁ fii sĂŁnĂŁtos Âşi fĂŁrĂŁ incidente, e acelaÂşi lucru dacĂŁ te loveÂşte una de ro de la vreo 5 societĂŁĂži de asig de la noi, aÂşa cĂŁ stai liniÂştit, au bg Âşi bune Âşi rele, nu bĂŁga totul ĂŽn acceaÂşi oalĂŁ

Corect. Dar, din Bulgaria, nu-ti da nimeni accept de plata! Sau, lasi masina in service si astepti banii? Sa fim seriosi.

Du-te in orice service BMW si spune-le ca repari masina pe RCA din Bulgaria; sa vezi ce raspuns primesti!

Eu tin cu ...mine! M-am saturat sa merg cu grija ca te lovesc cei cu masini de bulgaria si apoi ....pa , despagubiri! E simplu! Daca s-ar putea obtine plata de la societatile de asigurari din Bulgaria, cred ca ar fi mai simplu; dar, asa, eu vreau sa dispara!

Mai bine sa mergi cu grija sa nu te loveasca nimeni nici de Ro nici de BG.Stii cum e masina lovita parca te freaca ceva pe creier.Sper sa nu patesti nimic atat tu cat si noi ceilalti.Intadevar nici eu nu sunt de acord cu cei care circula pe naspa fara asigurari sau cu masini radiate.Am un prieten care lucreaza la asigurari.Nici cei din restul Europei nu sunt prea dornici sa plateasca devizele din service pentru accidente produse de asiguratii lor.

Caz concret.Accident in Franta.Masina a stat in service 2 luni.Aia de la service au bagat in deviz mai rau ca la noi.Cei de la asigurari vroiam sa mai dam noi bani.Ne-a umflat rasul.

Oricum eu nu inteleg rostul Bg-areiei,exista alternative si anume masini mai noi.

Multi gandesc doar pe moment,vai taxa,vai impozitul,insa la revanzare se gandesc prea putini,in fond daca vrei motor de 3.0 inseamna ca iti permiti ceva mai bun.

Stii cat este taxa la un e46/2004/320d?

I-ti spun eu 3791 de euro.Cer prea mult de la viata.Sa dau pe masina 7000 si pe taxa jumatate din ia.Trebuie sa fiu nebun la cap si cel care a facut aceasta aberatie de taxa trebuie omorat in piata publica.

Caz concret.Accident in Franta.Masina a stat in service 2 luni.Aia de la service au bagat in deviz mai rau ca la noi.Cei de la asigurari vroiam sa mai dam noi bani.Ne-a umflat rasul.

Stii cat este taxa la un e46/2004/320d?

I-ti spun eu 3791 de euro.Cer prea mult de la viata.Sa dau pe masina 7000 si pe taxa jumatate din ia.Trebuie sa fiu nebun la cap si cel care a facut aceasta aberatie de taxa trebuie omorat in piata publica.

Il iei E4,adica mai nou de 2004.05 si actuala taxa este 1500e,se mai lauda astia ca o mai reduc cu 25% si ajunge la aprox 1100e.

ghici cât e la un e36 328i... din 96':) maºinã de 2000 de euro, a mea chiar...

17,895.91 RON adicĂŁ 4,195.50 EURO

asa cum iti permiti motor de 2.8i inseamna ca iti mai permiti sa mai starngi un pic si sa iti iei un 320i 98-99 cu E3.

Vorbesti prostii , nu toti ne permitem 1500 de euro la o bataie din palme, o zici de parca vorbesti de 15 milioane .

Si nu toata lumea isi permite masini noi , uitati in ce tara traiti , cu ce nivel de saracie si forta de cumparare .

Asa cum iti permiti sa dai 2000e pe e36,tot asa ar trebui sa iti permiti 3000e pt un e46 fie el 318-320i,nu iti permiti sa strangi 1000e inseamna ca nu ai ce cauta in bmw,cu atat mai mult intr-o masina cu motor mare.

Sa nu mai zic de alternative,focus / astra G,2001,se gasesc in de. cu 2500e neg,taxa este f mica la 1.6 E4 (360e)

Asa cum iti permiti sa dai 2000e pe e36,tot asa ar trebui sa iti permiti 3000e pt un e46 fie el 318-320i,nu iti permiti sa strangi 1000e inseamna ca nu ai ce cauta in bmw,cu atat mai mult intr-o masina cu motor mare.

Sa nu mai zic de alternative,focus / astra G,2001,se gasesc in de. cu 2500e neg,taxa este f mica la 1.6 E4 (360e)

Dar cine se mai da smechereste cu BMW-ul si face drifturi prin fata parcului Herastrau?

Nu prea merge in focus/astra ;))

Voi vorbiti despre germani, habar nu aveti voi ce coada e la Aldi cand anunta aia promotii.

De la 7 cand deschid pana la 9 s-a dus dreq stocurile. Mai nou vor sa dea lege sa oblige supermaketurile sa aiba stoc toata ziua pentru promotie.

Cat despre legea aia care se vehicula ca n-o sa ai voie sa circuli mai mult de x luni cu masina fara sa o inregistrezi sper ca nu va inchipuiti ca e scornita de romani. Ea functioneaza de foarte multa vreme in Olanda. Mai exact daca ai rezidenta in Olanda si circuli cu masina de RO risti amenda(deloc mica).Iar ca sa o inmatriculezi e 19% din valoarea de nou a masinii. BTW, legea e lege si aparent nu incalca nici un drept al UE(oricum curtea de la Haga e la ei ;))

Parerea mea e ca o se termine cu smecheria si in Romania. Nici mie nu-mi convine sa dau 920 de lei pe impozit, dar asta e. Cand n-o sa mai pot suporta o vand si merg cu Focus/Astra . Sau imi iau matiz si platesc 20 de lei impozit ;)

Stiu ca o sa imi pun in cap multi oameni dar asta e.

"Problema" masinilor imatriculate in Bulgaria e cu totul alta.

1) Marea majoritatea care conduc astfel de masini sunt niste cocalari pusi mereu pe harta si/sau care nu stiu sa plece de la semafor decat cu claxon si scart.(si da stiu ca si pe forum sunt oameni care au masini imatriculate in bulgaria dar daca nu fac precum maimutele prin trafic atunci sunt scosi de sub incidenta numelui de cocalar)

2) Daca tu (proprietar de masina imatriculata in Bulgaria) ma lovesti pe mine, eu am toate sansele sa imi platesc singur dauna(exista pe aici pe forum chiar exemple concrete)

Deci pana cand cele doua de mai sus nu inceteaza eu am tot dreptul sa spun despre "problema" masinilor imatriculate in Bulgaria.

Cel mai bine ai zis . Respect

Stiu ca o sa imi pun in cap multi oameni dar asta e.

"Problema" masinilor imatriculate in Bulgaria e cu totul alta.

1) Marea majoritatea care conduc astfel de masini sunt niste cocalari pusi mereu pe harta si/sau care nu stiu sa plece de la semafor decat cu claxon si scart.(si da stiu ca si pe forum sunt oameni care au masini imatriculate in bulgaria dar daca nu fac precum maimutele prin trafic atunci sunt scosi de sub incidenta numelui de cocalar)

2) Daca tu (proprietar de masina imatriculata in Bulgaria) ma lovesti pe mine, eu am toate sansele sa imi platesc singur dauna(exista pe aici pe forum chiar exemple concrete)

Deci pana cand cele doua de mai sus nu inceteaza eu am tot dreptul sa spun despre "problema" masinilor imatriculate in Bulgaria.

1: ai perfecta dreptate

2: daca ai asig. in regula (eu am de la vienna insurance group), atunci nu este nici o problema

probata de cuiul masinii mele :D

Edited by turmentatu

Pt un 318i 98,E3,taxa este 870e,daca intr-adevar noua lege va trece,taxa ar ajunge la 650e,mai faci o depreciere la km si aia e.

E mai mare smecheria daca masina tine cu casa (intrteinere,consum,val. de revanzare) decat sa te invarti pe bulevard :rolleyes:

Si atunci care e ideea sa ne luam masini mai vechi si mai proaste ca este taxa mai mica ?

Prefer mai bine sa-mi iau o masina mai noua (e46 + taxa ajunge la 10000 euro)e90 si sa o inmatriculez in alta tara.Si iata ca in loc de e46 din 2004 iau e90 din 2006.

Nu crezi ca e mai bine.

Edited by FANATIC

mah, cat dintre voi care salutati cu atat patos interzicerea asta, ati avut accidente cu masini BG? sau e doar de "doamne fereste"?

@ionut_marius

de ce sa imi iau e46 sau orice alta masina dupa 2004 sa fie e4 sau e3? poate eu vreau e36 325/328 ca asa imi place mie, sau vre-un e38...de ce sa dau 4000++++++ euro la stat? PTR CE?

voi va intrebati unde se duc banii astia? taxa poluare, accize, impozite, rovignete...in 42 km in 20 de ani? despre ce dreacu vorbim aici? sa stam sa ne f...a statul in orice pozitie, si apoi sa tipam ca ne si place!!!!!!!!!!!!!

@zeronoo

moaaaa, gata, petrecem, ce fericire pe noi...acum o sa fie benzina mai ieftina, aerul mai curat si o sa creasca salariile cu 50%!!!!!!!!!!!!!!

Edited by max83

Nu este adevarat ce spui tu, nu te obliga nimeni sa iti inmatriculezi masina acolo in tara din care faci parte, asta oamenii o fac pentru ca e normal,iar ca sa inmatriculezi o masina in Germania nu te costa nimic vreo 20E taxa la tuv in cazul Germaniei in schimb dupa cum bine stim cu totii acolo statul jupoaie altfel omu'.....prin impozite ridicate si chiar restrictionarea accesului in orasele mari in anumite ringuri in functie de norma de poluare a masinii.

Sa stii ca si eu daca aveam o taxa decenta la masina nici nu ma gandeam vreodata sa fac vreo manevra cu bulgarii chiar daca mi se lua impozit mai mare in timp.Si vreau sa afirm ca aproape toata lumea ar fi facut la fel.Cand am inmatriculat e34 eram dispus sa dau pana la 2500 e taxa,dar rar-u' mia gasit-o euro 1 si sa dublat.

Pentru E60-ul din semnatura am platit impozit anual 460 euro. sensibil mai putin decat plateam pentru aceeasi motorizare in Ro.

E drept, asigurarile sunt ceva mai sus ca pret si suma de bani pe care trebuie s-o dai anual depinde de multe criterii gen profesie, varsta, de cand ai permis etc.

Pt acelasi E60 eu platesc cam 1400 euro anual, asta incluzand RCA si full casco cu niste beneficii la care nici nu visam in Ro. In fond, la asta se reduce treaba, nimeni nu se plange pentru ca de banii dati beneficiile chiar se vad in infrastructura, calitatea vietii, astfel incat, eu unul nu ma consider a fii "jupuit".

Pentru E60-ul din semnatura am platit impozit anual 460 euro. sensibil mai putin decat plateam pentru aceeasi motorizare in Ro.

E drept, asigurarile sunt ceva mai sus ca pret si suma de bani pe care trebuie s-o dai anual depinde de multe criterii gen profesie, varsta, de cand ai permis etc.

Pt acelasi E60 eu platesc cam 1400 euro anual, asta incluzand RCA si full casco cu niste beneficii la care nici nu visam in Ro. In fond, la asta se reduce treaba, nimeni nu se plange pentru ca de banii dati beneficiile chiar se vad in infrastructura, calitatea vietii, astfel incat, eu unul nu ma consider a fii "jupuit".

scuze ca iti pun o intrebare mai personala, dar cat castigi tu acolo?

aaaaa, da, cand salariul nostru mediu este pana in 800 ron si impozitul la 3.000 cmc sare de 2000 ron atunci sta bine treaba nu?sau ar terbui sa se reflecte putin si cu veniturile?

nu raspunde la prima intrebare, era retorica!

Oricum eu nu inteleg rostul Bg-areiei,exista alternative si anume masini mai noi.

Multi gandesc doar pe moment,vai taxa,vai impozitul,insa la revanzare se gandesc prea putini,in fond daca vrei motor de 3.0 inseamna ca iti permiti ceva mai bun.

nu te supara pe mine ca iti spun dar esti un mare prost daca gandesti in halul asta.

fac pariu cu tine ca ori esti un copil care nu a trecut prin greu si ai primit totul dea gata ori tu nu traiesti in lumea noastra ai cu totul alta lume virtuala inn care traiesti .