Jump to content

"Problema" masinilor inmatriculate pe Bulgaria

euadicabobo

250 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

nu vreau sa fiu rau...dar e vorba de muzica din masina, tu fiind in masina ta, asculti muzica ta...masinile se misca, nu stau una langa alta la infinit.

pe langa asta, la mine in masina se aude tare (si bass si medii si inalte), in afara masinii se aude aproape doar bass-ul, deci care-i problema?

mi se pare penibil sa te plangi de basii din portbagajul altuia, deja e un cliseu obosit, o catalagare ieftina si gratuita.

ps: si acasa, cand vin de la munca si ma lungesc in pat, pun muzica si adorm pe basi.asa am fost de mic, deci din partea mea, n-are decat sa iti tremure oglinzile de la atatia basi.

1 la mana: noi vorbeam in general, tu te-ai simtit cu musca pe caciula...

2. Nu este deloc un cliseu obosit, unii chiar sunt deranjati de treaba asta

3. cu ultima afirmatie, nu faci decat sa te arunci singur in categoria mai sus descrisa ....

singura problema e statul roman, aici e buba.

daca puneau o taxa mai de bun simt, sunt sigur ca masinile inscrise pe Bg erau la fel de nesimnificante ca cele inscrise pe DE, E, PL, I, etc.

Nu a zis nimeni sa pui taxa de 400-500 euro, macar 1000 euro si pun pariu ca majoritatea preferau sa plateasca ceva in plus dar sa circule cu nr de RO.

daca puneau o taxa mai de bun simt, sunt sigur ca masinile inscrise pe Bg erau la fel de nesimnificante ca cele inscrise pe DE, E, PL, I, etc.

Nu a zis nimeni sa pui taxa de 400-500 euro, macar 1000 euro si pun pariu ca majoritatea preferau sa plateasca ceva in plus dar sa circule cu nr de RO.

pai nu domne, ca cica ar deveni romania wcul europei, si ar polua ca naiba p'aici...

de parca defrisarile fara numar si uzinele n-ar avea nici o treaba .s-a gasit prosteala asta cu poluarea... :wacko: si prosteala aia cu the dacia...

noi ne dam cu funduletul de pamant, si guvernantii nu mai stiu cum sa invarta kiskireii.

Crezi ca , conteaza ce nr. au la masini.E vorba de Romani in general ca asa suntem noi un popor de kkt.La mine pe strada fac vara aia niste liniute de nu pot sa dorm noapte si surpriza nici unul nu avea nr. Bulgaresc.Incultura si bunul simt lipsesc la majoritatea Romanilor.Te asigur ca daca reusesc sa-mi iau e90 chiar daca o sa am nr.de BG tot eu o sa fiu.Fara scarturi,fara claxoane fara esapament modificat si alte kkt.

Sa presupunem ca taxa se va micsora si va devenii una suportabila.Cei care te deranjeaza pe tine cu nr. de BG. nu se vor muta din tara doar vor face aceleasi kkt-uri cu numere de RO.Te incalzeste cu ceva ?

+1

Crezi ca , conteaza ce nr. au la masini.E vorba de Romani in general ca asa suntem noi un popor de kkt.La mine pe strada fac vara aia niste liniute de nu pot sa dorm noapte si surpriza nici unul nu avea nr. Bulgaresc.Incultura si bunul simt lipsesc la majoritatea Romanilor.Te asigur ca daca reusesc sa-mi iau e90 chiar daca o sa am nr.de BG tot eu o sa fiu.Fara scarturi,fara claxoane fara esapament modificat si alte kkt.

Sa presupunem ca taxa se va micsora si va devenii una suportabila.Cei care te deranjeaza pe tine cu nr. de BG. nu se vor muta din tara doar vor face aceleasi kkt-uri cu numere de RO.Te incalzeste cu ceva ?

Era vorba de respectivii, nu a spus nimeni ca ar fi singurii ... dar faptul ca majoritatea celor cu numere de bulgaria se incadreaza este un fapt ... (subliniez majoritatea, a nu se confunda cu TOTI)

Haha...

Taxa auto se aplica si in 2012 in forma din prezent, astfel ca la anul nu se pune problema inlocuirii ei cu un impozit anual, a spus Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax. Borbely declara recent ca actuala taxa va fi inlocuita de o carte verde, urmand ca posesorii de automobile sa se duca anual pentru verificarea noxelor masinilor, iar cuantumul taxei sa fie in functie de rezultatul masuratorilor.

http://0-100.hotnews.ro/2011/09/28/actualul-sistem-de-incasare-a-taxei-de-poluare-va-ramane-neschimbat-cel-putin-pana-in-2013/

frumos...

maine pomaine ne vezi...masinile cu numere impare in zile impare, cele cu numere pare in zile pare....

le: sa se duca anual unde sa verifice? pe banii cui? dam alti bani pentru a da alti bani?!

multi au platiti deja taxa de poluare! cu aia cum ramane?

e irelevant, poate unu are masina din 1980 si face 2000km intr-un an, polueaza stand in parcare? si altul cu euro 4 face 50000 km pe an...

numai creiere d'astea iluminate...

Edited by max83

Deci cu alte cuvinte cei care au platit taxa de poluare vor mai platii si alta taxa in functie de noxele pe care le emana ?(1 buc taxa+alta buc taxa)O sa ajungem sa traim din taxa in taxa

Probabil cei care am platit taxa de mediu vom "beneficia" de un cont deschis la stat, din care se va scadea anual valoarea ce trebuia platita, pana ajungem la scadenta. Dupa, sus cu banu' :D

Am si eu o intrebare: Am cumparat o masina inmatriculata in BG de la cineva din tara - mentionez ca sunt din Bu. Am primit pe linga masina : cartea mare, talon, asigurare - cea mare si cea mica, ITP, Contractul de vinzare intre cel de la care am cumparat-o si cineva din BG, procura pe numele celui de la care am cumparat-o, etc. Adica toate actele. Acum vreau sa o vind. INtrebarea mea este: pot sa o vind daca nu am procura pe numele meu de la cel din BG sau se poate? Pot sa ii fac ITP, asigurare si ce mai e cazul cind ii expira cele de acum ? Daca nu mai pot sa fac nimic, pe baza actului de vinzare intre mine si cel de la care am cumparat, avind toate actele masinii, pot sa ma duc sa cer numere rosii si sa ii scot carte pe Ro ?

multumesc frumos

Am si eu o intrebare: Am cumparat o masina inmatriculata in BG de la cineva din tara - mentionez ca sunt din Bu. Am primit pe linga masina : cartea mare, talon, asigurare - cea mare si cea mica, ITP, Contractul de vinzare intre cel de la care am cumparat-o si cineva din BG, procura pe numele celui de la care am cumparat-o, etc. Adica toate actele. Acum vreau sa o vind. INtrebarea mea este: pot sa o vind daca nu am procura pe numele meu de la cel din BG sau se poate? Pot sa ii fac ITP, asigurare si ce mai e cazul cind ii expira cele de acum ? Daca nu mai pot sa fac nimic, pe baza actului de vinzare intre mine si cel de la care am cumparat, avind toate actele masinii, pot sa ma duc sa cer numere rosii si sa ii scot carte pe Ro ?

multumesc frumos

eu zic sa o bagi pe Ro daca ai bani.o radiezi d'acolo si apoi inmatriculata aici.

@rain, nu, cu PNL-ul..sper.

scuze ca iti pun o intrebare mai personala, dar cat castigi tu acolo?

aaaaa, da, cand salariul nostru mediu este pana in 800 ron si impozitul la 3.000 cmc sare de 2000 ron atunci sta bine treaba nu?sau ar terbui sa se reflecte putin si cu veniturile?

nu raspunde la prima intrebare, era retorica!

Fara sa te superi, dar nu ai dreptate! (ma refer strict la ce ai scris!). Daca ai salariul de 800 lei, nu-ti cumperi masina cu motor de 3000 cmc, indiferent de marca ei! Sa fim seriosi!!

Si, cand iti cumperi BMW, ar trebui sa faci toate calculele INAINTE sa-l platesti. O masina (indiferent de valoarea ei) nu inseamna doar pret de achizitie si impozit!!!

In rest, eu sunt PENTRU desfiintarea taxei idioate de prima inmatriculare/mediu si inlocuirea ei cu una anuala, suportabila, in functie de cat polueaza fiecare! Si, as mai "remedia" problema ITP-ului care este luat de fff multi, fara sa-si duca masina la atelier!

Fara sa te superi, dar nu ai dreptate! (ma refer strict la ce ai scris!). Daca ai salariul de 800 lei, nu-ti cumperi masina cu motor de 3000 cmc, indiferent de marca ei! Sa fim seriosi!!

Si, cand iti cumperi BMW, ar trebui sa faci toate calculele INAINTE sa-l platesti. O masina (indiferent de valoarea ei) nu inseamna doar pret de achizitie si impozit!!!

In rest, eu sunt PENTRU desfiintarea taxei idioate de prima inmatriculare/mediu si inlocuirea ei cu una anuala, suportabila, in functie de cat polueaza fiecare! Si, as mai "remedia" problema ITP-ului care este luat de fff multi, fara sa-si duca masina la atelier!

+1

-1

in functie de cat polueaza fiecare.....pai daca ai E2/sau CC multi si faci 5000 km pe an, si altul are E4, si face 30000 km pe an, care polueaza mai mult?

o sa avem impozit anual si taxa poluare anual.

impozitul nu se pune in functie de CC si norma de poluare? o sa avem 2 impozite ptr acelasi lucru? atunci hai sa fie 5,10 le fel...fara numar!

Edited by max83