Jump to content

"Problema" masinilor inmatriculate pe Bulgaria

euadicabobo

250 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Da ma ... gata ... m-am prins. Aveti dreptate.

Deci ... de fapt ... sistemul este de rahat, taxa este nedreapta, banii se fura ... drumurile sunt proaste ... si voi sunteti niste luptatori ... niste justitiari care lupa pentru drepturile lor ... niste cetateni model ...

Nu sunteti niste fomisti care nu-si permit taxa de inmatriculare pentru masinile pe care le conduc ... NU ... nu sunteti primii la coada la combustibil cu "20 de Ron la pompa 2", NU sunteti aia care la prima zapada IN DECEMBRIE sunt luati prin surpridere si nu aveti anvelope de iarna ... NU ... voi sustineti DREPTATEA.

DA ... de maine ma duc sa-mi iau si eu un cazan si-l inmatriculez in Tanzania ... ca asa e DREPT.

ceea ce nu ai inteles este faptul ca sunt 2 tipuri de personaje care inmatriculeaza masini in bg.

pe primul l-ai descris tu.

Si al doilea care e?

Descrie-l si pentru mine te rog ...

Sa inteleg ca unu carea avea 8.000 pentru o masina ... si-a baga piciorul si si-a luat una veche de 15-20 de ani la 3.000 ca e mai bine ... :twoup:.

Si zici ca am o idee fixa ... LEGEA nu e flexibila ... LEGEA e LEGE ... si cocalarul justitiar este tot coclar.

Edited by MoFo

Deci ... de fapt ... sistemul este de rahat, taxa este nedreapta, banii se fura ... drumurile sunt proaste ... si voi sunteti niste luptatori ... niste justitiari care lupa pentru drepturile lor ... niste cetateni model ...

Nu sunteti niste fomisti care nu-si permit taxa de inmatriculare pentru masinile pe care le conduc ... NU ... nu sunteti primii la coada la combustibil cu "20 de Ron la pompa 2", NU sunteti aia care la prima zapada IN DECEMBRIE sunt luati prin surpridere si nu aveti anvelope de iarna ... NU ... voi sustineti DREPTATEA.

DA ... de maine ma duc sa-mi iau si eu un cazan si-l inmatriculez in Tanzania ... ca asa e DREPT.

ceea ce nu ai inteles este faptul ca sunt 2 tipuri de personaje care inmatriculeaza masini in bg.

Si al doilea care e?

am mai scris pe topicul asta. uitate la posturile mele de aici si ai sa intelegi de ce mi-am inmatriculat eu masina pe bg.

si da, principalul factor a fost taxa. a

Si al doilea care e?

am mai scris pe topicul asta. uitate la posturile mele de aici si ai sa intelegi de ce mi-am inmatriculat eu masina pe bg.

si da, principalul factor a fost taxa. a

Pai si eu ce zic ... Te-ai ........ pe tine sa-ti iei o masina pe care nu-ti permiti sa o inmatriculezi ... Ce-ti spune tie treaba asta?

De ce nu ti-al luat FORD Fiesta de banii aia, ca asta iti permiteai ... De ce nu ti-ai vazut de lungul nasului si de banii din buzunar si nu ti-ai luat o masina PE CARE SA TI-o PERMITI?

Sa inteleg ca aveai banii de inmatriculare dar ai zis ... neah ... Nu e de mine.

Daca ma intorc in tara nu voi plati prima de inmatriculare sub nici o forma. Nici daca as fi milionar in euro. Niciodata. Solutia mai la indemana pentru mine e justitia. Si procesele se castiga. Costa probabil cat un inmatriculat in Bulgaria sau mai putin. Problema lor e ca dureaza.

Pentru stare tehnica a masinilor fie ele inmatriculate in Ro sau BG nu e devina decat coruptia din ambele tari..Si Romania si Bulgaria. S-ar putea mari taxa RAR, si face niste venituri regesti oamenilor aia de acolo, cu un control strict al coruptiei. Dar nu exista vointa politica..

MOFO.. eu am impresia ca tu chiar urasti lumea saraca.. dute frate in Monaco, acolo sunt mai putini sau inexistenti, doamne fereste faci si vreo reactie alergica, sau mai rau soc anafilactic dupa atata saracie cat e in Ro cu criza asta....

E normal sa incerci sa eviti o taxa aberanta, pusa in asa fel, ca sa favorizeze vanzarea loganului, la mine n-a fost cazul ca am prins taxa veche 470E;

Macar de ar fi folositi banii de pe taxele astea in modernizarea soselelor, da luati cu japca din pacate.

La noi costurile sint triple, am auzit de un caz, 3 mil euro, defapt 1 mil costa sa faca strada, 1 mil spaga si 1 mil ii ramanea constructorului.

Edited by Alex Iulian

Pai si eu ce zic ... Te-ai ........ pe tine sa-ti iei o masina pe care nu-ti permiti sa o inmatriculezi ... Ce-ti spune tie treaba asta?

De ce nu ti-al luat FORD Fiesta de banii aia, ca asta iti permiteai ... De ce nu ti-ai vazut de lungul nasului si de banii din buzunar si nu ti-ai luat o masina PE CARE SA TI-o PERMITI?

Sa inteleg ca aveai banii de inmatriculare dar ai zis ... neah ... Nu e de mine.

deci:1ai grija cum vb

2:am luat masina la un pret ok, vroiam sa o inmatric. cu taxa de 1500 e. am facut si RAR-ul

3 sa facut taxa 4700.

4:ai grija ce mai scrii

hai ca tot m-ai enervat: ne intalnim amandoi cu masinile sa vedem in ce stare "deplorabila" este a mea?

Edited by turmentatu

Daca ma intorc in tara nu voi plati prima de inmatriculare sub nici o forma. Nici daca as fi milionar in euro. Niciodata. Solutia mai la indemana pentru mine e justitia. Si procesele se castiga. Costa probabil cat un inmatriculat in Bulgaria sau mai putin. Problema lor e ca dureaza.

Pentru stare tehnica a masinilor fie ele inmatriculate in Ro sau BG nu e devina decat coruptia din ambele tari..Si Romania si Bulgaria. S-ar putea mari taxa RAR, si face niste venituri regesti oamenilor aia de acolo, cu un control strict al coruptiei. Dar nu exista vointa politica..

MOFO.. eu am impresia ca tu chiar urasti lumea saraca.. dute frate in Monaco, acolo sunt mai putini sau inexistenti, doamne fereste faci si vreo reactie alergica, sau mai rau soc anafilactic dupa atata saracie cat e in Ro cu criza asta....

coruptia in Bulgaria mai are vreo 50-100 de ani sa ne ajunga....la ei se rezolva totul cu maxim 50-100 euro...la noi ....mai pui niste zerouri in coada...

in fine e alta discutia asta....

Domi...o fi vreo ruda cu Vadim...mai extremist omul de fel...

dar uita un lucru....Romania face parte din U.E.

AHA ... gata m-am prins ...

Voi sunteti fix ca aia de isi pun gaz pe masina ... dar zic apoi ca nu pentru consumul redus ... ci pentru ca polueaza mai putin.

Sunteti ca aia care isi cumpara diesel ... dar apoi zic ca nu pentru consumul redus ... ci pentru ca e mai performant.

Si da ... pana la urma este vorba de perspectiva ... Daca nu ai bani sa-ti inmatriculezi propria masina in tara in care locuiesti ... vezi legile si justitia si taxele fix din perspectiva aia ... Din perspectiva pe care ti-o permiti.

NU am nimic cu persoanele care castiga putin sau whatever ... Dar am ceva cu persoanele care castiga putin dar apoi vor si BMW ... dar sa nu-l inmatriculeze in tara ... NU ... Vor sa aiba imaginea unui brand premium ... cu numarul de inmatriculare al unuia care nu-si permite o taxa simpla.

hai ca tot m-ai enervat: ne intalnim amandoi cu masinile sa vedem in ce stare "deplorabila" este a mea?

crezi ca se merita...cu siguranta nu !

nu dau explicatii nimanui de ce am ales BMW E36, de ce aia, de ce asa si nu asa si etc....

Voi sunteti fix ca aia de isi pun gaz pe masina ... dar zic apoi ca nu pentru consumul redus ... ci pentru ca polueaza mai putin.

Sunteti ca aia care isi cumpara diesel ... dar apoi zic ca nu pentru consumul redus ... ci pentru ca e mai performant.

Si da ... pana la urma este vorba de perspectiva ... Daca nu ai bani sa-ti inmatriculezi propria masina in tara in care locuiesti ... vezi legile si justitia si taxele fix din perspectiva aia ... Din perspectiva pe care ti-o permiti.

NU am nimic cu persoanele care castiga putin sau whatever ... Dar am ceva cu persoanele care castiga putin dar apoi vor si BMW ... dar sa nu-l inmatriculeze in tara ... NU ... Vor sa aiba imaginea unui brand premium ... cu numarul de inmatriculare al unuia care nu-si permite o taxa simpla.

asa...poate ai dreptate , poate nu.

asta e punctul tau de vedere in legatura cu masinile ( in special BMW ) inmatriculate in Bulgaria.

bun.

iti multumim ca ne-ai impartasit si punctul tau de vedere.

Mofo, Mofo, stai calm ca in nici o alta tara din Europa nu mai exista o taxa ca asta. Si in Polonia se importa din Germania la greu, dar taxa e maxim 600eur pt orice masina. Mai intereseaza-te si nu aplauda coruptia si furtul pe fata.

Si nu stiu cine esti tu sa judeci pe cei care au sau nu bani, daca baga benzina de 20 sau 200 de ron de la pompa, intr-un e36 sau M6.

Fii sanatos!

crezi ca se merita...cu siguranta nu !

nu dau explicatii nimanui de ce am ales BMW E36, de ce aia, de ce asa si nu asa si etc....

asa...poate ai dreptate , poate nu.

asta e punctul tau de vedere in legatura cu masinile ( in special BMW ) inmatriculate in Bulgaria.

bun.

iti multumim ca ne-ai impartasit si punctul tau de vedere.

Poate o fi omu ruda cu Tariceanu, si noi nu stim... :twoup:

Poate o fi omu ruda cu Tariceanu, si noi nu stim... :twoup:

pai si eu ce sa ii fac...

ii doresc sanatate maxima, bafta, copii multi, femei cat poate...adica lucruri de bine, el sa fie fericit.

Edited by wind-3er

Nu am masina inmatriculata nici in BG nici in RO. Consider ca sunt neutru din acest punct de vedere. Nu tin nici cu unii, nici cu altii dar, vreau sa va dau un exemplu.

Eu in IT lucrez la o mare firma de transport international. Cu doi ani in urma, aceasta firma si-a deschis o filiala in RO mai exact la TM si a inceput sa-si inmatriculeze camionele de IT cu numere de RO. Deja numarul camioanelor in matriculate in RO a depasit numarul celor cu numere de IT din tot si vrea sa ajunga la un procent de 90% de camioane inmatriculate in RO.

De ce!? Pentru ca in RO toate taxele sunt mai mici, angajeaza soferi romani care au salariu mai mic decat cei din IT si muncesc mai mult. Si asta este doar un exemplu. Un numar foarte mare de firme din Germania, Franta, Spania etc. si-au deschis filiale in RO si si-au mutat o mare parte a activitatii lor.

De ce!? Ca sa economiseasca bani. O gandire occidentala. Asta ce inseamna? Ca sunt cocalari? Ca asculta manele!? NU!

Este dreptul lor sa-si inmatriculeze camioanele in RO deoarece este Uniunea Europeana, ca si Bulgaria. Atata timp cat este legal si ei pot sa economiseasca mai multi bani, nu sta pe ganduri si nu inseamna ca sunt cocalari.

Asa ca atata timp cat un cetatean isi inmatriculeaza masina in Bulgaria care face parte din Uniunea Europeana si merge legal pe strada, masina corespunde din punct de vedere tehnic, nu trebuie sa avem nimic cu el. A economisit niste bani.

Cum voua vi se pare corect sa cumparati masini din Germania (Uniunea Europeana), mi se pare corect sa o si inmatriculezi in alta tara ca de ex. Bulgaria (Uniunea Europeana).

De ce!? Pentru ca in RO toate taxele sunt mai mici, angajeaza soferi romani care au salariu mai mic decat cei din IT si muncesc mai mult. Si asta este doar un exemplu. Un numar foarte mare de firme din Germania, Franta, Spania etc. si-au deschis filiale in RO si si-au mutat o mare parte a activitatii lor.

De ce!? Ca sa economiseasca bani. O gandire occidentala. Asta ce inseamna? Ca sunt cocalari? Ca asculta manele!? NU!

Este dreptul lor sa-si inmatriculeze camioanele in RO deoarece este Uniunea Europeana, ca si Bulgaria. Atata timp cat este legal si ei pot sa economiseasca mai multi bani, nu sta pe ganduri si nu inseamna ca sunt cocalari.

...nici tu nu esti atent...

cu veniturile pe care le au societatile in tarile enumerate de tine, cred si eu ca li se par mici preturile de la noi.

hai sa nu comparam veniturile medii ale noastre cu ale lor.

corecteaza-ma daca gresesc.

nu au improtanta veniturile salariatilor, e decizie de bussines la exemplul dat de IceMan. Porbabil ca a la long, chiar cu axa mare de prima inmatriculare, per total ies mai bine din impozitele auto, salarii si asigurari mai mici...

Dar e corect ce zice el. Daca exista o alternativa legala de evitat taxa de ce nu. Statul roman poate inchide si portita asta, cel putin la persoane fizice.

In majoritatea tarilor din vest, sigur in germania, Franta si Benelux, plus alea nordice, daca stai mai mult de 6 luni pe teritoriul lor cu masina personala trebuie sa o inmatriculezi acolo.

Edited by DOMI

...nici tu nu esti atent...

cu veniturile pe care le au societatile in tarile enumerate de tine, cred si eu ca li se par mici preturile de la noi.

hai sa nu comparam veniturile medii ale noastre cu ale lor.

corecteaza-ma daca gresesc.

Nu compar veniturile. Vroiam sa compar mentalitatea. Adica lor nu li se pare a fii cocalarism faptul ca inmatriculezi masina in alta tara pentru a scuti bani. Bineinteles, atata timp cat totul este legal. Cocalari sunt peste tot, dar nu neaparat toti cei cu masini de BG.

mi se pare mie sau toata aceasta "cruciada" cu platitul taxelor la stat, corectitudine, sa ajutam statul sa repare strazile, etc vine din faptul ca cineva si-a inmatriculat bmw-ul scump in ro in timp ce altii si-l inmatriculeaza ieftin in bulgaria? :twoup: Sa fie o incercare de justificare a banilor aruncati pe taxe care puteau fi evitate? Sau o incercare de afirmare a exclusivitatii, de genul nu va luati bmw ca nu va permiteti? ei uite ca se poate! de ce sa iei o masina proasta in loc, ca sa ajuti statul roman cu taxe, sa te consideri corect ca le platesti?:)

deci:1ai grija cum vb

2:am luat masina la un pret ok, vroiam sa o inmatric. cu taxa de 1500 e. am facut si RAR-ul

3 sa facut taxa 4700.

4:ai grija ce mai scrii

mofo asta vine dintr-o lume SF.stai linistit ca asa vorbeste el de fel.nu ai cum sa il scoti din ritmul lui....stiu si ale site-uri unde la fel vorbeste si critica posesorii de BMW,dar vrea si el...nu vrea diesel ca e tractor si pisicutele le detin cocalarii.aici sunt multi posesori de BMW diesel,de pisicute si tu mofo sincer nu ai ce cauta aici.mai bine te duci la aprozar.

atasez un link unde il gasiti pe domnul mofo si ideile lui mai detaliate despre "tractoare".regret foarte tare ca am vizitat acel site,unde nu ai cum s anu iti iesi din pepeni.aaaaaaaaaa si inca ceva:acolo se vorbeste ca pe maidan,deci rabdare de fier si daca vreti sa va bagati,bagati-va ca altfel spargi calculatorul<o spun din propia experienta>.deci mofo:lasa-neeeeeeeeeeeeeee lasa-neeeeeeeeeeeeeeeeeee

Da, daca are carte verde. Probabil ca e o procedura diferita, dar da. Acum ramane de discutat cat de serioase sunt firmele bulgaresti, banuiesc ca la fel ca si alea romanesti.

Fara suparare.... nu daca si probabil..... ma loveste eu primesc asigurarea lui si ma duc la service-ul x din Romania si o repar....se poate??

Un caz de acum cateva zile, o cunostinta a adus un Golf 4 an 2002 benzina 1.6 BUN (estetic mecanic Foarte foarte Ok). pretul masinii la achizitie fiind de 2900 euro intr`o stare ft ft buna. ACUM.. Taxa pu.....ii. Ok

Omului i sa dat euro 3 - reflectand cum ca trebuie sa plateasca 1790 Euro =8814 ron( + 1000 ron actele de rar gazele + alte drumuri, etc.

BUN... ACUM ia ziceti voi... e normal ?

Domne astia`s batuti in Cap. deci citesc aici fel si fel... sunt 2 Variante Simple:

1. esti mai Tantalau si platesti tot ce`ti arde pe gat Statul P....iii. Taxe taxe si iar Taxe !!!

2. Iti aduci o masina foarte eftina ( exemplu un E46 de clasa medie facelift undeva la 4ooo E, TAXA fiind inca 2 mii) INSA, cu 500 e ai aruncat`o pe Bulgarica, Actele legale, Benzina sau Diesel si aia e.

ASTA de fapt este Esenta... Daca unu castiga 50oo ron/luna si vrea mushkiul lui sa`si achizitioneze un E92,E60, E65.. si vrea sa`l dea pe Bulgaria.. UNDE E PROBLEMA? Bulgaria este egala cu orcare STAT EUROPEAN - insa fara mult prea multe, Taxe nesimtite.

Ba baiatule... o gandire atat de proasta nu am vazut in alt stat, Exceptie facand Esticii ce traiesc in comunism cu legi mult prea stricte.

Da, daca are carte verde. Probabil ca e o procedura diferita, dar da. Acum ramane de discutat cat de serioase sunt firmele bulgaresti, banuiesc ca la fel ca si alea romanesti.

Fara suparare.... nu daca si probabil..... ma loveste eu primesc asigurarea lui si ma duc la service-ul x din Romania si o repar....se poate??

Da. sunt Intermediari in tot statul Roman. Pe spatele Cartii verzi, scrie toate sediile din fiecare Stat european si nu numai. Eventual iti citesc acum daca doresti. este exact aceiasi metoda ca si la noi.

Partile vatamatul si vinovatul fac dosarul, la un intermediar, se asteapta confirmarea intre 10 si 90 zile ATENTIE - DOAR daca asigurarea este valida - dupa care sunt si restul... reparatii, devizier. etc

Edited by Debe CT

Nu compar veniturile. Vroiam sa compar mentalitatea. Adica lor nu li se pare a fii cocalarism faptul ca inmatriculezi masina in alta tara pentru a scuti bani. Bineinteles, atata timp cat totul este legal. Cocalari sunt peste tot, dar nu neaparat toti cei cu masini de BG.

la mentalitate.....da...mai avem vreo 50-100 de ani... :twoup: desi sunt sceptic.