Jump to content

Greutate Jante

cristian_ntz

Recommended Posts

Salut.

Vreau sa schimb jantele, si m-am gandit sa pun pe masina jante de dim. 225-40 r18 ET 35 pe fata + 255-35 r18 ET 18 pe spate + anvelope bf goodrich g-force profiler pe aceleasi dimensiuni.

Ideea e ca jantele + anvelopele ajung la o greutate de 24 kg pe roata in fata si 26 kg pe roata in spate... Total 100 kg.

Credeti ca ar afecta foarte mult acceleratia sau consumul?

Eu am un 320d E90 la 163cai.

P.S. Stie cineva ce greutate are o janta de tabla de 205-55 r16 ?

Credeti ca ar afecta foarte mult acceleratia sau consumul?

Eu am un 320d E90 la 163cai.

Da! Orice adaos la masa nesuspendata (si in rotatie) are efecte negative. Cu alte cuvinte nu e deloc acelasi lucru sa adaugi sa zicem 40kg pe roti fata de cazul cand cari 40kg in masina.

Nu stiu de tabla insa o janta de aliaj pe 16 OEM de E90 are 7,6kg la liber,cu anvelopa cu tot are vreo 11kg deci de la 11 la 26 e mai mult decat dublu si se va simti atat la performantele masinii cat si la consum.

Uite aici catalogul complet cu jantele de bmw: http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Edited by THX-1

Nu stiu de tabla insa o janta de aliaj pe 16 OEM de E90 are 7,6kg la liber,cu anvelopa cu tot are vreo 11kg deci de la 11 la 26 e mai mult decat dublu si se va simti atat la performantele masinii cat si la consum.

Uite aici catalogul complet cu jantele de bmw: http://felgenkatalog.auto-treff.com/

doar 3,4kg anvelopa?? ciudat..... ca bf goodrich g-force profiler pe 255-35 r18 are 13 kg :)... si cea mai usoara anvelopa gasita de mine e de la michelin si are 10 kg.... pe 255-35 r18 ma refer.

Dar totusi de la 10 kg la 3,4 kg e cam mare diferenta.

doar 3,4kg anvelopa?? ciudat..... ca bf goodrich g-force profiler pe 255-35 r18 are 13 kg :) ... si cea mai usoara anvelopa gasita de mine e de la michelin si are 10 kg.... pe 255-35 r18 ma refer.

Da,scuze un cauciuc 205 R16 are vreo 6-7 kg deci vreo 14-15kg are o roata completa pe 16".Tot la jumatate iese fata de ce vrei tu sa pui.

Edited by THX-1

Eu zic ca o sa iti afecteze binisor consumul mai ales in oras .Diferenta de la 16'' la 18" e destul de considerabila.

Eu am simtit-o pe pielea mea , dar la mine e si motorul mic ,la tine s-ar putea sa nu influenteze asa de mult.

Edited by DEST

doar 3,4kg anvelopa?? ciudat..... ca bf goodrich g-force profiler pe 255-35 r18 are 13 kg :twoup: ... si cea mai usoara anvelopa gasita de mine e de la michelin si are 10 kg.... pe 255-35 r18 ma refer.

Da,scuze un cauciuc 205 R16 are vreo 6-7 kg deci vreo 14-15kg are o roata completa pe 16".Tot la jumatate iese fata de ce vrei tu sa pui.

Pai m-am uitat pe catalogul de pe linkul tau si jantele de M , pe aceeasi dim cu astea pe care le vreau eu, au 12 kg... cu 1 kg mai usoare ca cele pe care le vreau eu.

Plus ca o anvelopa pe 205-55 r16 are minim 10 kg... diferenta nu ar fi atat de mare .... 10kg + 8kg ... 18kg......

Acum depinde daca janta de tabla are sub 8 kg... pt ca eu pana acum am avut jante de tabla.

Nu greutatea determina consumul sau acceleratia...

Dar ce anume?

LATIMEA anvelopei :) . Cred ca ori ce conducator auto stie acest lucru nu ? nu e tot una sa ai jante pe 15 sau 16 cu guma de 185/195 60/15 cat da fabrica :D sau janta de 18 cu guma de 225 sau ii mai vad pe uni ....... cu 255 :) pe motoare sub 2000 , si se plang de bucse si rotule si telescoape ........ :( :twoup: :( Consumul va creste cu siguranta dar nu o sa i-ti dai seama ....... numai ff putin , cam cu juma de litru mai mult maxim :D

Nu greutatea determina consumul sau acceleratia...

Dar ce anume?

LATIMEA anvelopei :D . Cred ca ori ce conducator auto stie acest lucru nu ? nu e tot una sa ai jante pe 15 sau 16 cu guma de 185/195 60/15 cat da fabrica :D sau janta de 18 cu guma de 225 sau ii mai vad pe uni ....... cu 255 :) pe motoare sub 2000 , si se plang de bucse si rotule si telescoape ........ :) :twoup: :( Consumul va creste cu siguranta dar nu o sa i-ti dai seama ....... numai ff putin , cam cu juma de litru mai mult maxim :D

Ar fi foarte bine asa :(

Interesanta afirmatia legata de jante mai late :twoup:, eu stiam ca anvelopa de 15" (cu latime 6,5J) si cea de 18" (cu 9J) au aceeasi amprenta la sol (considerand temperatura si presiunea ca fiind identice).

* 15" si 18" sunt complet aleatorii

Edited by hai_hui
  • Downvote 1

Nu as vrea nici sa imi taie foarte mult din acceleratie.

Nu stie nimeni ce greutate are o janta de tabla de 205-55 r16 ?

16-17 kg, le-am cantarit eu.

Interesanta afirmatia legata de jante mai late :twoup:, eu stiam ca anvelopa de 15" (cu latime 6,5J) si cea de 18" (cu 9J) au aceeasi amprenta la sol (considerand temperatura si presiunea ca fiind identice).

* 15" si 18" sunt complet aleatorii

Eu zic ca vorbesti prostii.

Desigur, este doar parerea mea.

Acum ce roti ai pe masina?

Acum am 205-55 r16... cu jante de tabla.

Ce cauciucuri vrei sa pui pe masina?Nu pune runflat ptr ca sunt si mai grele iar pe 18 o sa iti distrugi suspensia si directia.

Nu pun runflat.... Pun bf goodrich g-force profiler.

16-17 kg, le-am cantarit eu.

Pai daca janta de tabla are 16 kg ... k greutate ies in minus tinand cont ca janta de 255-35 r18 are 13 kg.

Dar esti sigur ca o janta de tabla are 16 kg?.... pare putin cam mult

Sau te referi cu tot cu anvelopa? :twoup:

hai sa iti dau exemplul meu.. am trecut de la 205/65/15(jante aliaj nu tabla) la 235/45/17 si tin sa spun ca sunt foaaarte grele astea pe 17 si masina trage evident mai greu si consumul a crescut cu 1L la 100. cam la asta trebuie sa te astepti

Dar este foarte sesizabila diferenta de putere?