Jump to content

Greutate Jante

cristian_ntz

Recommended Posts

Nu inteleg exact ce ma intrebi.

Din ce am scris eu reiese un singur lucru, daca dimensiunile jantelor (rotilor) nu sunt trecute in cartea de identitate (in cazurile cu talon vechi , in talon) politia iti ridica talonul.

Nu conteaza daca ai tu trecut pe stalp sau nu ceva.

Dar cine tine cartea de identitate a masinii cu el? :twoup:

Esti obligat sa o ai cu tine la fel cum ti si RCA-ul sau talonul sau permisul.

Ma rog puteti crede ce vreti eu va spun cum sta treaba in urma intamplarilor nefericite pe care le-am avut.

Ma rog puteti crede ce vreti eu va spun cum sta treaba in urma intamplarilor nefericite pe care le-am avut.

Serios?... Sunt obligat sa tin cu mine cartea de identitate a masinii??... chiar nu stiam asta.

Nu mi-a cerut nimeni pana acum cartea de identitate.

Dar daca tot trebuie sa o tin dupa mine .... Ce nevoie mai am de talon? Ca practic ai aceleasi date in ambele.

Serios ??..cum de ti-ai dat seama?

Mă pregăteam să plec, n-am fost foarte atent.

Are sens ceea ce am scris ĂŽn rest.

Teoretic, daca ai talon de tip nou, dimensiunile rotilor care pot fi puse pe masina trebuiesc trecute in cartea de identitate.

Daca nu sunt trecute acolo , degeaba le ai trecute pe stalpul masinii, daca gaborul e al dracu are dreptul sa-ti ia talonul.

Nu văd de ce aş ţine cartea de identitate a maşinii la mine.

Dacă aceste dimensiuni au fost stipulate de BMW, n-am chef de suferinţele vreunui rutierist ĂŽn foame de bani.

La nici un control de rutină nu mi s-a cerut cartea de identitate a maşinii.

Astea sunt prosteli menite să te facă să dai şpagă.

Ăţi aruncă faze de genul "ĂŽţi iau talonul", "hai după mine până la Udrişte" ca să te sperii şi să scoţi bancnotele şi să le bagi ĂŽn talon.

Cel mai bine este nici să nu-l bagi ĂŽn seamă la faze de genul ăsta şi să-i spui că suni la 112 ca să chemi alt echipaj dacă ĂŽncearcă abuzuri de genul acesta.

Foamea de bani e mare.

Chestia asta e doar un tertip ca să te facă să-i dai şpagă.

Edited by Ciupanezu

Serios?... Sunt obligat sa tin cu mine cartea de identitate a masinii??... chiar nu stiam asta.

Nu mi-a cerut nimeni pana acum cartea de identitate.

Dar daca tot trebuie sa o tin dupa mine .... Ce nevoie mai am de talon? Ca practic ai aceleasi date in ambele.

V-am mai scris odata si v-o repet, nu trebuie sa ma credeti, faceti ce vreti.

In taloanele noi, dimensiunile rotilor care se potrivesc pe masina nu exista, sunt trecute in cartea de identitate, daca citeati tot topicu vedeati asta.

Edited by DayWalker

ÂŞi eu am talon nou.

Nici la mine nu sunt trecute dimensiunile.

Iar cartea de identitate a maÂşinii nu trebuie purtatĂŁ peste tot.

Nu stiu de ce imi bat capul.

Sa presupunem (prin absurd) ca ai niste roti de 22 pe un seria 3, te opreste politia si li se pare ciudat ca ai asemenea roti pe masina si nu stiu daca ai voie sa pui asa ceva pe masina. Ce pot face in cazul asta decat sa te verifice. Iti cer talonul, este de tip nou, nu e trecut nimic acolo, care este urmatorul pas logic? Iti cer cartea de identitate, nu o ai ca sa dovedesti ca ai voie cu asemenea roti, iti ridica talonul.

Daca intradevar aveai voie cu asa ceva te duci la politie cu cartea si iti inapoiaza talonul.

Ce vi se pare ciudat in asa ceva? Suntem cumva scutiti de controale?

Nici eu. :twoup:

Să presupunem, tot prin absurd, că vor să mă verifice, crezând că voi sări cu şpaga.

Le arăt frumos că ĂŽn talon nu sunt dimensiuni trecute (problema lor administrativă, nu a mea), şi apoi le arăt sticker-ul de pe stâlp.

Dacă anumite dimensiuni de jante au fost stipulate de producător, nu văd de ce m-aş mai duce la RAR ca ei să aprobe un lucru evident.

Doar nu am nevoie de omologarea RAR pentru nişte jante montate de BMW din fabrică.

Iar cartea nu o port la mine pentru că nu este stipulat ĂŽn codul rutier că trebuie să ai cartea de identitate la tine.

Ăţi garantez că aceste lucruri se fac pentru ca omul, destul de obosit şi stresat după o zi de muncă, să sară cu minim 100 Ron şpagă ca să-l lase ĂŽn pace.

Jegoşii ăştia care-ţi cer bani de la obraz sau ĂŽncearcă să te hărţuiască pentru a primi bani ar trebui să fie daţi afară fără discuţii.

Un amic a fost oprit de un echipaj pe motiv că are plăcuţă pătrată pe spate.

El are portbagaj de US, nu are cum să monteze o plăcuţă de ĂŽnmatriculare normală.

Văzând că e puşţi şi pe jumătate arab, l-au speriat cu luarea talonului până când le-a oferit şpagă.

Nu avea bani mulţi la el, aşa că l-au urmărit până la un bancomat unde i-au cerut 500 Ron.

E incredibil aşa ceva..

Edited by Ciupanezu

Nici eu. :twoup:

Sã presupunem, tot prin absurd, cã vor sã mã verifice, crezând cã voi sãri cu ºpaga.

Le arãt frumos cã În talon nu sunt dimensiuni trecute (problema lor administrativã, nu a mea), ºi apoi le arãt sticker-ul de pe stâlp.

DacĂŁ anumite dimensiuni de jante au fost stipulate de producĂŁtor, nu vĂŁd de ce m-aÂş mai duce la RAR ca ei sĂŁ aprobe un lucru evident.

Doar nu am nevoie de omologarea RAR pentru niÂşte jante montate de BMW din fabricĂŁ.

Iar cartea nu o port la mine pentru cĂŁ nu este stipulat ĂŽn codul rutier cĂŁ trebuie sĂŁ ai cartea de identitate la tine.

ĂĂži garantez cĂŁ aceste lucruri se fac pentru ca omul, destul de obosit Âşi stresat dupĂŁ o zi de muncĂŁ, sĂŁ sarĂŁ cu minim 100 Ron ÂşpagĂŁ ca sĂŁ-l lase ĂŽn pace.

Nu, decat nu vrei sa recunosti cand cineva are dreptate.

Daca asa e legea in Romania, ca dimensiunile trebuiesc trecute de rar, si nu sunt valabile cele de pe stalp?

Cu o masina noua nu te duci la RAR?

Nu ai dreptate când spui că trebuie să prezinţi cartea.

Dacă dimensiunile trebuie trecute de RAR, de ce nu mi le-au trecut ĂŽn talon când am scos talonul nou?

Prin chestia asta poliţistul de la rutieră nu ajută cu absolut nimic, doar ĂŽncearcă să ia nişte bani cu japca.

Mi se pare normal să se ia de ăia cu pneuri foarte uzate sau de cei care au jante cu offset nepotrivit maşinii lor, adică cei care au jante foarte mult ieşite ĂŽn afară.

Edited by Ciupanezu

Poate ca ai dreptate in privinta ca nu trebui sa prezinti caretea.

Dar daca se intampla ce am scris acum 2 posturi, nu ai cum sa demonstrezi ca rotile de pe masina sunt omologate de RAR, o sa se intample exact ce am spus eu, iti iau talonul si o sa trebuiasca sa te duci cu cartea la ei sa dovedesti asta si dupa iti vei recupera talonul.

Acum fiecare face ce vrea, ori au cartea de identitate cu ei (eventual o copie) ori trec prin cele de mai sus. Doar e democratie :twoup:

Edited by DayWalker

Sau mai bine ĂŽi zici miliĂžianului cĂŁ nu merge combinaĂžia ĂŽn cazul tĂŁu.

Am jantele de pe maÂşinĂŁ de 2 ani Âşi niciodatĂŁ nu am fost ĂŽntrebat de ele ceva de cĂŁtre vreun poliĂžist de la rutierĂŁ.

ĂĂži garantez cĂŁ nu se ĂŽntâmplĂŁ aÂşa cum spui tu.

Ei ĂŽncearcĂŁ texte de genul acesta cu speranĂža cĂŁ te prostesc.

Dacã reuºesc, Încearcã sã te facã sã-Þi dai seama cã mai bine dai bani decât sã mergi cu ei pânã la Udriºte.

CombinaĂžie adicĂŁ tentativa poliĂžistului de a te face sĂŁ dai ÂşpagĂŁ.

Nu e vorba de lege.

ExistĂŁ spiritul legii Âşi litera legii.

Dacã un poliÞist vede cã ai pe stâlp dimensiunile de pe maºinã ºi totuºi Încearcã sã-Þi ia talonul, nu este vorba de exces de zel ci de faptul cã vrea sã facã niºte bani.

Nu sunt mai presus de lege Âşi nu am spus asta.

Atunci când am de-a face cu poliÞiºti, nu dau ºpagã, fac pe prostul.

DacĂŁ am greÂşit, prefer sĂŁ plĂŁtesc pentru greÂşeala mea.

Iar dacĂŁ nu am greÂşit Âşi un jegos vrea sĂŁ mĂŁ facĂŁ de bani, nu-i dau Âşi punct.

Sunt de acord cu tine in privinta spagii si ai perfecta dreptate, nici eu nu dau spaga.

Dar am tot spus si o spun ca politia are dreptul sa ridice talonul chiar daca tu ai dimensiunile trecute pe stalp, pentru ca in romania RAR-ul este autoritatea care specifica ce dimensiuni de roti sunt legale pentru o anumita masina.

Intradevar poti da de un politist care sa se uite pe stalp si cum ar fi si normal sa accepte acea dovada, dar in accelasi timp poti da de unul care nu iti accepta dimensiunile de pe stalp si iti ia talonul, si este perfect legal ce face.

Acum sunt de acord cu tine. :twoup:

Eu n-am spus că nu are dreptul să o facă, ĂŽnsă acest drept nu este deloc legitim ĂŽn contextul dat.

Un poliţist de bună credinţă va ĂŽnţelege că dimensiunile de pe stâlp sunt ĂŽn concordanţă cu ceea ce ai montat pe maşină şi te va lăsa ĂŽn pace.

Edited by Ciupanezu

da..eu cand am semnalat aceste fapte ale tablagiilor in uniforma pe un alt topic toata lumea a sarit pe mine spunandu-mi ca e ridicol..din pacate as fi vrut sa gresesc dar asta e trista realitate.am avut si eu intalniri cu astfel de specimene de organe ale legii si recunosc cu rusine ca am dat spaga pentru niste abateri ridicole pe care le-au sustinut.

Vai de capul tau , daca te opresc au toate sansele sa iti ridice permisul . sunt atatea legi incat e imposibil sa tii permisul daca organul vrea sa ti-l suspende.Asa e legea in Romaia .

Nu am prea fost oprit de politie pana acum.... sper sa o tin tot asa... sa nu le dau ocazia sa ma intrebe de roti :twoup:

Sau mai bine ĂŽi zici miliţianului că nu merge combinaţia ĂŽn cazul tău.

Pai ce combinatie ? nu e vorba de nici o combinatie e vorba despre lege!!!

Daca tu esti mai presus, nu am ce comenta....

NU ESTE OBLIGATORIU SA AI CARTEA DE IDENTITATE CU TINE!

Daca tu alegi sa o porti cu tine ca sa dovedesti cine stie ce vreunui tablagiu e treaba ta.

Edited by cristimm