Jump to content

Greutate Jante

cristian_ntz

Recommended Posts

Intrebare : Are cineva pe spate 255/35/ r18? Pe un 320d E90 ???

Trebuie sa comand rotile si vreau sa fiu sigur ca intra :twoup:

am 255/40r17 j9 ET 34.intra sigur si alea daca se incadreaza in dimensiunile date de tine si ET corespunzator.scrie si pe stalpul masinii la usa ca se potrivesc dimensiunile alea pe 320d.

dar daca pe fata o sa am 225/40 r18 ET 35?.... oare o sa am probleme cu ele? Am inteles ca daca ET-ul este mai mare se poate sa atinga pe interior, mai ales daca roata este mai lata...

parca 225/35 este standard.ET este bun.

Edited by Alex_wly

205/55/r16 am eu standard.

ET standard 34... deci o sa fie janta mmai lata si ET-ul +1... 35.

standard adica sa fie acceptate de constructor aceea dimeniune.tu pe masina aveai 205/55r16.eu aveam 225/50 r16.daca primul propietar isi lua jante pe 18 odata cu masina avea alte dimeniuni nu 205/55 r18.

pentru spate incerca acelasi model de janta cu 9J sau 10j.ASTFEL POTI PUNE 255 :twoup:

:twoup: Tu cred ca vrei sa ai X5.320 ....... :)) Daca mai stai si in BUC e si mai OK cu 255/35/18 =)) . Vei fi client fidel la vulcanizari . Vrei sa faci masina de wikend ? sau de zi cu zi :) ?

• 1 month later...
Eu am jante de 16" pe rotile de iarna si de 18" pe cele de vara, exact aceleasi dimensiuni 225/40/R18 pe fata si 255/35/r18 pe spate.

Jantele sunt trecute atat in talon cat si pe stalpul masinii, ma gandesc ca fiind tot E90 si la tine sunt trecute in talon.

Consumul creste foarte putin, insa si acceleratia scade, nu mult, dar o simti.

Stabilitatea pe jantele de 18 e foarte buna, masina sta foarte bine in curbe, insa o problema mare este pe drumurile cu denivelari, trage volanul in toate partile.

Sfatul meu este sa nu iti iei 18 decat daca esti pregatit sa eviti toate gropile, canalele, sa franezi la linile de tramvai, etc.

De aratat, masina arata foarte bine, dar gandeste-te ca trebuie sa fi de 10 ori mai atent la condus.

Cel mai de bun simt raspuns. BVO.

Mi-am pus jantele+ anvelopele pe masina :twoup:.

Da.... acceleratia a scazut ... nu mult...dar se simte.

O mica problema am insa .... cand bag in marsarier, si dau cu spatele.... cateodata imi tremura un plastic sau ceva pe la bord in fata.

Foarte enervant...

Edited by cristian_ntz

eu unu nu ii vad rostu la 255/40/18 la un 320D, da daca era 335i sau d mai merge.da bine la aspect nu zic, trage masina aiurea mai greu ptr ce? nu critic pe nimeni doar o parere. eu unu zic ca 225/40/18 este f bine si un 215 pe fata si e perfect.

• 4 years later...
salutare, azi am pus si eu pe cantar jantele mele BMW Styling 98 7Jx17 ET47 si am constat ca au o greutate destul de mare. au 21,2 kg cu tot cu anvelopele Rockstone 205/50/17 93W XL aproape noi.. a-si vrea sa renunt la ele pentru niste jante pe 16" dar am vazut pe site-ul http://felgenkatalog.auto-treff.com/ ca si alea pe 16" au aceiasi greutate ca alea pe 17" si odata achipate cu anvelope pe 16" nu stiu daca o sa fie mare diferenta la kg. avantajul o sa fie in inaltimea la sol a anvelopelor si asta m-ar avantaja cat de cat avand in vedere ce drumuri avem in Romania. astept ceva idei si pareri de la cei care au trecut prin dilema asta sau de la cei care au facut ceva schimbari..

post-69698-0-13520700-1424344300_thumb.jpg

post-69698-0-32243200-1424344327_thumb.jpg

post-69698-0-55770100-1424344341_thumb.jpg

Pentru o roata usoara trebuie sa faci destul de multe compromisuri, de la anvelope care au un pret de achizitie mai ridicat, pana la jante ceva mai sensibile la socuri.

Vrei sa ramai pe 17 sau vrei sa treci la 16 ? masina pe care le montezi este e46le din user details ?

A-si trece la 16" doar daca a-si avea avantaje. Masina e cea de la user, un BMW 318D E46 Touring din 2004 cu motor de 1995cmc. 85kw. Sunt jantele pe care le-a avut masina. Din ce am gasit pe BMW Archive masina era echipata cu jante "double spoke 53" 6,5Jx15 ET42 care au o greutate de 5,57kg. E adusa din Olanda in octombrie anul trecut. Edited by Cosmin Andrei

Ma intreb daca totusi greutatea jantelor chiar este sesizabila in cazul utilizarii normale, pe strada/autostrada. Pe circuitul de competitie, o janta poate influenta performantele, dar pe strada, ce mai conteaza cateva kilograme in plus sau in minus?