Jump to content

Investitie de 8000euro intr-un E36 din '94

sergio_nik

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tu ai gropi acolo in Spania ? ai trafic bara la bara ? ai mai mult de o sosea de legatura intre doua orase ?

Daca continui asa nu ai nici o sansa sa o gasesti pe Elodia.... :twoup:

Oare si-a facut Cioaca nevoile intre Rucar si Bran.......Traim intr-o tara minunata nu ai cum sa te plictisesti

Voie buna.

Trebuie sĂŁ ne respectĂŁm ĂŽntre noi indiferent de motorizare sau valoarea maÂşinii.

Caracterul conteazĂŁ.

:)

Voie buna.

Trebuie sĂŁ ne respectĂŁm ĂŽntre noi indiferent de motorizare sau valoarea maÂşinii.

Caracterul conteazĂŁ.

:)

Voie buna.

-scaune cu perina de aer actionata el.

Asta e tare ! :)

La LavițĂŁ nu ai incalzire ? :twoup:

http://dexonline.ro/definitie/lavi%C8%9B%C4%83

DA ! imi cer scuze de fantastica gresala.

Cand o sa apara topicul unuia cu e46 avand dubii despre trecerea la e90 ... sper sa fim impreuna impotriva evolutie.

Am discutat multe ore, aseara, cu prietenii despre ce sa fac. Majoritatea ma incurajau sa modific E36-ele, sa o fac "a mea", pe gustul meu.

Am vorbit ieri si cu niste baieti din Buc. care reconditioneaza si modifica BMW-uri sa imi zica niste preturi. Mi-au dat urmatoarea solutie:

- motor de 2.8i cu turbina - 400CP +electrica + cutie + soft - 4000e

- suspensie blistine reglabila + frane de M3 - 600e

- masca fata-spate de M3 - 400e

Iar restul ce se va mai aduna:

- Vopsit total

- Ampreaj pe ceramica

- Jante + caucioace

- Evacuare inox

- Interior piele + retapitzare

- Angel eyes

- poate si un OBC full

Numai ca la tot ce am trecut aici nu cred ca imi va ajunge 8000e.

In schimb se ridica si urmatoarele probleme in cazul in care investesc in masina:

1. Cred ca imi va fi greu sa o folosesc zi de zi.

2. Stau la bloc, o parchez in fatza blocului, iar zilele trecute mi-am gasit pleoapele de la faruri rupte (cineva incercase sa le ciordeasca, dar s-au rupt cand au tras de ele sa le dezlipeasca si a abandonat ideea) si ma gandesc ca dupa ce o fac "tzipla" si o parchez frumos in fatza blocului, mi-e ca dimineata o gasesc pe butuci. Doar sa pun camera pe ea, sa o monitorizez non-stop :twoup:

Nu stiu daca sa incep restaurarea sau sa stau cuminte...

Edited by sergio_nik

Parerea mea daca tot vrei sa iti faci e36-le:

Pune-i un motor de 2.5-2.8 in toate mintile lui. Il resoftezi si ajungi undeva la 220CP. O vopsesti, ii pui cauciucuri, jante etc. si ai o masina care poti sa o folosesti si de zi cu zi si pentru "joaca". Eu zic ca 220CP la 1200kg e de ajuns.

Nu cred ca vei depasi 5000 de euro si iti mai raman si bani de intretinere. Daca gasesti pe cineva care sa ti-o faca bine nu zic ca nu vei mai avea probleme dar pot fi rezolvabile cu banii care iti mai raman.

Ps: la tot ce ai spus tu mai trebuie sa ii schimbi si puntea spate eventual un autoblocant...plus ca se vor mai ivi o gramada de cheltuieli neprevazute.

Edited by michael

Am mai scris intr-un post, gandeste-te ce faci cu masina dupa ce o aranjezi, aia nu e masina de mers la servici sau la cumparaturi, si gandeste-te ca o sa creasca costurile de intretinere la masina, la un L6 un schimb de ulei+ filtre ajunge undeva pe la 450-500 de lei, placutele si discurile alea de M trebuie si ele schimbate candva, nu cred ca sunt chiar ieftine.

Ori cumperi un E36 intretinut cu un motor decent, si il faci impecabil si ii pui toate optiunile care au fost pe E36, ori cumperi un e46 cu ceva optiuni,un 318i cel de 143 de cai este arhisuficient pentru oras.

Daca am inteles eu bine si nu ai un venit stabil ar trebuii sa vezi daca iti permiti si benzina la o chestie dinaia turbo nu stiu ce. Oricum, daca il faci asa nu va fi masina de mers zilnic. Numai vorbim de impozite, asigurari s.a.m.d.

sergio de ce nu cumperi un e46 la 4000e si il faci pe gustul tau cu cei 4000e ramasi si cam 2000e cat primesti pe al tau ???

Tu ca sa schimbi pe e36 sistemul de franare, motorul, cutia, electronica, cablajul, etc. ajungi la 5000e !!! Astea le ai deja pe un E46 nemodificat intr-un atelier. Nu mai trebuie sa platesti manopera, RAR, etc.

Am vazut ca exista 328i e46 la 5000e. Iti mai raman 3000e pentru modificari ulterioare plus masina actuala.

Parerea mea daca tot vrei sa iti faci e36-le:

Pune-i un motor de 2.5-2.8 in toate mintile lui. Il resoftezi si ajungi undeva la 220CP. O vopsesti, ii pui cauciucuri, jante etc. si ai o masina care poti sa o folosesti si de zi cu zi si pentru "joaca". Eu zic ca 220CP la 1200kg e de ajuns.

Nu cred ca vei depasi 5000 de euro si iti mai raman si bani de intretinere. Daca gasesti pe cineva care sa ti-o faca bine nu zic ca nu vei mai avea probleme dar pot fi rezolvabile cu banii care iti mai raman.

Ps: la tot ce ai spus tu mai trebuie sa ii schimbi si puntea spate eventual un autoblocant...plus ca se vor mai ivi o gramada de cheltuieli neprevazute.

DepĂŁÂşeÂşti lejer suma de 5000 € ca sĂŁ faci un E36 impecabil cu motor de 2.5 sau 2.8.

GenĂžile, sau mai bine zis, jantele, sunt ultima problemĂŁ.

Am inceput sa enumar doar una alta ce ar trebui schimbat nu in ordinea importantei. JANTE da.

Cu piese OEM depaseste suma dar cu aftermarket ar fi pe acolo. In fine si ce spune @Jacobs e ok cu e46 2.8i.

Edited by michael

ii pui toate optiunile care au fost pe E36, ori cumperi un e46 cu ceva optiuni,un 318i cel de 143 de cai este arhisuficient pentru oras.

Scuza-ma dar asta cu toate optiunile e snobism. Trebuie sa te gandesti mai intai: am nevoie de optiunea X? Da sau nu? Optionalele nu sunt ca sa te lauzi la prieteni: am masina full (fara piele). :twoup: