Jump to content

O experienta deosebita!

LRD

Recommended Posts

Din motive personale pe care nu doresc sa le dezvolt acum, mi-am vandut BMW-ul E91 325i Touring cumparat la inceputul anului 2008

Colaborarea cu BMW este mai veche, inainte fusesem proprietarul unui Mini Cooper negru metalizat cumparat de la aceiasi reprezentanta, masina de la care am numai amintiri placute. Va rog sa ma credeti ca de cate ori trece pe langa mine un Mini ,indiferent in care din culorile consacrate, zambesc si intorc capul dupa el, ca si atunci cand revezi un vechi prieten bun.

Cred ca o masina nu are doar rolul de a te duce din punctul A in punctul B. Intr-o masina trebuie sa te simti bine, asa cum in general in viata trebuie sa ne inconjuram de oameni, de animale si de lucruri langa care trebuie sa ne simtim bine, care trebuie sa ne faca fericiti.

Daca ne putem permite din punct de vedere financiar, trebuie sa ne cumparam masina care sa fie corelata cu personalitatea noastra de la acel moment, in care sa ne simtim impliniti. Pe un om il poti cunoaste si din ce fel de masina isi cumpara si, mai mult, din felul in care o personalizeaza. Daca iti doresti neaparat o anumita masina si nu ai banii suficienti sa o iei noua,poti sa o iei si SH (mai ales in perioada asta!).

Iar E91 325i Touring a insemnat o experienta interesanta. Consider ca masina, mai ales in configuratia 3,0l, 218CP, 6,9sec 0-100km/h, pachet aerodinamic M Sport, roti mixte 194 pe 17, scaune sport piele neagra, shadow-line, geamuri fumurii, este o masina cu totul deosebita, eleganta si sportiva in acelasi timp. Pacat ca in Romania nu prea sunt apreciate touring-urile de la BMW. Poate cu timpul se va schimba si conceptia asta anormala. Un touring poate fi tot atat de sportiv ca si un sedan si in plus are si o nota de eleganta (fara a mai avea in vedere si aspectul practic al touringului!). Doresc sa fac o observatie privind folosirea rotilor cu jante pe 16". Intr-adevar, masina cu pachetul erodinamic M arata cel mai bine si se comporta cel mai bine cu rotile mixte 225/45R17+255/40R17. BMW-ul nu a dat importanta jantelor pe 16" la seria 3, toate modelele actuale de la E90+91 avand latimea de 7,0". Pentru a folosi combinatia mixta de 225/50R16+245/45R16 sunt necesare jante de minim 7,5x16, o astfel de marime gasind la gama Ronal, (o firma serioasa din Germania care acorda si TUV la modelele facute, nu ca si firmele de jante din Italia). Modelul de la Ronal special pentru BMW este de tip multispitat cu ET 27 ( fiind iesit cu 8mm mai in exterior fata de ET35)Deci se poate echipa sportiv si cu jante pe 16"!Si bineanteles cu cauciucuri normale -nu runflat- Michelin Pilot Sport. (pe jantele originale de la cumparare model 156 am montat cauciucurile de iarna Continental 215/55R16). Am fost foarte multumit de aceasta masina. Motivul vanzarii a fost cu totul altul.

Iar la final vreau sa scot in evidenta modul exemplar in care am colaborat cu toata echipa de la BMW, incepand cu inspectorul de vanzari cu care am configurat masina in vederea cumpararii si terminand cu toata echipa de la service pe toata perioada garantiei. Pentru toti numai respect!