Jump to content

E46 330xi tuning

zixx

Recommended Posts

As vrea ca spre toamna sa incep sa fac ceva modificari pe la masina !

Nu ma intereseaza tuning exterior si destul de putin tuning la motor !

Vreau sa schimb ceva pe partea de sistem de franare(unde cred ca se mai poate lucra) si pe partea de suspensii(amortizoare reglabile,chestii de genul asta)

Cum experienta mea este sublima dar lipseste cu desavarsire in acest domeniu,sariti cu idei :blink: ...si poate vom dezvolta impreuna acest proiect.Va fi un proiect BMW Club !

Edited by zixx

Dat fiind ca am firma de tuning te pot ajuta cu mici ideii.

Depinde cat de mult vrei s abagi in proiect. Daca vrei coilovers pt masina este de la: 800-850 Euro de la FK Automotive sau KW de la cam 1500 Euro.

Franele la fel...depinde cam ce marca doresti..brembo, tarox..

Eu as recomanda si pachetul M (daca nu il ai deja)..dar daca nu te intereseaza tuning exterior...

Sigur Zixx poti sa faci multe si la frane si la stabilitate si fiindca ai un X si la DSC de generatie mai noua.E numai chestia cati bani vrei sa investesti si pot sa fie multi vezi ca la toamna apare si E-90X si e o diferenta destul de mare intre cele doua modele.

Multumesc pentru raspunsuri !

@Turbo-Mann

Mi-ai dat o veste buna :blink:

Credeam ca nu se va fabrica E90 cu tractiune integrala.

Oricum o decizie vis-a-vis de un schimb E46 contra E90 nu o voi lua mai repede de

anul viitor :)

Nu doresc sa investesc foarte multi bani in masina,dar prioritara este o schimbare

pe partea de sistem de franare.Sistemul de franare standard cred ca este putin

subdimensionat pentru greutatea si performantele masinii.

un sistem de franare foarte performant (asa cum vrei tu ) o sa te coste destul de mult .

mi se pare ciudat ca un 330 xi sa aiba unele 'probleme' cu franarea , dar daca tu zici :)

am gasit : sistem de franare Brembo cu toate chestiile ce mai trebuiesc pe la vreo 1400 de euro (si e un pret relativ bun) ... sigur mai vrei sa iti schimbi franele ? :)

parerea mea : ca de banii aia sa iti pui un sistem de esapamnet performant , poate un filtru de aer si tot nu ajungi la 1400...

la asa masina se cere un sound pe masura... :blink:

tu stii in ce parte a masinii bagi banii ....

Edited by Cioli

mai poti schimba partile flexibile ale conductelor de frana (partea dinspre etrier) cu unele racing ceea ce inseamna ca peste stratul metalic al furtunului se aplica un strat de cauciuc mai tare care sa nu ii permita deformarea (largirea)

si citeste si asta : frana

Edited by neamih

Nu am spus ca sunt nemultumit de frane,sau ca sunt slabe !

Vreau o imbunatatire a performantelor de franare !

Uneori un metru in minus la distanta de franare conteaza enorm !

Evacuarea stock ma satisface pe deplin si putere am destula in momentul de fata.Sunt f.f.rare momentele cand am nevoie de toti cei 231 CP :blink: .

@cyborg

repet intrebarea lui Dan98

La ce "codita"te referi ? La fel ca la Dacii pe vremuri,pentru radar(de fapt cred ca descarcare electrostatica) ? :)

Edited by zixx